A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Многу спор е денес...макс вадам 30кбс.

Баш сакав да пишам за истото :) Само кај мене на замунда највише иде до 1.4-1.5 мега у секунда (average околу 1 мегабајт) + слушање онлајн радио 128kbps. Али јутуб иде супер..Не е ко порано да ми иде до 4.5мега...Али добро, 3 дена немав нет имаа некои проблеми во целата зграда па денеска ги направија...
Се надевам дека ќе се качи

Кажете ми го земав пакетов со 20 Mbps .... со колку kbps треба да ми идат торентиве од Замунда ?
(пошто сега ми е со 700 kbps а мислам дека тоа е премалку или можда сум грешка ) ?

Кажете ми го земав пакетов со 20 Mbps .... со колку kbps треба да ми идат торентиве од Замунда ?
(пошто сега ми е со 700 kbps а мислам дека тоа е премалку или можда сум грешка ) ?
Треба да биде 2.2mb. Тоа е максимална брзина за 20мбпс.

Треба да биде 2.2mb. Тоа е максимална брзина за 20мбпс.
Значи ќе треба пак да им се јавувам -_-..... а на нормален download ми симиња со 100 kbps :tapp:
--- надополнето: Sep 30, 2011 11:03 PM ---
1510092877.png

Добар net 20 mbps пакет.....

Ги гледам понудиве зашто сака другарче да стави...

Ова NET6/UN е комбинација од аналогна телевизија и неограничен нет од 6 мегабита? За 499 денари?!

Па ова е најдобрата budget понуда бе, јас мислев дека е 450 телевизија и 499 интернет = 950 денари месечно.

И дали некој знае дали има Кејблтел во Аеродром, одма после железничка?

Ова NET6/UN е комбинација од аналогна телевизија и неограничен нет од 6 мегабита? За 499 денари?!

Па ова е најдобрата budget понуда бе, јас мислев дека е 450 телевизија и 499 интернет = 950 денари месечно.

Јас сум од септември на тој пакет, а незнам за Аеродром мислам таму е телекабел

Мојот комшија работи во Кејблтел како администратор (тоа веќе го имам споменато) и пред некој ден го објави ова мерење на ФБ:

Го прашав како добил ваков реузлтат. Одговорот му беше дека приклучувале некоја фирма со оптика, а мерењето го направил на нивниот сервер, пред да им ја ограничат брзината во фирмата. Според него брзината би била поголема, но „тесно грло“ било неговиот лап-топ.
Оваа сликичка Ви ја објавувам овде, зошто ми се виде интересна.

Не знам зошто самите CableTel тоа не го изразуваат појасно да биди. Кога ќе ја видиш понудата НЕТ6/UN си мислиш само интернет е, и дури после треба да чепниш да разгледаш да видиш и аналогна дека е вклучена. Мислам дека ваква понуда заслужува појак маркетинг и нагласување. :)

Не знам зошто самите CableTel тоа не го изразуваат појасно да биди. Кога ќе ја видиш понудата НЕТ6/UN си мислиш само интернет е, и дури после треба да чепниш да разгледаш да видиш и аналогна дека е вклучена. Мислам дека ваква понуда заслужува појак маркетинг и нагласување. :)

Аналогната е вклучена во реоните што НЕ се ЛАН. Ја така мислев за мојот, али само нет имав можност да стаам и зотоа избрав +телефонија да не биде без ич :)
Доколку се ЛАН, кабловската се доплаќа како плус...Барем ја така сватив и барем така ми кажаа...

Одкога дојде рекламава со 36к-те денари скратување сметки, се јавив у кејблтел и кажаа дека можам за 1000-ка да ги имам 3те услуги - 2ве шо ги иам (нет+фиксна) и значи +400 ден. за дигитална со 60 канали.
Али, не ми треба и онака нема добар избор канали, на сателитска го иам она шо ми треба...

Мојот комшија работи во Кејблтел како администратор (тоа веќе го имам споменато) и пред некој ден го објави ова мерење на ФБ:

Го прашав како добил ваков реузлтат. Одговорот му беше дека приклучувале некоја фирма со оптика, а мерењето го направил на нивниот сервер, пред да им ја ограничат брзината во фирмата. Според него брзината би била поголема, но „тесно грло“ било неговиот лап-топ.
Оваа сликичка Ви ја објавувам овде, зошто ми се виде интересна.

EPIC.

8 бита = 1 бајт

1 килобајт (KB) = 1024 бајти (Б)
1 килобит (kb) = 1024 бита (б)
1 мегабајт (MB) = 1.024 килобајти (KB)
1 Мегабит (Mb) = 1024 килобити (kb)

Така да,за твоите 20Мбит:
1024 * 20 / 8 = 2560.

Треба да имаш до кај 2.5Мб/с даунлоад.

Просек 2000кбс, рачунај, толку ќе ти иде генерално.

8 бита = 1 бајт

1 килобајт (KB) = 1024 бајти (Б)
1 килобит (kb) = 1024 бита (б)
1 мегабајт (MB) = 1.024 килобајти (KB)
1 Мегабит (Mb) = 1024 килобити (kb)

Така да,за твоите 20Мбит:
1024 * 20 / 8 = 2560.

Треба да имаш до кај 2.5Мб/с даунлоад.

Не може да ги извади максималните 2,5мб поради не знам која причина.
Ниеден интернет колку што знам не ги вади максималните можни.
Он би вадел максимално 2,2мб(за повеќе не верувам, со малку среќа 2,3мб да извади)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom