A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Mislam deka za tie 10 do 15 dena ke ostanes bez internet samo fiksnata linija ke ti raboti a internet mislam deka nema da imas, no i pak se isplatuva, fiksna so 400 minuti kon One fiks/mobil, 400 GB internet i Boom tv za 999 denari e odlicno...
Знам дека само телефонот ќе работи не мене ми беше прашето следно.Ја сум сега на Телекабел и кога ќе одам во Оне да се префрлам мене ме интересира, кога Оне ќе го преземе фиксниот број дали Телекабел мене ќе ми го исклучи интернетот?Јас мислам дека не.Мене ми е само битно да не останам без телекабел кабловскиот нет додека Оне ми приклучи адсл

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Знам дека само телефонот ќе работи не мене ми беше прашето следно.Ја сум сега на Телекабел и кога ќе одам во Оне да се префрлам мене ме интересира, кога Оне ќе го преземе фиксниот број дали Телекабел мене ќе ми го исклучи интернетот?Јас мислам дека не.Мене ми е само битно да не останам без телекабел кабловскиот нет додека Оне ми приклучи адсл
E za toa ne znam, ako imas telefonski kabel doma od Makedonski telekomunikacii mislam deka nema zosto da ti go isklucat netot koga Telekabel mislam deka ima svoja mreza, ne znam...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Денеска потпишав договор и ќе ме уклучат за 15-20 дена некаде.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Денеска потпишав договор и ќе ме уклучат за 15-20 дена некаде.
За тотал пакетот ли склучи...?
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:29 PM ---
Еве јас ќе се надоврзам на ова, јас имам фикс/нет/тв, и бев во саботата во салон, потпишав некаква согласност за миграција на пакет, ама системот не го прифаќаше барањето, според зборовите на продавачката поради огромната навала која ја имале уште првиот ден, и пребукирани биле. Денес бев пак и статусот на барањето е сеуште на чекање. Со оглед дека морав да потпишам такво барање, нема да оди префрлањето автоматски, барем во овој момент не им е така спроведено тоа, туку мора со миграција на пакет.

Што се однесува за дечкото со WADSL, кому му рекле да му истече сегашниот договор, па после да се префрли на жичан интернет, само му препорачувам да не дозволува договорот сам да истече, туку да го најави прекинувањето на време, зошто барем во мојот договор стои, ако не се најави прекинот најмалку еден месец пред истек, договорот автоматски се продолжува.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?egId=14&eventId=82778&mId=44
Ордановски пред некој ден кажа дека нема повеке автоматско продолжување на договор,операторот бил должен 15 дена пред да ти помине договорот да те известат за изминувањето на договорот и да ти понудат дали ке сакаш да го продолжиш...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
За тотал пакетот ли склучи...?
--- надополнето: Nov 15, 2011 4:29 PM ---

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?egId=14&eventId=82778&mId=44
Ордановски пред некој ден кажа дека нема повеке автоматско продолжување на договор,операторот бил должен 15 дена пред да ти помине договорот да те известат за изминувањето на договорот и да ти понудат дали ке сакаш да го продолжиш...
Да да за тотал пакет 999денари.Ми рекоа деновиве ќе дојде екипа да ја провери инсталацијата и тие технички работи и понатаму процедурално незнам како оди

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Да да за тотал пакет 999денари.Ми рекоа деновиве ќе дојде екипа да ја провери инсталацијата и тие технички работи и понатаму процедурално незнам како оди
А за фиксната линија шо направи,од Оне ле ке ти постават линија или си имаш ти од телеком?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
А за фиксната линија шо направи,од Оне ле ке ти постават линија или си имаш ти од телеком?
Од Оне ќе ми наместат нова линија бесплатно

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дечки, задоволни сте од One како оператор? Во смисол, од нивната техничка поддршка, стабилноста на врската (знам дека ова е зависи од тоа каде сте лоцирани), брзината, итн.
Знам дека порано муабетите околу One не беа баш најсјајни, ама сега размислувам за да се префрлам од T-Home на One, па да прашам.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дечки, задоволни сте од One како оператор? Во смисол, од нивната техничка поддршка, стабилноста на врската (знам дека ова е зависи од тоа каде сте лоцирани), брзината, итн.
Знам дека порано муабетите околу One не беа баш најсјајни, ама сега размислувам за да се префрлам од T-Home на One, па да прашам.
Кај мене е супер, некогаш телефонот знае да заебава, ама интернет многу ретко се случува да нема. Не памтам последен пат кога немало интернет. (еве сега дека вака кажав, ќе снема на пола саат) Топло ти ги препорачувам. За корисничка поддршка, скоро и никогаш не ми ни требало.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Jas gi imam on-net od vremeto koga davaa 3 giga za 1 denar i sum prezadovolen veke 3 godini ... vcera zemav od noviot paket 999 denari sto e so BOOM TV 400 giga internet i neso tamo besplatni minuti .... cekam na odobruvanje na noviot paket

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
И јас вчера поднесов барање за новиот пакет, но колку време се чека отприлика да не знаете?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
! месец + или ако имаш среќа за 2 недели
--- надополнето: Nov 16, 2011 12:50 PM ---
Прашав едно другарче тамо што работи .... ми рече чекале тамо нешо оптички кабел да пуштат ... ќе почекаме изглеа :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Ако сакам да мигрирам од екстрим на тотал (овој најновиот), дали треба и оној на чие име е стариот пакет да е присутен и што документи ми требаат?
И уште едно прашање. Кога ми мењаваа од телеком на Оннет фиксниот, имав застој од 1 ден. Дали сега нема да имам нет како што велите погоре 10-12 дена?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако сакам да мигрирам од екстрим на тотал (овој најновиот), дали треба и оној на чие име е стариот пакет да е присутен и што документи ми требаат?
И уште едно прашање. Кога ми мењаваа од телеком на Оннет фиксниот, имав застој од 1 ден. Дали сега нема да имам нет како што велите погоре 10-12 дена?
Ќе ти барaат лично сопственикот на бројот да ја потпише апликацијата , со тоа продолжуваш договор 2 години и до одобрување на истата ќе си седиш со стариот user i pass

Kajgana Shop

На врв Bottom