A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Кој од овие бежечни рутери би ми го препорачале?
1. D-Link DIR-600 Wireless N 150 HOME ROUTER 1490денари во АМЦ
2. Wireless router NBG-416N (ZyXEL) 1690 во НИКО
3. Trendnet Wireless N Home Router 150Mbps TEW-651BR 1290 денари во Анхоч

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кој од овие бежечни рутери би ми го препорачале?
1. D-Link DIR-600 Wireless N 150 HOME ROUTER 1490денари во АМЦ
2. Wireless router NBG-416N (ZyXEL) 1690 во НИКО
3. Trendnet Wireless N Home Router 150Mbps TEW-651BR 1290 денари во Анхоч
Не сум премногу навлезен во рутерите, ама D-Link си се марка овде. :)

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Еј дечки сакав да се префрлам од т-хоум на близу од единствена причина што сум во периферија на Скопје кајшто максималната брзина на т-хоум е 8-10mbps а овие ветуваат до 50, за оптик тешко дека ќе стигне тука во скоро време.

Сакав да прашам, задоволни сте до сега во смисла да сте немале позначајни проблеми со нив како често дисконектирање или драстично паѓање на брзината? Ако ве мрзи да удрите reply и да кажете да само лајкнете го постов и ќе знам.

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Каде да проверам колку имам направено трансфер на интернет?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
C

Crazy Diamond

Гостин

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Затоа што... многу се прља дека е бел?
Кога давате вакви мислења, многу подобро би било да ја кажете причината.
Нормално кажувам од лично искуство. Софтверот што фабрички го има е катастрофа, многу пати ми се случило одеднаш да откаже мрежата/интернетот, DD-WRT ром има ама е полн со багови така да слободно може да се каже дека не работи.
Можеби на око и на цена е добар ама по втор пат не би купил ваков рутер.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еј дечки сакав да се префрлам од т-хоум на близу од единствена причина што сум во периферија на Скопје кајшто максималната брзина на т-хоум е 8-10mbps а овие ветуваат до 50, за оптик тешко дека ќе стигне тука во скоро време.

Сакав да прашам, задоволни сте до сега во смисла да сте немале позначајни проблеми со нив како често дисконектирање или драстично паѓање на брзината? Ако ве мрзи да удрите reply и да кажете да само лајкнете го постов и ќе знам.
Во задње време, да куцнам у дрво нетот е супер стабилен....Многу зависи у реонот кој се наоѓаш...Еве веќе повеќе од месец дена не ни ПАДНАЛ...
Одличен квалитет за парите...Ама многу зависи кај се наоѓаш

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас имам линксис 4 години и да чукнам во дрво супер тера работа, куќа од три спрата ја опфаќа ко ништо. Ако ми се заебе утре рутеров зошто го урочив, ти ќе ми купиш нов.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Абе зашо ова у контакт центар на стопанска банка на 3100109 ако се јавам не ми дава да изберам опција 1 или 2 или било шо? Исто и кај овие за лични карти шо се бројот ист проблем 080019292 ? Морав од мобилен да се јавувам ме одраа овие од стопанска. :confused:
--- надополнето: 3 април 2012 во 23:23 ---
https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php

Корисничкото име и пасвордот се најчесто бројот што си го оставил/а за контакт. :)
Ајде ставајте мобилни тука :P

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Јас имам линксис 4 години и да чукнам во дрво супер тера работа, куќа од три спрата ја опфаќа ко ништо. Ако ми се заебе утре рутеров зошто го урочив, ти ќе ми купиш нов.
Неможам да ти купам, немаш никаква правна основа за да ми бараш оштета :D :pos:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Може ли некој да ми даде објективно мислење за Близу, ама реално како е, моментално сум на Т-Хоум и сум презадоволен од стабилност, брзина, услуга, се`, ама 30 гига веќе не се доволно за мене.

Каква опрема даваат овие? Зар не даваат wifi рутери!? Овој СМАРТ пакетов го меркам..
Фала.

А да, уште нешто, како е со лаг во игрите? Поготово на амерички сервери?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Може ли некој да ми даде објективно мислење за Близу, ама реално како е, моментално сум на Т-Хоум и сум презадоволен од стабилност, брзина, услуга, се`, ама 30 гига веќе не се доволно за мене.

Каква опрема даваат овие? Зар не даваат wifi рутери!? Овој СМАРТ пакетов го меркам..
Фала.

А да, уште нешто, како е со лаг во игрите? Поготово на амерички сервери?

Зависи која населба си највише.Имаат некои испади во Бутел/Чаир, али ретки се.рутери не даваат.Добиваш линксис модем,SPA2102(тоа е ако не им останал некој од кинескиве)

и ти гарантирам дека ова од пингтест не е тачно, имам играно барем на MW2 док ја имаше на амерички сервери, и имав околу 60 ms.

Kajgana Shop

На врв Bottom