edin4o
Продуцент
- Член од
- 4 април 2010
- Мислења
- 1.419
- Поени од реакции
- 461
- Локација
- Десно од левото
- Веб-сајт
- gamezone.com.mk
Многу спор е денес...макс вадам 30кбс.
Баш сакав да пишам за истото

Се надевам дека ќе се качи
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу спор е денес...макс вадам 30кбс.
Треба да биде 2.2mb. Тоа е максимална брзина за 20мбпс.Кажете ми го земав пакетов со 20 Mbps .... со колку kbps треба да ми идат торентиве од Замунда ?
(пошто сега ми е со 700 kbps а мислам дека тоа е премалку или можда сум грешка ) ?
Значи ќе треба пак да им се јавувам -_-..... а на нормален download ми симиња со 100 kbpsТреба да биде 2.2mb. Тоа е максимална брзина за 20мбпс.
Јас сум од септември на тој пакет, а незнам за Аеродром мислам таму е телекабелГи гледам понудиве зашто сака другарче да стави...
Ова NET6/UN е комбинација од аналогна телевизија и неограничен нет од 6 мегабита? За 499 денари?!
Па ова е најдобрата budget понуда бе, јас мислев дека е 450 телевизија и 499 интернет = 950 денари месечно.
И дали некој знае дали има Кејблтел во Аеродром, одма после железничка?
Не знам зошто самите CableTel тоа не го изразуваат појасно да биди. Кога ќе ја видиш понудата НЕТ6/UN си мислиш само интернет е, и дури после треба да чепниш да разгледаш да видиш и аналогна дека е вклучена. Мислам дека ваква понуда заслужува појак маркетинг и нагласување.Ги гледам понудиве зашто сака другарче да стави...
Ова NET6/UN е комбинација од аналогна телевизија и неограничен нет од 6 мегабита? За 499 денари?!
Па ова е најдобрата budget понуда бе, јас мислев дека е 450 телевизија и 499 интернет = 950 денари месечно.
И дали некој знае дали има Кејблтел во Аеродром, одма после железничка?
Не знам зошто самите CableTel тоа не го изразуваат појасно да биди. Кога ќе ја видиш понудата НЕТ6/UN си мислиш само интернет е, и дури после треба да чепниш да разгледаш да видиш и аналогна дека е вклучена. Мислам дека ваква понуда заслужува појак маркетинг и нагласување.![]()
Мојот комшија работи во Кејблтел како администратор (тоа веќе го имам споменато) и пред некој ден го објави ова мерење на ФБ:
Го прашав како добил ваков реузлтат. Одговорот му беше дека приклучувале некоја фирма со оптика, а мерењето го направил на нивниот сервер, пред да им ја ограничат брзината во фирмата. Според него брзината би била поголема, но „тесно грло“ било неговиот лап-топ.
Оваа сликичка Ви ја објавувам овде, зошто ми се виде интересна.
8 бита = 1 бајтКажете ми го земав пакетов со 20 Mbps .... со колку kbps треба да ми идат торентиве од Замунда ?
(пошто сега ми е со 700 kbps а мислам дека тоа е премалку или можда сум грешка ) ?
8 бита = 1 бајт
1 килобајт (KB) = 1024 бајти (Б)
1 килобит (kb) = 1024 бита (б)
1 мегабајт (MB) = 1.024 килобајти (KB)
1 Мегабит (Mb) = 1024 килобити (kb)
Така да,за твоите 20Мбит:
1024 * 20 / 8 = 2560.
Треба да имаш до кај 2.5Мб/с даунлоад.