A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
decki da ve prasam, kako e internetot na skopje(bitpazar) planiram da go zeam toj paketot od 800 den negranicen internet preku telefon. Samo bi sakal da znam kakov e za igri (cs 1.6, league of legends, battlefield 3) i dali bi mozel ubavo da igram bez da mi secka internetot i kakov e voopsto pingot na one. Deka mnogu sum po gejmingot a cat pat i nekoi filmcinja sum da simnam.
Ako si po igranje najpametno ti e da odberish nekoj paket od t-home, one se ok ama kako sto gledam pingot im e pogolem od thome..ova e kaj mene (Struga). Inace sum prezadovolen so netov od one....

banne1

попај
Член од
24 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
68
Ако си финансиски добар земи си некој брз како што е оптичкиот на Т-хоум, а ако не си земи си на Оне, брзината му е околу 6mbps и ваљда ќе ти биде добар за онлајн играње. Јас сега мигрирав и земав АДСЛ интернет(иначе сега уште имам ВАДСЛ) и жичен телефон и ќе чекам месец дена да ми го намесат.
A sto ima veze pingot so igranjeto? jas sega imam internet preku komsijata i za gejming ne e loso (za igranje samo a koga otvaram strani taka posporo) samo sto problemot e poveketo vreme znae na sekoj 2-3 minuti da mi secne po 1-2 sekundi i jas vo toj moment nisto nemozam da napravam a ne e do kompjuterot bidejki koga ja igram istata igra offline ne mi secka voopsto.Isto taka i na skajp, koga ke mi secne voopsto vo toj moment nemozam da go slusnam drugar mi i posle toa naednas sve sto ke kaze ke go slusnam (toa ide mnogu brzo taka da tesko e da se razbere sto kazal...) Sekogas mislev deka samo e do brzinata pa ako mozete da mi objasnite sto e rabotava so pingot? deka iako tuka ocigledno duplo mi e poslab internetot pak pingot e podobar od toj na slikata na miki80

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
A sto ima veze pingot so igranjeto? jas sega imam internet preku komsijata i za gejming ne e loso (za igranje samo a koga otvaram strani taka posporo) samo sto problemot e poveketo vreme znae na sekoj 2-3 minuti da mi secne po 1-2 sekundi i jas vo toj moment nisto nemozam da napravam a ne e do kompjuterot bidejki koga ja igram istata igra offline ne mi secka voopsto.Isto taka i na skajp, koga ke mi secne voopsto vo toj moment nemozam da go slusnam drugar mi i posle toa naednas sve sto ke kaze ke go slusnam (toa ide mnogu brzo taka da tesko e da se razbere sto kazal...) Sekogas mislev deka samo e do brzinata pa ako mozete da mi objasnite sto e rabotava so pingot? deka iako tuka ocigledno duplo mi e poslab internetot pak pingot e podobar od toj na slikata na miki80
Pa prosto kazano sto pogolem ping...pogolemo kasnenje vo igrata...na primer pukash i posle nekolku sekundi ke ubies nekogo ili najverovatno so golem ping ke bides ubien :)))) A brzinata ne e kiznajt kako povrzana so pingot....

eve eden link koj ne e povrzan so pingot bash:

http://www.primetime.mk/анализа-на-интернет-операторите-и-пак/

i malo objasnuvanje za pingot:

"Во различните мрежни игри, серверот го бележи времето што е потребно за еден пакет од играта да стигне до клиентот, и одговор да биде добиен. Ова време е познато како пинг на играчот, се користи како ефективен мерач за каснењето на играчот, што помал пинг има играчот, помало каснење би имал. Овој стил на пинг обично не користи ICMP пакети"

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Од што се добар нетот од One,нема шанса на ред да дојдам на 181...хаос,на почетокот не беше вака...

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
^
Значи не сум единствен што последниве денови нетов е тапа?

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22

Зарем треба нешто друго да додадам?

EDIT:

Од втора:

По неколку пати проба, нетов речиси се надмина себеси :)

Ваква брзина на Dial Up немав пред 12 години.

пс. Да не бидам лошо сфатен, до пред 2-3 дена беше одличен. Вчера на моменти беше ваков (да речам често). Денес е баш како што го именував во предходниот пост.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899

Зарем треба нешто друго да додадам?

EDIT:

Од втора:

По неколку пати проба, нетов речиси се надмина себеси :)

Ваква брзина на Dial Up немав пред 12 години.

пс. Да не бидам лошо сфатен, до пред 2-3 дена беше одличен. Вчера на моменти беше ваков (да речам често). Денес е баш како што го именував во предходниот пост.
Ova epten tapa ti bilo a od kade si? grad?

Член од
24 март 2010
Мислења
59
Поени од реакции
22
Последниов саат не успеав ни да ги добијам на 181..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Последниов саат не успеав ни да ги добијам на 181..
Jaс 5 дена им вртев и не ги добив.. и на крај им пишав на фб, и ова ми го вратија..

Би ве замолиле истиот проблем да го испратите на info@one.mk за да го добијат одговорните за техничка поддршка. Ние ќе ги информираме надлежните за вашата ситуација и неможноста да стапите во контакт со операторите. Ви благодариме за споделената реакција.

Иначе нетот ми е со стандард брзина ..5.30мб/с

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Епа нема да може да се добие кога техничка подршка се двајца без тројца, ги избркаа сите и после сакаат задоволни корисници. Е не иде така. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom