A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно си купив нов домашен рутер. Ова е брзина преку wifi конекција :)
Интернетот е од Близу. Пакетот е од 50 Mbps. Стабилноста за сега е одлична.

new_wifi_blizoo.png

Од пред некое време постојано ми се менува мрежа од кога ќе се рестартира рутерот и пишува CableTel (network connection ) на таа мрежа конекцијата е претерано слаба и неможам да работам на двата компјутери . Од кога се сменија во Blizoo самиот модем ми најде нова мрежа на Blizoo , а кога ќе се рестартира си ја враќа старата мрежа на CableTel и ме нервира ненормално .На антивирусот изгасив autoamatic network switch но ипак повторно се враќа старата мрежа на CableTel , па морам ја секогаш сам да ја менувам мрежата и да рестартирам модем некој со ваков сличен проблем ? Некој што знае што му е на чудото .
4qJQDfP.jpg

Наздравје нека е.

Замунда изгледа ја има лимитирано Македонија не некои си 25 мегабита за данлоад...пробав кај другар со оптички нет - Т хоум, и кај него исто беше.

Неможам да качам над 3/3.1 мегабајти во секунда па што сака нека е, дали некој го приметил ова? порано со 5 ~ во секунда идеше, не е мала разлика, ај некој нека тестира ако има 50 мегабита пакет.

Од пред некое време постојано ми се менува мрежа од кога ќе се рестартира рутерот и пишува CableTel (network connection ) на таа мрежа конекцијата е претерано слаба и неможам да работам на двата компјутери . Од кога се сменија во Blizoo самиот модем ми најде нова мрежа на Blizoo , а кога ќе се рестартира си ја враќа старата мрежа на CableTel и ме нервира ненормално .На антивирусот изгасив autoamatic network switch но ипак повторно се враќа старата мрежа на CableTel , па морам ја секогаш сам да ја менувам мрежата и да рестартирам модем некој со ваков сличен проблем ? Некој што знае што му е на чудото .
4qJQDfP.jpg
smeni anti virusot stavi eset i ke nemas gajle...pozdrav

кој црн есет бре :facepalm: супер е антивирусот.

Наздравје нека е.

Замунда изгледа ја има лимитирано Македонија не некои си 25 мегабита за данлоад...пробав кај другар со оптички нет - Т хоум, и кај него исто беше.

Неможам да качам над 3/3.1 мегабајти во секунда па што сака нека е, дали некој го приметил ова? порано со 5 ~ во секунда идеше, не е мала разлика, ај некој нека тестира ако има 50 мегабита пакет.
Стандар си тера без никаков проблем барем кај мене 50 мегабите оптика Телеком

Наздравје нека е.

Пусти нервози, мислев проблем со интернетот имам. Максимално ми е 2.9мб, ретко нагоре. Се случи 2-3 пати до сеа стаив 3-4 филма да се симнуваат само така едвај крена 4мб и толку.

Сеа го стаив Монстер Универзитет и 3.4мб крена максимум, повеќе не.
Стаив и F&F 6 да се симнува со ова заедно, ова се крена, другово падна со брзина.

Од друга страна, пак, иам сомнежи во нетов. Ставам од арена, и овие не ми креваат голема брзина, а нонстоп кога сум симнувал иделе најбрзо што е можно.
FF 6 од замунда и Olympus has fallen од Аренабг во исто време се симнуваат и само ги менуваат брзините. Едната крева околу 2,5 другата губи. Стопирам едниот торент, другиот одма се крева до некоја си брзина од околу 3мб, едвај над ова.
3.7мб крена максимум Utorrent вкупна брзина од 2 различни тракера.
4 торента, пак максимална брзина од 3,7мб.

Пробај со Vuze, кај мене проблемот до Utorrent беше, ставив Vuze фул спид за 20 секунди крева 4.5 мегабајти + :)

Aj сега.Интернет и аналогна имам, а дигитална и телефон немам.Овие близу ти се фаномени за ништо не ги бива:)

Наздравје нека е.

Kaj мене на работа доаѓа до 10 мегабајти у секунда и тоа преку рутерот. Да пробам преку гигабитниот свич ќе преврти стрелката

Прочитај 2 поста погоре :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom