A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Близуевци, кај тетка ми треба да стаам рутер. Колку што видов има само некое cisco ec[некои бројки] и тоа е ваљда само модем.
Предложете некој рутер околу 1000 ден. кој го користете и немате проблеми. Исто така, има ли некои зафрканции за поврзување?
Дали случајно има шанса да не се набавува дополнително рутер туку да се замени модемов од Близу со некој уред кој што е и модем и рутер?
2016 сме побогу.
Имаат, новите модеми Technicolor се со wi-fi побарајте мислам дека со обнова на договор се бесплатни инаку може се доплатува.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Близуевци, кај тетка ми треба да стаам рутер. Колку што видов има само некое cisco ec[некои бројки] и тоа е ваљда само модем.
Предложете некој рутер околу 1000 ден. кој го користете и немате проблеми. Исто така, има ли некои зафрканции за поврзување?
Дали случајно има шанса да не се набавува дополнително рутер туку да се замени модемов од Близу со некој уред кој што е и модем и рутер?
2016 сме побогу.

Не постојат Близуевци повеќе, сега постојат Виповци, што е појасно, бидејќи завршува со "овци".

За замена на модемот со рутер со сопствен вграден кабелски модем ќе ги контактираш Вип, ама не верувам дека ќе бидат толку дарежливи за да заменат кабелски модем со рутер со сопствен вграден кабелски модем без потпишување на нов договор, односно без да ја врзат тетка ти за нив за наредните 2 години.

А кога сме кај безжичните рутери, еве ти некои добри модели од TP-Link во Нептун.

TP-LINK TL-WR841ND = 1.799 ден.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_65_66&product_id=217964

TP-LINK TL-WR940N 300 MBPS 4+1 10/100 = 1.999 ден.
https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_65_66&product_id=213477

Од кога станаа VIP овие интернетот ми прекинуе на секој 10 минути...морам да чекам минимум 30 минути за да ги добијам и ич не им чуе тоа што мене ми треба стабилна интернет конекција -_-

Од кога станаа VIP овие интернетот ми прекинуе на секој 10 минути...морам да чекам минимум 30 минути за да ги добијам и ич не им чуе тоа што мене ми треба стабилна интернет конекција -_-

Е па, тоа е така бидејќи си ВИП, односно бидејќи навистина си ВИП, никој не може да те контактира. :D

Имаат, новите модеми Technicolor се со wi-fi побарајте мислам дека со обнова на договор се бесплатни инаку може се доплатува.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Фала, ќе ти кажам шо се десило :D

Ќе треба ли да се местат некои чудесии тука?
https://youtu.be/Kv7K1O4UqaA?t=270

Ќе си добиеш соодветно упатство со рутерот кој ќе го купиш и лесно ќе се снајдеш.

Во случајот со кабелскиот Интернет од Вип, а исто и кај кабелскиот Интернет од Телекабел, не треба ништо да се конфигурира, само името на безжичната мрежа, безбедносната заштита и лозинката на истата, а упатството одлично ќе ти заврши работа за тоа.

Ќе треба ли да се местат некои чудесии тука?
https://youtu.be/Kv7K1O4UqaA?t=270
Не, ќе ги поставиш на автоматски (верувам рутерот има таква опција. јбг 2016 сме). Ако треба дополнителна помош за овие подесувања еве пиши ми у порака ќе ти помогнам.
Еве кај мене, само на Ауто (DHCP) (но од Cisco ми е рутерот) го имам поставено и се е готово. Единствено за лозинката има 2-3 подесувања но воопшто не е тешко...
Screenshot (2).png

Не, ќе ги поставиш на автоматски (верувам рутерот има таква опција. јбг 2016 сме). Ако треба дополнителна помош за овие подесувања еве пиши ми у порака ќе ти помогнам.
Еве кај мене, само на Ауто (DHCP) го имам поставено и се е готово. Единствено за лозинката има 2-3 но воопшто не е тешко...
Прегледај го приврзокот 152774

Не го збунувај, ако го купи рутерот, ќе купи TP-Link, а ти користиш Linksys и ќе се збуни кога ќе го види различниот кориснички интерфејс за конфигурирање на рутерот.

Истото што го спомнуваш ти, го спомнав и јас - дека се е автоматски, а единствено ќе треба да ги конфигурира името, безбедносната заштита и лозинката на безжичната мрежа.

Последно уредено:
Океј океј, не сум до толку нуб :D
знам порано имаше некои зафрканции со клонирање на ип адреси курци палци па затоа прашував

Наместив се ко шо треба и несакаа да се здружат модемот и рутерот... тек после пола саат се договорија некако.
Пола саат вртев, кружев, рестарти, ресети...

Наместив се ко шо треба и несакаа да се здружат модемот и рутерот... тек после пола саат се договорија некако.
Пола саат вртев, кружев, рестарти, ресети...

Е па, Вип си, никој не може да те добие.

Km.png

Samo sto mi go instaliraa kabelskiot internet Vip dogovorot mi e za 100 mbps no pamtan nekoi tuka prethodno imaa internet do 150 mbps.
Dali ima nekoj samo so internet paket bez drugi kombo mombo ? kako e brzinata

Km.png

Samo sto mi go instaliraa kabelskiot internet Vip dogovorot mi e za 100 mbps no pamtan nekoi tuka prethodno imaa internet do 150 mbps.
Dali ima nekoj samo so internet paket bez drugi kombo mombo ? kako e brzinata
За твое добро, тргни си ја ИП адресата. Исто и за другите кои постирате...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom