A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Имате ли интернет моментално?? Мене само форумов ми го отвора? :S

Мислам дека вчера им удрија ресет на нет скејпот, така да сега иди Control Panel > Network Connection > Local Area Connection

Потоа иди : Properties > Селектирај Internet Protocol > Properties > Obtain an IP Adress Automaticly..

Ја сменија , веќе не е статичка и не влече веќе од 162/165.ххх.ххх.хх

Цел ден го имав истиот проблем вчера,само што на Vista-ва стиснав repair,и ми ја оправи :)

Ke mi odgovori nekoj sizik na ova ?

Пробај со ова: http://www.google.com/search?hl=en&q=etherchange&btnG=Google+Search
Програмава ќе ти ја смени MAC адресата на мрежната картичка. Доколку немаш интернет пристап после менувањето...јави им се на техничка подршка и кажи им дека си ја сменил мрежната картичка. All done.

а Шо ќе кажете за Кабелнет во Струмица??????

Пакетите им се копија на тие од Телекабел.. тие фурања со 10 Mbps (до 3GB) и 8 Mbps (до 10GB) не вреди ни да се коментираат. Аман веќе, дај нека се одвои некој провајдер, нека понуди нешто поразлично од останатите..

Смешки,јас никад над 2,5 мегабита не вадам,ама па никогаш не ми намалуваат под 2 мегабита :)

so ovie novive paketi se namaluva brzinata samo,ne se doplaka taka?

Денес праеле апдејт на серверите па во Карпош се скинати старите IP адреси и DNS-и, па ми се јави еден проблем со рутирањето.Ги ставив новиве адреси но никако да добие интернет сигнал рутерот.Се работи за Linksys WRT54GL Wireless.Има мрежа ама никако неможе да добие интернет сигнал.Кога сум на рутер го чита модемот и го пинга, но неможе да ги новиве испинга IP адресите и DNS-те.Инаку на модем без проблем се закачува.

PS:Пробан е ресет тотален на рутерот, на модемот, на мрежната, креирана е соодветна конекција...

Пакетите им се копија на тие од Телекабел.. тие фурања со 10 Mbps (до 3GB) и 8 Mbps (до 10GB) не вреди ни да се коментираат. Аман веќе, дај нека се одвои некој провајдер, нека понуди нешто поразлично од останатите..

За пакетите од 1500 може да се каже дека се копија, ама тоа што за 500 ден. даваат 10 гига во споредба со 6 гига од телекабел, секако дека е подобрување.

За пакетите од 1500 може да се каже дека се копија, ама тоа што за 500 ден. даваат 10 гига во споредба со 6 гига од телекабел, секако дека е подобрување.

Тоа да.. како стартер пакет е најдобар. Само, таквите пакетчиња престанав да ги сметам уште пред 4 години :)

Честито нека ни се новите брзини и гиги :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom