A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа, со utorrent е кај мене

Јебига, на 2 разни нови Windows 7 инсталации, на 2 разни компјутери проблемот беше Utorrent, така да јас не користам веќе Utorrent, ако тебе ти врши работа терај си :)

Пробај со Vuze, кај мене проблемот до Utorrent беше, ставив Vuze фул спид за 20 секунди крева 4.5 мегабајти + :)

Добро што ми текна да ја отворам темава, иначе ќе се нервирав уште.
Провбав со ова, и за 15-20 сек 5,4мб крена.

:)

Незнаеш каква насмевка на лицето ми помина кога видов каква разлика во брзина на трансфер после цели 3 месеци од мачење видов.

И што е најинтересно со која брзина се постигна истиот трансфер, за неполни 30-на секунди дојдов до максимална брзина, претходно за да дојдам до 2.5 мегабајти чекав по 2/3 минути, време при кое што брзината паѓаше на едно 500-300кб/с и пак се качуваше, па пак опаѓаше и така цело време за кога се симна торентот во статистиката доле, да прочитам мизерни 1.6 мегабајти просекчна брзина на трансфер на торентот :facepalm:

Vuze !!!!!! :cuc:

Пробав со неколку различни торенти, и горе-доле исти резултати. Сакав со ова, се мислев и едно време да го пробам ама ништо не бидна. Сеа прочитав и мораше да се проба и одличен резултат.
Сакав и да им вртам неколку пати, ама ништо од тоа.

Абе јас 3 месеци се расправам со нив, 10 пати дојдоа кај мене, па драми, па ова пробај па она, џабе све....за на крај да искочи дека било до смрдениот Utorrent...

П.С. Еден од многу ретките случаи во државава кога ќе искочи дека крајниот корисник не бил во право и дека одредена фирма не пробувала да врши измама. Кога ми викаа дека проблемот не е до нив, и дека нетот ми функционира одлично, јас одговорно тврдев дека не е до мене :oops:

Абе јас 3 месеци се расправам со нив, 10 пати дојдоа кај мене, па драми, па ова пробај па она, џабе све....за на крај да искочи дека било до смрдениот Utorrent...

П.С. Еден од многу ретките случаи во државава кога ќе искочи дека крајниот корисник не бил во право и дека одредена фирма не пробувала да врши измама. Кога ми викаа дека проблемот не е до нив, и дека нетот ми функционира одлично, јас одговорно тврдев дека не е до мене :oops:
Сега да им се јавиш и да им се извиниш... и да однесеш две кока-коли во нивниот кол центар за да се искупиш :)

Еден од многу ретките случаи во државава кога ќе искочи дека крајниот корисник не бил во право и дека одредена фирма не пробувала да врши измама. Кога ми викаа дека проблемот не е до нив, и дека нетот ми функционира одлично, јас одговорно тврдев дека не е до мене :oops:

Ихааа, само да знаеш КОЛКУ е до корисниците... немаш појма

Можеби е но за луѓе што знаат малце повеќе од само Фејсбук како мене, не би рекол дека е често... :D

Лани во октомври отишле кај дедо ми и му наместиле апаратче за дигитална телевизија, ама не му кажале што е тоа, туку му рекле дека е некој засилувач и му рекле да се потпише на некој документ, автоматски со тоа бил изманипулиран да прифати нов договор 24 месеци. Истиот тој ден јас отидов кај него на гости и кога го видов апаратчето му реков дека тоа него не му треба затоа што со него ќе плаќа поскапа претплата. И тој земал наредниот ден го откачил и им го вратил во продажниот салон.
Пред 2-3 недели отидов јас за да се откажеме од Blizoo арно ама ми викаат дека сме имале потпишано договор до октомври 2014 и покрај тоа ако сме сакале да се исклучиме требало да го вратиме приемникот на дигитален сигнал или да платиме за него 100 евра.
И тука јас почнав да им развикувам "кој ве викнал да му местите дигитална тв? кој е тој што си земал за право сам да мести такво апаратче? ќе ве тужам за манипулација и злоупотреба на старо лице!". и вработените само се погледнаа во очи и исплашени ми дадоа да потполнам барање за раскинување договор, и по една недела ми се јавуваат од главна централа од скопје и ми викаат ако сме сакале да ни дадат една година да сме плаќале 225 денари претплата (50%), ама јас не прифатив затоа што се сељаци и манипулатори.

А што ти беше проблемот?
Јас ставив пред една недела 7ца и почна редовно да се гаси интернетот(на секој 2-3ч), ми рекоа дека не е до нив проблемот.....
Да го сменам utorrentot?

Pojma nemav za ova Vuze , fala vi :cuc: simnuva so prosek 820 kb/s

Претходно со колку беше?
А што ти беше проблемот?
Јас ставив пред една недела 7ца и почна редовно да се гаси интернетот(на секој 2-3ч), ми рекоа дека не е до нив проблемот.....
Да го сменам utorrentot?

Немаше проблем, самиот Utorrent ја лимитираше брзината масовно...во него беше проблемот не во интернетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom