Zemi eden ili dva meseca probno na neopredeleno vreme zasto za nova godina ke ima novi ponudi pa da ne bides pisman sto ne si pocekal za da zemes nekoj nov paket.Vaka em ke go probas internetot kaj tebe i ke znaes sto da pravis ponatamu.Момци имам моментално max adsl,ама нетот е невиден крш.од први во месецот па до десети е добар,ама после тоа едноставно копа.Ова не е само еден месец два,туку секој месец еве скоро две години и немам веќе живци,а имам 30 гига нет.
Сакам да прашам,вреди да се префрлам на Cabletel ?
Гледам на нивниот сајт,поточно http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET10UN оваа опција и е доста поисплатливо од t-home.
Е сега ме интересира каков е нетот,дали преку целиот месец е океј,дали знае да зеза на моменти ?
Поплаки и повремени проблеми има секаде. Тоа е факт. Но, од аспект на интернет (пошо 90% посто од поплаките се СПООООРТКЛУУУУБ), воопшто не се двоуми. Ела си. Али како што ти рече членот погоре, чекај ги новите пакети.Момци имам моментално max adsl,ама нетот е невиден крш.од први во месецот па до десети е добар,ама после тоа едноставно копа.Ова не е само еден месец два,туку секој месец еве скоро две години и немам веќе живци,а имам 30 гига нет.
Сакам да прашам,вреди да се префрлам на Cabletel ?
Гледам на нивниот сајт,поточно http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET10UN оваа опција и е доста поисплатливо од t-home.
Е сега ме интересира каков е нетот,дали преку целиот месец е океј,дали знае да зеза на моменти ?
Тоа имав и во план,да ги почекам новите пакети и да земам некој од нив,секако ќе бидат подобри од постоечкиве што се.Zemi eden ili dva meseca probno na neopredeleno vreme zasto za nova godina ke ima novi ponudi pa da ne bides pisman sto ne si pocekal za da zemes nekoj nov paket.Vaka em ke go probas internetot kaj tebe i ke znaes sto da pravis ponatamu.
Да,добро тоа не ми е толку битно и на моменталниов мој нет има повремени проблеми.Поплаки и повремени проблеми има секаде. Тоа е факт. Но, од аспект на интернет (пошо 90% посто од поплаките се СПООООРТКЛУУУУБ), воопшто не се двоуми. Ела си. Али како што ти рече членот погоре, чекај ги новите пакети.
Нема превод на каналите..превод имаш само на дигиталната..Тоа имав и во план,да ги почекам новите пакети и да земам некој од нив,секако ќе бидат подобри од постоечкиве што се.
Имам доста другари што имаат Кејблтел интернет со кабелска и домашен телефон и се презадоволни од се,но мене највеќе ме интересира интернетот,а сите го фалат.За разлика од нетов што го имам јас би можело да се каже е измислен.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:50 PM ---
Да,добро тоа не ми е толку битно и на моменталниов мој нет има повремени проблеми.
Интернетот на Кејблтел значи е измислен за разлика од моменталниов мој нет.
И да,ќе го послушам,впрочем тоа и ми беше во план,да земам некој од новите пакети кој сигурно ќе бидат подобри од постоечките.
П.С На програмите на кабловска има превод или не ?
Ме интересира посебно за animal planet и програмите discovery.
Се доплаќа за дигиталната само не знам колку беше дали 120 или 240 за основниот пакет и на неа имаш превод на каналитеТоа имав и во план,да ги почекам новите пакети и да земам некој од нив,секако ќе бидат подобри од постоечкиве што се.
Имам доста другари што имаат Кејблтел интернет со кабелска и домашен телефон и се презадоволни од се,но мене највеќе ме интересира интернетот,а сите го фалат.За разлика од нетов што го имам јас би можело да се каже е измислен.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:50 PM ---
Да,добро тоа не ми е толку битно и на моменталниов мој нет има повремени проблеми.
Интернетот на Кејблтел значи е измислен за разлика од моменталниов мој нет.
И да,ќе го послушам,впрочем тоа и ми беше во план,да земам некој од новите пакети кој сигурно ќе бидат подобри од постоечките.
П.С На програмите на кабловска има превод или не ?
Ме интересира посебно за animal planet и програмите discovery.
И пишува дека ќе има хепенинг во недела во 18 часот па се надевам дека ќе ги објават и новите пакети .еве имаат и фб страна: Близоо.МК
Ќе се распрашам за ова колку треба да се доплати,мада не ми прави и некој поголем проблем и без превод да се програмите,разбирам англиски колку толку,само да не биде не дај боже со синхорнизација ,да не им текне некоја таква налудничава идејаСе доплаќа за дигиталната само не знам колку беше дали 120 или 240 за основниот пакет и на неа имаш превод на каналите
Ja сум така. Не ти е потребно модем, а рутер е за дома ти да рутираш, нигде не местат рутерИма некој што користи пакет само интернет и што е лан врзан ?
денеска ми ставија, интересно од бандера џекот директива иде во компјутер, ни модем ни рутер
има +18 канали на дигиталнава?