битно се изнавикавтесабајлето кога станав у 08 немаше интернет, па дојде околку 10, па од 12 пак снема се до 15 и нешто,интернет и телефон јок, срека што не го префрлив бројот па не ке мозев да им се јавев, им вртам викам нема интернет, вика ке пратиме екипа, му викам што екипа ке пратиш,пола драчево нема интернет, тој ми вика па ти си прв што пријавил, па му викам како да ти се јават кога и телефоните не работат, ова се дешава од кога изби тој голем проблем пред 2 недели и вака нонстоп има проблеми.
за во Македонија и Бугарија таа е реалната брзина, но за надворешни линии, према европа или америка тешко малце, али секако во секој случај задоволува многу повеќе него т-лоповине, иначе од која населба си ?
Мислам дека го сменија типот на адресите од статички во динамички.Здраво кејблтел колеги корисници ( да не речам напатени души од снемување интернет).
Може ли некој да ми каже дали има некој начин да се смени статичка ај пи адреса, бидејќи таква е како што знам ја за сите кејблтел корисници. Или пак дали може да се замоли операторот да ја смени ај пи адресата. Исто така додека бев во стариот стан, а се преселив пред 6 месеци, октрив начин на мењање статичка ај пи, која ја имав 3-4 години. Тоа го правев со мануално сетирање на адресите во Local Area Connection--->Properties--->Select Internet Protocol Version--->Properties. Во IP Address ја ставав мојата моментална адреса, само што ги мењав бројките после последната точка, во Subten Mask, Default Gateway и Preferred DNS Server ги ставав моменталните адреси кои ги наоѓав во CMD--->ipconfig /all. Потоа мојата ај пи адреса беше променета, но не успеваше тоа секогаш, со некои бројки рандом изберени, некогаш можеше а некогаш не, со некои никогаш неможеше, а најчесто ја враќав на старата основна ај пи адреса која секогаш беше валидна. Но, кога се преселив во новиот стан, веќе не ми успеваше со ниедна ај пи адреса освен основната. Фала однапред
Поздрав
Не сум ни јас сигурен сега, дали е до промената на локацијата на живеење, или до промената на типот, али знам дека и они врска немаат што прават, зашто ми се сменила оваа адреса неколку пати за овие 6 месеци, сега што ја имам моменталната ја имам околу 1 месец. Значи ја мењаат, али нерамномерно. И исто така бев пред 2 месеца во кејблтел да ги прашам и да ги замолам да ми ја сменат, и ми рекоа дека автомацки се мења кога ќе рестартирам компјутер и модем. Тоа го направив кога стигнав дома шес пати, а ај пи адресата си останата иста.Мислам дека го сменија типот на адресите од статички во динамички.
Бар јас имам приметено по мојава адреса.
Ако грешам, нека ме поправи некој.
Грешиш дебело.Мислам дека го сменија типот на адресите од статички во динамички.
Бар јас имам приметено по мојава адреса.
Ако грешам, нека ме поправи некој.