A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто мерите во Скопје :)
Онанишаат на локал :D
Или не...

1546363192.png

1546353274.png

1546354156.png

Кон Скопје има најмал пинг, затоа и аплоудот е најреален.

Или не...

1546363192.png

1546353274.png

1546354156.png

Кон Скопје има најмал пинг, затоа и аплоудот е најреален.
Да али ти не аплоудираш ништо на скопски сервер, така да џабе иам ја “брз“ аплоуд коа при играње онлајн игрици (со нормално не скопски сервери) лагира (ради пингот).

Абе братучед ми работеше во Кејблтел, намерно викаат да се мери кон Скопје за да искачаат такви брзини и да испадне јак и аплоад и даунлоад и да не им се бунат, но не се тоа реални брзини, не смее да биде исто. :) Најреално е при даунлоад на работи од торенти, рапидшер ако имаш акаунт и слично :)

Абе братучед ми работеше во Кејблтел, намерно викаат да се мери кон Скопје за да искачаат такви брзини и да испадне јак и аплоад и даунлоад и да не им се бунат, но не се тоа реални брзини, не смее да биде исто. :) Најреално е при даунлоад на работи од торенти, рапидшер ако имаш акаунт и слично :)
Па и тогаш не е екстремно реално пошо се зависи и до брзината на торентот и брзината на серверот на рапидшер. Плус форава со кабловскиов е тоа шо не е константен никогаш.

Па и тогаш не е екстремно реално пошо се зависи и до брзината на торентот и брзината на серверот на рапидшер. Плус форава со кабловскиов е тоа шо не е константен никогаш.

Па не е ама сепак се докажало дека е постабилно тоа мерење. Инаку за константноста се согласувам.

Па не е ама сепак се докажало дека е постабилно тоа мерење. Инаку за константноста се согласувам.
Гледам се буниш цело време дај како сакаш да ти докажам дека е реална брзината ...
Од кој торент сакаш да сметнувам или ако имаш рапид премиум ацц од таму ако сакаш да сметнам непшто

Гледам се буниш цело време дај како сакаш да ти докажам дека е реална брзината ...
Од кој торент сакаш да сметнувам или ако имаш рапид премиум ацц од таму ако сакаш да сметнам непшто

Не мора да ми докажуваш ништо уживај ;)

Да али ти не аплоудираш ништо на скопски сервер, така да џабе иам ја “брз“ аплоуд коа при играње онлајн игрици (со нормално не скопски сервери) лагира (ради пингот).
Зашо ја тупите?

http://forum.kajgana.com/threads/cabletel-интернет.9753/page-139#post-4249918
http://forum.kajgana.com/threads/cabletel-интернет.9753/page-139#post-4253691

Ај ве молам некој нека провери сметка и да ми даде телефон за Интернет подршка од Cable Tel. Ве молам итно ми е. :)

Ај ве молам некој нека провери сметка и да ми даде телефон за Интернет подршка од Cable Tel. Ве молам итно ми е. :)
026133613, и следи ги инструкциите на таа кучката што јаде гомна на телефон!

Еве Upload брзина на странски (американски хостиран) сервер - dropbox...Одличен Upload стварно! За сите оние скептици кои викаат дека speedtest лаже и дека upload-от е мал...Оваа брзина е константна, иде највише до 230 а најмалку 180 kb/s
uploadxqx.png

Едит:
Се зголеми Average брзината
uploadqiq.png

а знаеш дека тој ~200kbps е нешто помалце од 2mbps а на спидтест ви покажива 7-8-20mbps што е 3.5-4-10 пати повеќе од вистинската брзина?

затоа ви викаат да не замарате со спидтестот, и да ти кажам треба да ги послушате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom