A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Епа зошто мора толку да се чека? Е сега кој ќе ми се јави, дали тие што ќе дојдат да ми местат или тие од салон за да го потпишам договорот, пошто ни договорот не ми го дадоа, ми рекоа ќе ми го дадат за еден месец?
Abe neznam zaso se ceka tolku i spored mene e glupavo ama to e zasega....dogovorot trebase odma da ti go dadat barem mene taka mi napravija a opremata ja davaat pokasno..barem so mene bese takov slucaj (dekemvri) rasprasaj se vo salon podobro

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Abe neznam zaso se ceka tolku i spored mene e glupavo ama to e zasega....dogovorot trebase odma da ti go dadat barem mene taka mi napravija a opremata ja davaat pokasno..barem so mene bese takov slucaj (dekemvri) rasprasaj se vo salon podobro
Ама изгледа ќе ми го дадат кога ќе им ја вратам опремата, односно кога ќе ми ја наместат новата опрема.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Еј, па добро ти е, јас мислев 5mbps ти е. :)
Си симнувал некои торенти или игри и како иде?
Само кај второто пингот малце ти е висок. :D
Torenti na primer zamunda od 650 -760kb odat od drugi torent sajtovi zavisi ama vo globala zadovolen sum....ti napraviv test na 2 serveri za sporedba i kako sto lgedash ne e isto od server do server ama nad 5.5MB e vo sejkoj slucaj brzinata barem kaj mene...a kaj sto pisuva isp do pred nekoja nedela bese mak telekom i pingot ne odese poveke od 50ms ama koga se smeni vo one telecomunicatios...pingot znae nad 100ms da odi kako sto se gleda od slikata, mene ne mi e bitno toa poso samo so torenti rabotam znaci ne igram igri i slicno, sto e to e...:)))))

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Torenti na primer zamunda od 650 -760kb odat od drugi torent sajtovi zavisi ama vo globala zadovolen sum....ti napraviv test na 2 serveri za sporedba i kako sto lgedash ne e isto od server do server ama nad 5.5MB e vo sejkoj slucaj brzinata barem kaj mene...a kaj sto pisuva isp do pred nekoja nedela bese mak telekom i pingot ne odese poveke od 50ms ama koga se smeni vo one telecomunicatios...pingot znae nad 100ms da odi kako sto se gleda od slikata, mene ne mi e bitno toa poso samo so torenti rabotam znaci ne igram igri i slicno, sto e to e...:)))))
Сепак добро е што дига торентот 650-760kbps. Полека полека ќе се симнува све, само ќе мора малце да се почека. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
eee i ti sega...:))) 700mb za 20min...4gb za neceli 2 sati...gore dolu ..:)
Ма ќе терам сега две години, тоа е тоа. Таман после може ќе поевтинат цените на Т-хоум оптик пакетите и ќе си земам тогаш оптика, а уште подобро и Оне ако понуди оптички интернет.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
Ја изгубив фактурата од последната сметка што ја платив, дали овие даваат нешто како потврда,или што и да било дека е платено?.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ја изгубив фактурата од последната сметка што ја платив, дали овие даваат нешто како потврда,или што и да било дека е платено?.
Прашај во салон. Ако ти е платено, ќе видат можеби компјутерски и ќе ти дадат некоја потврда.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.635
Поени од реакции
786
За електронски пристап до фактурите, активирајте ја бесплатната услуга Е-сметка, на еден од следниве начини:
  • посетете некој од продажните салони на ONE или
  • испратете e-mail на aktivirajesmetka@one.mk со следниве информации (и ќе Ви одговориме во рок од 24 работни часa):
    • Корисничко име на корисникот (username)
    • E-mail адреса на која треба да се активира услугата
    • Телефонски број за контакт, од потписникот на договорот
  • јавете се во Центарот за грижа за корисници, на бројот 181

banne1

попај
Член од
24 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
68
decki da ve prasam, kako e internetot na skopje(bitpazar) planiram da go zeam toj paketot od 800 den negranicen internet preku telefon. Samo bi sakal da znam kakov e za igri (cs 1.6, league of legends, battlefield 3) i dali bi mozel ubavo da igram bez da mi secka internetot i kakov e voopsto pingot na one. Deka mnogu sum po gejmingot a cat pat i nekoi filmcinja sum da simnam.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
decki da ve prasam, kako e internetot na skopje(bitpazar) planiram da go zeam toj paketot od 800 den negranicen internet preku telefon. Samo bi sakal da znam kakov e za igri (cs 1.6, league of legends, battlefield 3) i dali bi mozel ubavo da igram bez da mi secka internetot i kakov e voopsto pingot na one. Deka mnogu sum po gejmingot a cat pat i nekoi filmcinja sum da simnam.
Ако си финансиски добар земи си некој брз како што е оптичкиот на Т-хоум, а ако не си земи си на Оне, брзината му е околу 6mbps и ваљда ќе ти биде добар за онлајн играње. Јас сега мигрирав и земав АДСЛ интернет(иначе сега уште имам ВАДСЛ) и жичен телефон и ќе чекам месец дена да ми го намесат.

Kajgana Shop

На врв Bottom