A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ок е. Види да не имаш друг проблем: лабав кабел, рутер "штрајкува", комп нешто...
Не, се проверив ни рутер ни ништо не беше проблемот. Се среди после брзо време откако пишав овде.

Не е океј како океј, сите се жалат вчера вечер а еве и сега истото е не отвара страници, на YouTube oтвара ама видеа не пушта, тотално нестабилно СРАЊЕ!!:mad:

Дечки да не имате некој проблем со интернетот оваа вечер. Сигнал до модемот има постојано, но после неколку минути престанува да лоадира сајтови и слично (еве скајп постојано ми се реконектира), повторно потоа лоадира и исто така веќе пола саат е кај мене вака.
go imase istoto i kaj mene 2/3 pati,

Имаа проблем, но гледам дека денес е се` во ред, барем засега.
da tocno( sega e ok )- spored mene imaat problem vo rutirajneto na nadvoresniot soobrajkaj- ne moze ednas 1/2 dena google go pingam so 8~10ms,a denes so 40ms i druga ip adresa od google(replay) a jas postojano ja pisuvam istata- pa potoa povtorno nekoja druga .....

како бе ок мене не ми отвара јутуб, неможам стрим да гледам, неможам да играм корне лаг, да му ебам матер проста раја за викенд го заебаа!

Каде го гледаш тоа и кои се првите две бројки? Адресата е ххх.ххх.ххх.ххх Првите 6 х кои ти се, другите не.
31.11.114.ххх дава Карпош, Скопје.
Kaj mene ip e 217.196.198.xxx https://db-ip.com/all/217.196.198 ovde moze da se vidi deka site ovie adresi se vo bitola.[DOUBLEPOST=1453587350][/DOUBLEPOST]Denes pak baven internet so mnogu packet loss.

Последно уредено:
Интернетот катастрофа! Поготово вчера вечерта апсолутно не отвараше ништо, а сега некако се тера. :confused:

Интернетот катастрофа! Поготово вчера вечерта апсолутно не отвараше ништо, а сега некако се тера. :confused:
Кој реон си и што зона: lan или доксис?

Јас сум во Топанско (Чаир, Скопје) и немам проблеми со интернетот, се` си е во ред.

Кој реон си и што зона: lan или доксис?

Јас сум во Топанско (Чаир, Скопје) и немам проблеми со интернетот, се` си е во ред.

Јас од Битола сум. Docsis.
Вчера тотално немаше конекција, а модемот работеше ОК, после рестартирање на модемот се конектира и тоа беше така па да речам 15тина минути па после истата приказна. Денес е значително подобар од вчера, еве сега веќе немам никакви проблеми

Јас од Битола сум. Docsis.
Вчера тотално немаше конекција, а модемот работеше ОК, после рестартирање на модемот се конектира и тоа беше така па да речам 15тина минути па после истата приказна. Денес е значително подобар од вчера, еве сега веќе немам никакви проблеми
Имаше дискусија претходните мислења за Битола, најдобро е да се јавиш ако не кај нив, на 089 011 011.

Добро бе, што е со интернетов? Нон стоп се дешава да падне на 3 мегабити брзина, на Јутјуб видеа не можат да се гледаат, Фејсбук пола саат лоудува. Вреди да се јавувам да се карам со надлежните или слабо?

Незнам навистина шо да речам со интернетот... Праќам апликации за на факултет, плаќам преку нет, а тој нон стоп паѓа! Тотална несериозност со услугите.

Јас одамна немам пишано на оваа тема....Проблемот кој го имавме со торентите за среќа се среди.....Проблемот да бил гарант во преоптовареноста на LAN мрежата.Барем така некој од овие техничарите ми спомна додека работеа по маалото наше.Сега еве низ цело маало (Топанско) гледам цела мрежа ја обновуваат.Сите што сме на LAN не префрлаат на Docsis (така нешто беше мислам).Ке било многу поквалитетно и дивите приклучоци немале да палат на овој систем.Еве сега сеуште сум на LAN али торентите си летаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom