A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
rekov za videoto sto pogore e postirano od samunoske.

Па така си е исто, зошто да не веруваш

5396917661.png

Dali koga mnogumina se online na primer 19:00 casot pagja brzinata ?
Кај мене лично не, постојано е константна, единствено пингот знае да е за 2~8 ms поголем. Е сега ваму во Центар/Карпош веќе една година имаат целосно нова мрежа (ја обновуваа и надградуваа постоечката). Пред тоа не беше така, имаше осцилации понекогаш, но не беа големи, сега воопшто нема. Зависи од реонот во кој живееш.

Dali koga mnogumina se online na primer 19:00 casot pagja brzinata ?

kaj mene prvite 3 meseci bese kako vo dogovorot, tuka pomegu 49-50 mbps ni poveke ni pomalku no posle toa se smeni. Sega navecer nekogas paga i do 20 mbps, a potoa od polnok se vraka vo normala pomegu 49-50 mbps, ama ne e toa toa.
Vikaa deka imale problemi nekade vo avtokomanda, i od tamu se snabduval cair.
Pred okolu dve nedeli rekoa deka defektot e saniran no problemite pak se javuvaaat navecer.
Togas koga imase problem navecer pagase i do 1 mbps.

Последно уредено:
Pa sega koja e maximalnata brzina sto ja nudat 100 ili 150 mbps, na vip.mk pisuva 100 mbps max a tuka gledam imaat i imternet do 150 mbps

Pa sega koja e maximalnata brzina sto ja nudat 100 ili 150 mbps, na vip.mk pisuva 100 mbps max a tuka gledam imaat i imternet do 150 mbps
Тоа 150 е за од старите пакети, новите би требало да се до 100че. Ама и јас имам според нов пакет 100Mbps, но добивам до 150, како и зашто, не ме прашувај :)

Тоа 150 е за од старите пакети, новите би требало да се до 100че. Ама и јас имам според нов пакет 100Mbps, но добивам до 150, како и зашто, не ме прашувај :)
И колку го плаќаш тој интернет?

И колку го плаќаш тој интернет?
Vip Combo 4L е целиот пакет, не ми е само интернет. И да, не плаќам јас, моите плаќаат :D 2.599 месечно, а првите три месеци без претплата.

Zdravo da prasam nesto koj ima docsis ,so TechnicolorTc7200
NEmase struja 10~15 minuti, otkako dojde struja nemase tv 5minuti ,dojde i tv, potoa sleduvase net, e sega modemot postojano trepka US-upstream chanel se zakacuva samo na kanal 2 na 1 , ne moze, go iskluciv od struja edno 2/3 minuti se rekonektira povtorno isto, a internet ima i fix, ima speed test e 50/3,ima nekoj da spodeli sto mozi da e, ili da zvonam vo vip ?

Attachments

• 2016-06-17_181904.png
    2016-06-17_181904.png
    29,8 KB · Прегледи: 45
  • 2016-06-17_182723.png
    2016-06-17_182723.png
    22,8 KB · Прегледи: 43
Zdravo da prasam nesto koj ima docsis ,so TechnicolorTc7200
NEmase struja 10~15 minuti, otkako dojde struja nemase tv 5minuti ,dojde i tv, potoa sleduvase net, e sega modemot postojano trepka US-upstream chanel se zakacuva samo na kanal 2 na 1 , ne moze, go iskluciv od struja edno 2/3 minuti se rekonektira povtorno isto, a internet ima i fix, ima speed test e 50/3,ima nekoj da spodeli sto mozi da e, ili da zvonam vo vip ?
Ѕвони, честитај им Задушница :)

Некој бил гладен, па јадел оптички кабел, па цела Македонија немала никакви фиксни услуги од Vip. Мобилните услуги исто така беа оптоварени и недостапни на моменти.

Ни интернет ни тв ни телефон немаше сега се управија

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Некој искуство со Vip Net Lite?
(интернет услуги за места каде што нема кабелска достапност и каде што не може да се испорачаат големи брзини)

Според официјалната страна на вип брзината на симнување на интернетов изнесува 10MB/s.

Ако некој го користите пакетов пишете за вистинската брзина и стабилноста на интернетот, некоја критика / рецензија. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom