A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Се врати конекцијата али брзината е слаба...кај некој друг иста ваква ситуација во моментов или само кај мене е ?

Се врати конекцијата али брзината е слаба...кај некој друг иста ваква ситуација во моментов или само кај мене е ?
Исто, висок пинг, и помала брзина... Прифатливо, но сепак не е до толку лошо...

Некој искуство со Vip Net Lite?
(интернет услуги за места каде што нема кабелска достапност и каде што не може да се испорачаат големи брзини)

Според официјалната страна на вип брзината на симнување на интернетов изнесува 10MB/s.

Ако некој го користите пакетов пишете за вистинската брзина и стабилноста на интернетот, некоја критика / рецензија. :)
Ако си користел досега интернет од One, таков е интернетот. Евентуално One позајмуваше кабел од Телеком, така што би требало да биде стабилен, а дека ќе иде баш до 10Mbps искрено не знам.

Да, вратен е, но на моменти збеснува, накај 15:30 имаше пак изгледа проблеми мали, дури и ТВто замрзнуваше на моменти, а за фиксната не знам.

Исто, висок пинг, и помала брзина... Прифатливо, но сепак не е до толку лошо...
Еве како е моментално кај мене, за среќа како по старо, без висок пинг и нормална брзина, но не знам до кога:
5420671903.png

Почнува миграција од Лан на Доксис во Лисиче. :kafence:

Дечки дали имате проблеми со синхронизација на нетот денес? Тоа светилката, трепка само кога пребарувам, порано постојано трепкаше. Исто така, од денес и со ИП адресата се има нешто чудно случено? Идеја?
Capture.JPG

Дечки дали имате проблеми со синхронизација на нетот денес? Тоа светилката, трепка само кога пребарувам, порано постојано трепкаше. Исто така, од денес и со ИП адресата се има нешто чудно случено? Идеја?
Прегледај го приврзокот 151348
Па кај мене IP адресата е океј, нетот исто, е сега дали светилката на Technicolor за Ethernet трепа така агресивно, па да, ама само користам пребарувач, а дали и претходно трепкала или само светела, да ме утепаш не знам. :D

Имаше кај мене мал прекин денес, после рестарт на рутер се среди. IP адресата си е иста..

Sent from my A8 using Tapatalk

Dali ima nekoja moznost bez 2 godisen dogovor ?
Мислам дека има, само цената е повисока. Според ценовниците порано што беа кај blizoo, имаше опција за 2 години (таа цена што сите ја знаат), договор на 1 година (цената беше зголемена за нешто минимално) и договор на неопределено, но цената стварно не знам за колку беше баш зголемена.
Е сега, дали може од кога се споени, да склучиш таков договор, не знам со сигурност да ти кажам.

Интернет имате или слабо? :D

Интернет имате или слабо? :D
Катастрофа два дена со ред, прошлата недела не бев дома ама сигурно и тогаш тапа било. :D

Катастрофа два дена со ред, прошлата недела не бев дома ама сигурно и тогаш тапа било. :D
Не сум бил сам во ова време, добро е. :D Ги барав (мислев да не имаат ставено на "автомат" за да исвестат дека нешто ќе се работи), но за чудо во контакт центарот на Вип во ова време работат оператори, но ми кажа јавете се после 7 ако сакате да пријавите технички проблем. :D Зошто воопшто имаат луѓе кои работат ноќна смена а ти викаат јави се после 7... Жал ми е за нив, или имај барем минимална техничка подршка 24/7 или воопшто немај во овие часови, а не вака само да ти викаат јави се после 7...

Сабајлево томсонот ми блинкаше трите крајни сијалички од десно. Интернет и телефон немаше. Вакви проблеми со паѓање на нет има почесто

Сабајлево томсонот ми блинкаше трите крајни сијалички од десно. Интернет и телефон немаше. Вакви проблеми со паѓање на нет има почесто
Истата ситуација и кај мене беше, се врати во нормала пред триесетина минути.
Интернет имам, ама фиксниот телефон не работи како што треба, го изобличува гласот кога збориш со некого.

Близуевци, кај тетка ми треба да стаам рутер. Колку што видов има само некое cisco ec[некои бројки] и тоа е ваљда само модем.
Предложете некој рутер околу 1000 ден. кој го користете и немате проблеми. Исто така, има ли некои зафрканции за поврзување?
Дали случајно има шанса да не се набавува дополнително рутер туку да се замени модемов од Близу со некој уред кој што е и модем и рутер?
2016 сме побогу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom