A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не бе нека си седи телекабел, после ќе треба да чекам и на нивна мрежа да местат оптика. Нека стаат прво кај шо сме ние :P

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Момци имам моментално max adsl,ама нетот е невиден крш.од први во месецот па до десети е добар,ама после тоа едноставно копа.Ова не е само еден месец два,туку секој месец еве скоро две години и немам веќе живци,а имам 30 гига нет.
Сакам да прашам,вреди да се префрлам на Cabletel ?
Гледам на нивниот сајт,поточно http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET10UN оваа опција и е доста поисплатливо од t-home.
Е сега ме интересира каков е нетот,дали преку целиот месец е океј,дали знае да зеза на моменти ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.937
Поени од реакции
5.785
Момци имам моментално max adsl,ама нетот е невиден крш.од први во месецот па до десети е добар,ама после тоа едноставно копа.Ова не е само еден месец два,туку секој месец еве скоро две години и немам веќе живци,а имам 30 гига нет.
Гледам на нивниот сајт,поточно http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET10UN оваа опција и е доста поисплатливо од t-home.
Е сега ме интересира каков е нетот,дали преку целиот месец е океј,дали знае да зеза на моменти ?
Zemi eden ili dva meseca probno na neopredeleno vreme zasto za nova godina ke ima novi ponudi pa da ne bides pisman sto ne si pocekal za da zemes nekoj nov paket.Vaka em ke go probas internetot kaj tebe i ke znaes sto da pravis ponatamu.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.599
Поени од реакции
13.297
Поплаки и повремени проблеми има секаде. Тоа е факт. Но, од аспект на интернет (пошо 90% посто од поплаките се СПООООРТКЛУУУУБ), воопшто не се двоуми. Ела си. :) Али како што ти рече членот погоре, чекај ги новите пакети.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Zemi eden ili dva meseca probno na neopredeleno vreme zasto za nova godina ke ima novi ponudi pa da ne bides pisman sto ne si pocekal za da zemes nekoj nov paket.Vaka em ke go probas internetot kaj tebe i ke znaes sto da pravis ponatamu.
Тоа имав и во план,да ги почекам новите пакети и да земам некој од нив,секако ќе бидат подобри од постоечкиве што се.
Имам доста другари што имаат Кејблтел интернет со кабелска и домашен телефон и се презадоволни од се,но мене највеќе ме интересира интернетот,а сите го фалат.За разлика од нетов што го имам јас би можело да се каже е измислен.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:50 PM ---
Поплаки и повремени проблеми има секаде. Тоа е факт. Но, од аспект на интернет (пошо 90% посто од поплаките се СПООООРТКЛУУУУБ), воопшто не се двоуми. Ела си. :) Али како што ти рече членот погоре, чекај ги новите пакети.
Да,добро тоа не ми е толку битно и на моменталниов мој нет има повремени проблеми.
Интернетот на Кејблтел значи е измислен за разлика од моменталниов мој нет.
И да,ќе го послушам,впрочем тоа и ми беше во план,да земам некој од новите пакети кој сигурно ќе бидат подобри од постоечките.

П.С На програмите на кабловска има превод или не ?
Ме интересира посебно за animal planet и програмите discovery.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.084
Поени од реакции
25.081
Јас имав нет од ОНЕ беше катастрофа, пред 2 недели се префрлив на кејблтел и топ си е се, не се двоуми :)

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Тоа имав и во план,да ги почекам новите пакети и да земам некој од нив,секако ќе бидат подобри од постоечкиве што се.
Имам доста другари што имаат Кејблтел интернет со кабелска и домашен телефон и се презадоволни од се,но мене највеќе ме интересира интернетот,а сите го фалат.За разлика од нетов што го имам јас би можело да се каже е измислен.

Да,добро тоа не ми е толку битно и на моменталниов мој нет има повремени проблеми.
И да,ќе го послушам,впрочем тоа и ми беше во план,да земам некој од новите пакети кој сигурно ќе бидат подобри од постоечките.

Нема превод на каналите..превод имаш само на дигиталната..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Се доплаќа за дигиталната само не знам колку беше дали 120 или 240 за основниот пакет :confused: и на неа имаш превод на каналите :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Се доплаќа за дигиталната само не знам колку беше дали 120 или 240 за основниот пакет :confused: и на неа имаш превод на каналите :)
Ќе се распрашам за ова колку треба да се доплати,мада не ми прави и некој поголем проблем и без превод да се програмите,разбирам англиски колку толку,само да не биде не дај боже со синхорнизација ,да не им текне некоја таква налудничава идеја :icon_lol:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Има некој што користи пакет само интернет и што е лан врзан ?

денеска ми ставија, интересно од бандера џекот директива иде во компјутер, ни модем ни рутер :eek:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Има некој што користи пакет само интернет и што е лан врзан ?

денеска ми ставија, интересно од бандера џекот директива иде во компјутер, ни модем ни рутер :eek:
Ja сум така. Не ти е потребно модем, а рутер е за дома ти да рутираш, нигде не местат рутер :D
Иначе исто, пакет само интернет.
Колку плаќаш/ која брзина?

Kajgana Shop

На врв Bottom