A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Океј, јас сега имам интернет и телефон и плаќам околу 1.050ден. Вртам највеќе кон телеком. Не знам што да правам, дали да го земам тотал пакетот со бум тв, или само да си земам АДСЛ интернет? Што вака повеќе ти ми препорачуваш? Што би земал ти на мое место?
Toa sto ti treba toa zemi...jas zedov samo Net i tel, tv ne mi trebase...taka da na tebe e da si vidish sho ti treba...

Член од
9 февруари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
20
Може ли некој да каже каков е нетот (АДСЛ), во стар Аеродром.
Сакам да мигрирам од телеком на Оне за 800 денари пакетот?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Toa sto ti treba toa zemi...jas zedov samo Net i tel, tv ne mi trebase...taka da na tebe e da si vidish sho ti treba...
Мики, многу ти благодарам што се намачи и ми одговори на прашањата, до крајов на неделава ќе одам во ОНЕ и ќе се распрашам подетално. ;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дали некој се префрлил од T-Home во Оne откако постои АЕК и колку време чекал да го префрлат?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Значи нема уште долго да чекам месец ипол помина :pos:
ahahahha blizu si..stvarno ova so cekanjevo e haos..ne pravat vaka biznis ama toa e..i uste nesto..odi im pocesto i dosadvi im za interneto isto i na 181 dosadvi im i lazigi nesto deka ti treba pobrzo net za rabota deka ti e...taka jasa im pravev i mi go aktiviraa netot za 35 dena ahahahaha

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
На 4 март купив мобилен интернет од One (припејд).Направив два повика до 181 (за информации) и пратив порака за активирање на интернетот.Вкупно потрошив 153 ден (од 600) за 2гб и сурфав само 50мб (дома имам 30гб од T-Home).Бидејќи немав потреба не го користев интернетот до денес.Бидејќи го стартувам интернетот од таскбар на Windows 7 , а не од апликацијата што се инсталира , не запазив дека ми стигнувале пораки.Мобилен имам од VIP значи од Оне го користам само за повремено сурфање.Денес сакав да ги потрошам 2гб за да не отидат џабе и случајно видов дека имам 3 пораки за активација на услуга со почетни 500 бесплатни минути , која потоа АВТОМАТСКИ се продолжува за 80 ден НЕДЕЛНО.Бидејќи слабо ја посетувам страната на Оне немав појма дека со активирање на број на Оне автоматски ти активираат пакет КОЈ НЕ ГО БАРАШ.Значи дека ако не ми текнеше да ги искористам 2гб , ќе ми потрошеа сите пари.

Кога ќе ја провериш сметката на интернет освен оние 149 за интернетот други трошоци не прикажува а јас не можам да ја проверувам сметката од мобилниот бидејќи картицата е ставена во стикот.

Ме интересира дали ова вреди да го пријавам во АЕК зошто без да побарам ми активираат продукт , го продолжуваат автоматски и нема јасно напишано која е пораката за деактивација на продуктот ?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Јас телефонот го префрлав... 20-25 дена
Jas cekav 15 dena...kako i da e se ceka dolgo...
--- надополнето: 27 април 2012 во 01:10 ---
На 4 март купив мобилен интернет од One (припејд).Направив два повика до 181 (за информации) и пратив порака за активирање на интернетот.Вкупно потрошив 153 ден (од 600) за 2гб и сурфав само 50мб (дома имам 30гб од T-Home).Бидејќи немав потреба не го користев интернетот до денес.Бидејќи го стартувам интернетот од таскбар на Windows 7 , а не од апликацијата што се инсталира , не запазив дека ми стигнувале пораки.Мобилен имам од VIP значи од Оне го користам само за повремено сурфање.Денес сакав да ги потрошам 2гб за да не отидат џабе и случајно видов дека имам 3 пораки за активација на услуга со почетни 500 бесплатни минути , која потоа АВТОМАТСКИ се продолжува за 80 ден НЕДЕЛНО.Бидејќи слабо ја посетувам страната на Оне немав појма дека со активирање на број на Оне автоматски ти активираат пакет КОЈ НЕ ГО БАРАШ.Значи дека ако не ми текнеше да ги искористам 2гб , ќе ми потрошеа сите пари.

Кога ќе ја провериш сметката на интернет освен оние 149 за интернетот други трошоци не прикажува а јас не можам да ја проверувам сметката од мобилниот бидејќи картицата е ставена во стикот.

Ме интересира дали ова вреди да го пријавам во АЕК зошто без да побарам ми активираат продукт , го продолжуваат автоматски и нема јасно напишано која е пораката за деактивација на продуктот ?
Djabe ti e aek :) procitaj si ovde poveke:

http://one.mk/default.aspx?SectionID=574&pos=3

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.547
Поени од реакции
22.239
Дали има и некој друг проблем со влегувајне во Интернет во Кичевско? Еден вработен од Оне ми рече од вчера вечер имале нешто проблем тука. Ко ќе сакам да влезам има Еррор 691

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Дали има и некој друг проблем со влегувајне во Интернет во Кичевско? Еден вработен од Оне ми рече од вчера вечер имале нешто проблем тука. Ко ќе сакам да влезам има Еррор 691
Имам и јас проблем , од вчера од 17 часот ми го дава тој ерор 691(демек погрешна лозинка/пасворд) и никако неможам да влезам.. еве уште е така, а не само кај мене и кај други.
Иначе не сум од Кичевско, ако нешто тоа значи.
И добив линија на 181(после 6 часовно ѕвонење), и тој ме информираше демек сум бил исклучен поради не платени сметки(имам 2 сметки заостанати, ама и минатите месеци така сум заостанувал, ама не ми се десило тоа)..

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Еве, денеска бев во ОНЕ и потпишував договори и го сменив интернетот. Договорот ми го продолжија за уште две години(ме заебаа) и ми рече човекот дека за 30 дена ќе ми се јават за да ја вратам опремата и после ќе дојдат да ми местат АДСЛ интернет и телефон. Видов дека и извади еден ТП Линк рутер, ваљда него ќе ми го дадат за користење. Тоа е тоа, сега треба еден месец да чекам. Има шанси нешто побрзо да ми се јават?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Еве, денеска бев во ОНЕ и потпишував договори и го сменив интернетот. Договорот ми го продолжија за уште две години(ме заебаа) и ми рече човекот дека за 30 дена ќе ми се јават за да ја вратам опремата и после ќе дојдат да ми местат АДСЛ интернет и телефон. Видов дека и извади еден ТП Линк рутер, ваљда него ќе ми го дадат за користење. Тоа е тоа, сега треба еден месец да чекам. Има шанси нешто побрзо да ми се јават?
1 mesec ne ti bega....ako imash sreka za mesec dena ako nemash i 2 meseci mozis da cekash...a za dogovorot..to e standardno da ti go prodolzet na 2 god t.e nov dogovor..:)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
1 mesec ne ti bega....ako imash sreka za mesec dena ako nemash i 2 meseci mozis da cekash...a za dogovorot..to e standardno da ti go prodolzet na 2 god t.e nov dogovor..:)
Епа зошто мора толку да се чека? Е сега кој ќе ми се јави, дали тие што ќе дојдат да ми местат или тие од салон за да го потпишам договорот, пошто ни договорот не ми го дадоа, ми рекоа ќе ми го дадат за еден месец?

Kajgana Shop

На врв Bottom