A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.979
Поени од реакции
8.315
Дали некој знае какви ќе бидат новите ресивери,што опции ќе имаат,дали ќе имаат вграден хард диск?
колку што видов од форум бугарски кај нив изгледа вака ресиверот
Topfield TF7700HCCF

имало и помалечок ресивер

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Прееска слушав на СкајНет една од вработените во Близоо викаше дека за денес ќе бидат пуштени Eurosport News и уште еден канал од Виасат. Останува да видиме :eek:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.303
Прееска слушав на СкајНет една од вработените во Близоо викаше дека за денес ќе бидат пуштени Eurosport News и уште еден канал од Виасат. Останува да видиме :eek:
Немаме веќе Еуроспорт?

G

_Ghost_

Гостин
Мене ме интересира зошто на оној контакт бројот за Скопје, на страната што им е, никој не се јавува? Два дена вртам, и ништо.
Дајте некој друг контакт број ако знаете, сакам да ги прашам дали во Пролет се распространети.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Новите канали ќе бидат Еуроспорт News i Viasat Nature.. п.с ај некој од вас нека го сликне флаерот од двете страни и нека го објави тука ако може. Позз

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Секоја нивна промена мислам на името значи се полош пакет на телевизии за гледање! На сателит 80% од каналите се фта или се гледаат без никаква претплата, спортските канали се очај за интернет и телефон не би коментирал, другите оператори немаат некоја посебна понуда ама имаат барем спорт клуб. Овие Близоо да беа фраери можеа да конкурираат со арена спорт каналите. Нека им е со срека новиот почеток ама тв каналите им се тенки како и секогаш!!!!!!!!!!;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.248
Поени од реакции
46.619
Другар сега ми се жали по телефон па ме замоли да прашам тука дали на некој друг му се кодирани каналите од 60ка нагоре, канали што до ребрендирањето можел да ги гледа.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Другар сега ми се жали по телефон па ме замоли да прашам тука дали на некој друг му се кодирани каналите од 60ка нагоре, канали што до ребрендирањето можел да ги гледа.
мене не ми се кодирани, нека праша во Близоо центрите

П.С. Уште ги нема Еуроспорт Њуз и Виасат :D

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
јас и не знаев кои се Близу, сосем случајно дознав. денес другар ми стаил Близу Екстра пакет во кој има гратис 7 ХД канали, Него му дале од тоа скапаното рисиверче со скарт.
сега јас прашувам: како може да се емитуваат ХД канали по скарт? нели треба најмалку компонентен излез за барем 720Р? или има посебни ресивери што допрва ќе се даваат на корисиници?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.303
Почитувани,
Blizoo стартуваше на македонскиот пазар со пакетите кои тековно беа актуелни од Cabletel и првичната замисла е така да се продолжи до 31.12.2011 година. Меѓутоа, можни се промени за кои благовремено ќе бидете известени на www.blizoo.mk
Со почит, Blizoo

Нивниот одговор на моето прашање дали ќе гледаме англиско првенство.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Почитувани,
Blizoo стартуваше на македонскиот пазар со пакетите кои тековно беа актуелни од Cabletel и првичната замисла е така да се продолжи до 31.12.2011 година. Меѓутоа, можни се промени за кои благовремено ќе бидете известени на www.blizoo.mk
Со почит, Blizoo

Нивниот одговор на моето прашање дали ќе гледаме англиско првенство.
Подобар одговор не си можел да добиеш. :D Јас би ги прашал рагби дали ќе можеме да гледаме, но сигурно сличен одговор ќе добијам.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.146
Поени од реакции
8.110
според понудата глеам слабо некако спортски канали..отсечени сте од спорто изгледа вие

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
За мене овие от Близоо или Кеjбалтел са големо сранье. јас сум от от Русе северна Бугариjа и перед година бев абониран на овие смешници. Не ги сакам пошто каj нас пособено в нашиот град имаме далеку подабар телевизиски оператор Networx. Сега со нив си имам сите HBO-та безплатно, спортски еден куп како италианските Рај Спорт 1 и Рај Спорт 2, шест спортски канала Ал Джазира на кои дават сите мачове от шпанското, италиjанското, френското и оште куп други првенства и спортове. Имам и други спортски немски, руски, два ЕСПН американски и три евроспорта- Евроспорт 2 и Евроспорт- европски и бугарски кои не са исти и има разлика во програмната шема. Сакам да кажам дека би било подобро ако вопшто требва да се избира коj да биде наjголемиот бугарски оператор одма бих избрал Нетуоркс зашто овие дават сето безплатно како и HD канали кои се плакат со Близоо. Така да за мене са голем шит овие Близуу.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.303
Дали за новите рисивери треба да потпишуваме нови договори или?

Kajgana Shop

На врв Bottom