A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Како ви идат брзините при даунлоуд? Нешо чудно ми се дешава со брзинава. Дали е нет, дали модем, дали рутер неам појма. 95% од времето, брзината не ми надминува повеќе од 2,8мб. Ретко се дешава да иде нагоре и да стигне до 3, 4, па и 5мб+. Неам стаено лимити на торентите, ниту директен на Уто.

Ова важи само за 50-ките.

Слабо, а? :(

2763136506.png
2763131406.png
2763135244.png
Кажи ми, ова е во Прилеп на DOCSIS (со кабелски модем) или нешто друго?

Еееех, јас да имав upload од 10Mbps 2Mbps... a man can dream though, a man can dream...

Кажи ми, ова е во Прилеп на DOCSIS (со кабелски модем) или нешто друго?

Еееех, јас да имав upload од 10Mbps 2Mbps... a man can dream though, a man can dream...

Прилеп цела мрежа е ЛАН. Нема DOCSIS/

Треба да си купиш рутер, моја препорака ти е TP-Link TL-WR740N. Некои ситни подесувања треба да се наместат, кога ќе дојдеш до тоа прашај на темава.
Јас го купив овај рутер можи да ми кажиш како да го подесам или да се јавам во близоо

Купив рутер и можи некој да ми кажи што треба да сменам или треба да се јавам во blizoo

Треба да си купиш рутер, моја препорака ти е TP-Link TL-WR740N. Некои ситни подесувања треба да се наместат, кога ќе дојдеш до тоа прашај на темава.

Јас го купив овај рутер можи да ми кажиш како да го подесам или да се јавам во близоо

Треба со мрежен кабел да ги поврзеш мрежната порта на кабелскиот модем од едниот крај на мрежниот кабел, со WAN портата на рутерот од другиот кабел на мрежниот кабел.

Исто така треба со мрежен кабел да ги поврзеш мрежната порта на компјутерот од едниот крај на мрежниот кабел, со една од LAN мрежните порти на рутерот од другиот крај на мрежниот кабел.

Прочитај го упатството што ти е дојдено со рутерот за да видиш како да го подесиш, во подесувањата намести Automatic Configuration - DHCP, не треба да им се јавуваш на Близо бидејќи нивните кабелски модеми работат со динамични IP адреси, поради што нема потреба да им се јавуваш на Близо за да ти дадат IP адреси за конфигурирање на рутерот.

За се останато - заштита на безжичната мрежна врска, лозинка, MAC филтри и се останато, прочитај во упатството.

Последниве неколку дена интернетов во Чаир е тиња

Последниве неколку дена интернетов во Чаир е тиња
Da ne e problemot nesto kaj tebe?Jas sum vo Cair i nema nikakvi problemi istotaka i drugarite niz maalo ne se pozalile na nekakov problem :)

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

Кај мене(Драчево) од сабајлево падна 4пати,го рестартирав и пак тера али има некаков проблем

Da ne e problemot nesto kaj tebe?Jas sum vo Cair i nema nikakvi problemi istotaka i drugarite niz maalo ne se pozalile na nekakov problem :)

Абе какви проблеми, какви бакрачи, тиња е последниве дена, само денес едно 5-6 пати снема интернет

Исто и тука. Паѓа нетот повремено. Се јавив, ми кажаа до нив е, прават некои исправки деновиве. Многу луѓе им се јавиле со истиот проблем.

Од саботата па се до денес нетот на моменти е нестабилен, знае да го снема на 15 тина минути и да се врати и така се во круг. Моментално е стабилен ама до кога ке видиме.
Има некој слични проблеми во чаир/топанско ?

Едит: моментално едвај ја вчитува кајгана :(

Од саботата па се до денес нетот на моменти е нестабилен, знае да го снема на 15 тина минути и да се врати и така се во круг. Моментално е стабилен ама до кога ке видиме.
Има некој слични проблеми во чаир/топанско ?

Едит: моментално едвај ја вчитува кајгана :(

Ја живеам во топанско. Сите иаме проблеми со нетов.
Викаат дека местеле нешто у топанско/чаир и сите што сме во реонов на близу иаме проблеми.
За чудо и мене ми е ок сеа нетот последниве неколку саати, се надевам дека завршиле со сервисирањето што го правеа неделава.

Ја живеам во топанско. Сите иаме проблеми со нетов.
Викаат дека местеле нешто у топанско/чаир и сите што сме во реонов на близу иаме проблеми.
За чудо и мене ми е ок сеа нетот последниве неколку саати, се надевам дека завршиле со сервисирањето што го правеа неделава.

И јас живеам во Топанско али за среќа сум немал никакви проблеми ниту имам ни со брзината ниту со немањето интернет :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom