A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е, тури му 2880(2 дена) бидејќи тоа е максимумот на тој рутер, вака со 120 минути на два сата ќе ти паѓа нетот.

Фала, го наместив :D Имам само уште две прашања:
-Тоа што рутерот се грее, не е ништо страшно? Значи да го оставам и навечер да си работи... Пошо глеам тоа за интернет стално трепка ко лудо и без да го користам нетот...Мајсторите ми рекоа тоа така си работи нема ништо страшно...

-Бидејќи сум ЛАН корисник, како да проверам остварен сообраќај?

Фала, го наместив :D Имам само уште две прашања:
-Тоа што рутерот се грее, не е ништо страшно? Значи да го оставам и навечер да си работи... Пошо глеам тоа за интернет стално трепка ко лудо и без да го користам нетот...Мајсторите ми рекоа тоа така си работи нема ништо страшно...

-Бидејќи сум ЛАН корисник, како да проверам остварен сообраќај?

TP link грејат многу не се секирај ништо не му е тоа му е фабричка мана :)

TP link грејат многу не се секирај ништо не му е тоа му е фабричка мана :)

А нешо ако му напраам апдејт на firmware-от, али Hardware version нешо глеам има на сајтот, мислиш ќе биде подобро? Или да не експериментирам... :D
BTW као да се провери сообраќај за лан корисници?

нема потреба да го правиш тоа пак ке си грее тој, и кај мене е TP link и исто грее и не ни го гасам
за воа за собраќајов немам појма како да провериш бедејки не сум корисник на cabletel ама и нема потреба да проверуваш неограничен лимит имаш што ке ти е да проверуваш :)

Сакам да се пофалам на еден колку иам потрошено, пошо он многу се дига :) Детска работа изведена на големи години...

А btw, пошо ја не планирам да купам некоја гејминг конзола, или некој фенси смартфон, туку дома имам само лаптоп кој што прима B и G сигнали, да го изгасам на рутерот 11bgn mixed и да го ставам само
11bg mixed
Дали така може барем мааалку да си ја намали температурата или исти к**ац ќе биде?

што толку си се фатил за тоа греење ништо не му ке си грее тој цело време, не се секирај нема да прегоре нека не те плаши тоа што е жежок тоа сликата што си ја ставил една страна поназат адресите си заборавил да ги заматиш :)

што толку си се фатил за тоа греење ништо не му ке си грее тој цело време, не се секирај нема да прегоре нека не те плаши тоа што е жежок тоа сликата што си ја ставил една страна поназат адресите си заборавил да ги заматиш :)
Хехе имаш право :)

Како мислиш сум заборавил да ги заматам?

мислев на ип адресата ама таа била од рутерот моја грешка

Не ми треба дигитална имам дримбокс 500с со шеринг дома :)
Edin4o ти работи ли шерингот без проблеми преку Cabtel нетот?
И ако сакаш да ми кажеш дали е стабилен овде во Чаир/топанско (мислам дека на тој реон живееш) ?
Благодарам однапред ;)

Edin4o ти работи ли шерингот без проблеми преку Cabtel нетот?
И ако сакаш да ми кажеш дали е стабилен овде во Чаир/топанско (мислам дека на тој реон живееш) ?
Благодарам однапред ;)

Jas ziveam vo Topansko (Djon Kenedi) i eve godina dena koristam net od Cabletel i mozam da kazam deka e super.Brzinata maksimalna stabilen e vo tekot na celiot den.Sorry za latinicata nemam makedonska podrska staveno na laptopot :)

Jas ziveam vo Topansko (Djon Kenedi) i eve godina dena koristam net od Cabletel i mozam da kazam deka e super.Brzinata maksimalna stabilen e vo tekot na celiot den.Sorry za latinicata nemam makedonska podrska staveno na laptopot :)

Фала ти на одговорот.
Иначе изненаден сум дека нет на џон кенеди кејблтел интернет има веке година дена а во мојава зграда достапен е од овој месец :rolleyes:
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:18 AM ---

Фала ти на одговорот.
Иначе изненаден сум дека нет на џон кенеди кејблтел интернет има веке година дена а во мојава зграда достапен е од овој месец :rolleyes:

Moze nesto imalo problem so kablite kaj vasata zgrada inace kaj mene i vo okolnite zgradi internet ima eve dve godini :)

Фала ти на одговорот.

Зимај, не му ја мисли воопшто. Ете и Дени е задоволен, јас имам другарчиња исто презадоволни се...
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:49 AM ---
Moze nesto imalo problem so kablite kaj vasata zgrada inace kaj mene i vo okolnite zgradi internet ima eve dve godini :)

Не беше проблем, ги мрзеше да копаат. :) Иначе нет требаше во Чаир да има уште пред 5 години. :)

Зимај, не му ја мисли воопшто. Ете и Дени е задоволен, јас имам другарчиња исто презадоволни се...
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:49 AM ---

Не беше проблем, ги мрзеше да копаат. :) Иначе нет требаше во Чаир да има уште пред 5 години. :)

Најверојатно ке ставам од нив нет кога ке ми истече договорот со ONЕ за едно 2 месеца одприлика :) ;)

Не бе друже тоа беше ископано уште пред две години само требаше да се пушти кабел и да се врзе во влезот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom