A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Тоа е, тури му 2880(2 дена) бидејќи тоа е максимумот на тој рутер, вака со 120 минути на два сата ќе ти паѓа нетот.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Фала, го наместив :D Имам само уште две прашања:
-Тоа што рутерот се грее, не е ништо страшно? Значи да го оставам и навечер да си работи... Пошо глеам тоа за интернет стално трепка ко лудо и без да го користам нетот...Мајсторите ми рекоа тоа така си работи нема ништо страшно...

-Бидејќи сум ЛАН корисник, како да проверам остварен сообраќај?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Фала, го наместив :D Имам само уште две прашања:
-Тоа што рутерот се грее, не е ништо страшно? Значи да го оставам и навечер да си работи... Пошо глеам тоа за интернет стално трепка ко лудо и без да го користам нетот...Мајсторите ми рекоа тоа така си работи нема ништо страшно...

-Бидејќи сум ЛАН корисник, како да проверам остварен сообраќај?
TP link грејат многу не се секирај ништо не му е тоа му е фабричка мана :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
TP link грејат многу не се секирај ништо не му е тоа му е фабричка мана :)
А нешо ако му напраам апдејт на firmware-от, али Hardware version нешо глеам има на сајтот, мислиш ќе биде подобро? Или да не експериментирам... :D
BTW као да се провери сообраќај за лан корисници?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
нема потреба да го правиш тоа пак ке си грее тој, и кај мене е TP link и исто грее и не ни го гасам
за воа за собраќајов немам појма како да провериш бедејки не сум корисник на cabletel ама и нема потреба да проверуваш неограничен лимит имаш што ке ти е да проверуваш :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Сакам да се пофалам на еден колку иам потрошено, пошо он многу се дига :) Детска работа изведена на големи години...

А btw, пошо ја не планирам да купам некоја гејминг конзола, или некој фенси смартфон, туку дома имам само лаптоп кој што прима B и G сигнали, да го изгасам на рутерот 11bgn mixed и да го ставам само
11bg mixed
Дали така може барем мааалку да си ја намали температурата или исти к**ац ќе биде?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
што толку си се фатил за тоа греење ништо не му ке си грее тој цело време, не се секирај нема да прегоре нека не те плаши тоа што е жежок тоа сликата што си ја ставил една страна поназат адресите си заборавил да ги заматиш :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
што толку си се фатил за тоа греење ништо не му ке си грее тој цело време, не се секирај нема да прегоре нека не те плаши тоа што е жежок тоа сликата што си ја ставил една страна поназат адресите си заборавил да ги заматиш :)
Хехе имаш право :)

Како мислиш сум заборавил да ги заматам?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
мислев на ип адресата ама таа била од рутерот моја грешка

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Не ми треба дигитална имам дримбокс 500с со шеринг дома :)
Edin4o ти работи ли шерингот без проблеми преку Cabtel нетот?
И ако сакаш да ми кажеш дали е стабилен овде во Чаир/топанско (мислам дека на тој реон живееш) ?
Благодарам однапред ;)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Edin4o ти работи ли шерингот без проблеми преку Cabtel нетот?
И ако сакаш да ми кажеш дали е стабилен овде во Чаир/топанско (мислам дека на тој реон живееш) ?
Благодарам однапред ;)
Jas ziveam vo Topansko (Djon Kenedi) i eve godina dena koristam net od Cabletel i mozam da kazam deka e super.Brzinata maksimalna stabilen e vo tekot na celiot den.Sorry za latinicata nemam makedonska podrska staveno na laptopot :)

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Jas ziveam vo Topansko (Djon Kenedi) i eve godina dena koristam net od Cabletel i mozam da kazam deka e super.Brzinata maksimalna stabilen e vo tekot na celiot den.Sorry za latinicata nemam makedonska podrska staveno na laptopot :)
Фала ти на одговорот.
Иначе изненаден сум дека нет на џон кенеди кејблтел интернет има веке година дена а во мојава зграда достапен е од овој месец :rolleyes:
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:18 AM ---

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Фала ти на одговорот.
Иначе изненаден сум дека нет на џон кенеди кејблтел интернет има веке година дена а во мојава зграда достапен е од овој месец :rolleyes:
Moze nesto imalo problem so kablite kaj vasata zgrada inace kaj mene i vo okolnite zgradi internet ima eve dve godini :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Фала ти на одговорот.
Зимај, не му ја мисли воопшто. Ете и Дени е задоволен, јас имам другарчиња исто презадоволни се...
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:49 AM ---
Moze nesto imalo problem so kablite kaj vasata zgrada inace kaj mene i vo okolnite zgradi internet ima eve dve godini :)
Не беше проблем, ги мрзеше да копаат. :) Иначе нет требаше во Чаир да има уште пред 5 години. :)

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Зимај, не му ја мисли воопшто. Ете и Дени е задоволен, јас имам другарчиња исто презадоволни се...
--- надополнето: Jul 21, 2011 11:49 AM ---

Не беше проблем, ги мрзеше да копаат. :) Иначе нет требаше во Чаир да има уште пред 5 години. :)
Најверојатно ке ставам од нив нет кога ке ми истече договорот со ONЕ за едно 2 месеца одприлика :) ;)

Не бе друже тоа беше ископано уште пред две години само требаше да се пушти кабел и да се врзе во влезот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom