A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае какви ќе бидат новите ресивери,што опции ќе имаат,дали ќе имаат вграден хард диск?
колку што видов од форум бугарски кај нив изгледа вака ресиверот
Topfield TF7700HCCF

digsat_topfield_tf7700hccf-sw.jpg

имало и помалечок ресивер
file8171.jpg

Прееска слушав на СкајНет една од вработените во Близоо викаше дека за денес ќе бидат пуштени Eurosport News и уште еден канал од Виасат. Останува да видиме :eek:

Прееска слушав на СкајНет една од вработените во Близоо викаше дека за денес ќе бидат пуштени Eurosport News и уште еден канал од Виасат. Останува да видиме :eek:
Немаме веќе Еуроспорт?

Мене ме интересира зошто на оној контакт бројот за Скопје, на страната што им е, никој не се јавува? Два дена вртам, и ништо.
Дајте некој друг контакт број ако знаете, сакам да ги прашам дали во Пролет се распространети.

Новите канали ќе бидат Еуроспорт News i Viasat Nature.. п.с ај некој од вас нека го сликне флаерот од двете страни и нека го објави тука ако може. Позз

Секоја нивна промена мислам на името значи се полош пакет на телевизии за гледање! На сателит 80% од каналите се фта или се гледаат без никаква претплата, спортските канали се очај за интернет и телефон не би коментирал, другите оператори немаат некоја посебна понуда ама имаат барем спорт клуб. Овие Близоо да беа фраери можеа да конкурираат со арена спорт каналите. Нека им е со срека новиот почеток ама тв каналите им се тенки како и секогаш!!!!!!!!!!;)

Другар сега ми се жали по телефон па ме замоли да прашам тука дали на некој друг му се кодирани каналите од 60ка нагоре, канали што до ребрендирањето можел да ги гледа.

Другар сега ми се жали по телефон па ме замоли да прашам тука дали на некој друг му се кодирани каналите од 60ка нагоре, канали што до ребрендирањето можел да ги гледа.

мене не ми се кодирани, нека праша во Близоо центрите

П.С. Уште ги нема Еуроспорт Њуз и Виасат :D

јас и не знаев кои се Близу, сосем случајно дознав. денес другар ми стаил Близу Екстра пакет во кој има гратис 7 ХД канали, Него му дале од тоа скапаното рисиверче со скарт.
сега јас прашувам: како може да се емитуваат ХД канали по скарт? нели треба најмалку компонентен излез за барем 720Р? или има посебни ресивери што допрва ќе се даваат на корисиници?

Почитувани,
Blizoo стартуваше на македонскиот пазар со пакетите кои тековно беа актуелни од Cabletel и првичната замисла е така да се продолжи до 31.12.2011 година. Меѓутоа, можни се промени за кои благовремено ќе бидете известени на www.blizoo.mk
Со почит, Blizoo

Нивниот одговор на моето прашање дали ќе гледаме англиско првенство.

Почитувани,
Blizoo стартуваше на македонскиот пазар со пакетите кои тековно беа актуелни од Cabletel и првичната замисла е така да се продолжи до 31.12.2011 година. Меѓутоа, можни се промени за кои благовремено ќе бидете известени на www.blizoo.mk
Со почит, Blizoo

Нивниот одговор на моето прашање дали ќе гледаме англиско првенство.

Подобар одговор не си можел да добиеш. :D Јас би ги прашал рагби дали ќе можеме да гледаме, но сигурно сличен одговор ќе добијам.

според понудата глеам слабо некако спортски канали..отсечени сте од спорто изгледа вие

За мене овие от Близоо или Кеjбалтел са големо сранье. јас сум от от Русе северна Бугариjа и перед година бев абониран на овие смешници. Не ги сакам пошто каj нас пособено в нашиот град имаме далеку подабар телевизиски оператор Networx. Сега со нив си имам сите HBO-та безплатно, спортски еден куп како италианските Рај Спорт 1 и Рај Спорт 2, шест спортски канала Ал Джазира на кои дават сите мачове от шпанското, италиjанското, френското и оште куп други првенства и спортове. Имам и други спортски немски, руски, два ЕСПН американски и три евроспорта- Евроспорт 2 и Евроспорт- европски и бугарски кои не са исти и има разлика во програмната шема. Сакам да кажам дека би било подобро ако вопшто требва да се избира коj да биде наjголемиот бугарски оператор одма бих избрал Нетуоркс зашто овие дават сето безплатно како и HD канали кои се плакат со Близоо. Така да за мене са голем шит овие Близуу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom