A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

M

Mr.InF3ction

Гостин
Епа затоа ти е толку спор, види ако ти се исплати повеќе да се префрлиш со домашен а мобилниот да го извадиш од пакет посебно да ти биде... Прашај си во контакт центар најубаво ако планираш да се префрлаш :)
too late:D
Не им плаќам повеќе. И секој 2 ден ми се јавуваат нудејки некои нови опции можете вака можете така ама толку со оне :)

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
А зголемени ви се лимитите или треба да се обнови договорот? Кај мене е уште по старо и незнам што да правам. Иначе еве кај мене колку е брзината, имам NET M пакет. Треба да е 6 Mb/s ама изгледа тоа важи само за корисници од Скопје.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
А зголемени ви се лимитите или треба да се обнови договорот? Кај мене е уште по старо и незнам што да правам. Иначе еве кај мене колку е брзината, имам NET M пакет. Треба да е 6 Mb/s ама изгледа тоа важи само за корисници од Скопје.

Лимитот ќе го зголемат во текот на оваа недела, барем така ми кажаа кога им се јавив на 02-181...и нема потреба од нов договор, мислам ако си имигрирал од 10 > 20 ГБ т.е од он.нет во уан.
Автоматски ќе ти се зголеми лимитот.
И за брзината јас имам во просек околу 5мб/с ..а не сум од Скопје.

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
Лимитот ќе го зголемат во текот на оваа недела, барем така ми кажаа кога им се јавив на 02-181...и нема потреба од нов договор, мислам ако си имигрирал од 10 > 20 ГБ т.е од он.нет во уан.
Автоматски ќе ти се зголеми лимитот.
И за брзината јас имам во просек околу 5мб/с ..а не сум од Скопје.
Епа и не е баш мала разликата во брзината, кај мене е 3,4 а кај тебе 5, не се малце 1,5 Mb/s :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
88
Поени од реакции
2
дали за корисниците што се на фикс/нет/тв М пакетот на wadsl исто така ке се зголеми брзината оти сеуште ми е 1мбс или треба да се очекува до крајот на оваа недела кај сите да биде 6.6 мбс позз

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
дали за корисниците што се на фикс/нет/тв М пакетот на wadsl исто така ке се зголеми брзината оти сеуште ми е 1мбс или треба да се очекува до крајот на оваа недела кај сите да биде 6.6 мбс позз
Брзината мислам дека не е зголемена, само лимитите се зголемени.

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
за брзината се прават многу паметни незнам дали за дугите пакети али за пакетот фикс/нет/тв Л брзината треба да е 8 Mbps, кај мене максимум достигнува околу 5.20 Mbps, поради цело време барање и убедување од нивна страна дека од кај нив нема никаков проблем линијата била тестирана и без проблем можело дури и до 10 Mbps , и еден ден ми се јавуваат од телеком да прашаат за проблемот ...и ми вика ааа овде кај нас има дадено брзината да ви биде до 6 Mbps...вика тоа идете во оне барајте да ни испратат барање да ви ја зголемиме до 8...и се јавив тогаш одма демек таа таму одма налог пушти...веќе 2 недели поминаа ништо..вчера се јавувам тој ме убедува дека од први ќе стартувала новата брзина...денес нема ништо уште и им вртам пак и ми вика....а па можно е да ви прави дисконекции за поголема брзина...вика ако сакате јас ќе пуштам налог за поголема ама ако има дисконекции пак ќе ви ја вратам на 6 Mbps...ејј тие уште не пуштиле налог до телеком, неколку пати се јавувам све лажат!!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дали можи да го заменам модемот со рутер во one?

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
Од тие што го имате NET M пакетот, ќе може да направите еден тест за брзината да споредам со кај мене?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
А што треба да направам за да се зголемат? Треба да се јавам, да потпишувам анекси и 300 глупости или што?

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Ја колку разбрав, секој што има договор со One а не со Он.нет ке има дуплиран download.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
^
+1
Само се надевам дека нема да биде како минатиот пат кога ја сменија тарифата од 10 на 20GB кога морав сам да барам префрлување, да потпишувам нов договор и да бидам уште 3 месеца со старата понуда.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Па тоа прашувам, колку треба да се чека. СЕ јавив вчера рекоја денеска ќе ве префрлиме ама лајна од тоа уште ништо.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не можам да ја разберам оваа глупост јас. Јас сум од оние кои имаат двегодишен договор пред ребрендирањето. Што има врска кој има договор пред или после тоа, сите сме корисници, сите плаќаме. Вака ме дискриминираат мене на сметка на некој нов што го имаат, место да се борат и мене да ме задржат како корисник. Затоа сега кога ќе ми заврши договорот за некој месец, ќе кажам аривидерчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom