A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Се случило чудо последниве 3-4 саати. Интернетов не падна. За убаво нека е. :D

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
сабајлето кога станав у 08 немаше интернет, па дојде околку 10, па од 12 пак снема се до 15 и нешто,интернет и телефон јок, срека што не го префрлив бројот па не ке мозев да им се јавев, им вртам викам нема интернет, вика ке пратиме екипа, му викам што екипа ке пратиш,пола драчево нема интернет, тој ми вика па ти си прв што пријавил, па му викам како да ти се јават кога и телефоните не работат, ова се дешава од кога изби тој голем проблем пред 2 недели и вака нонстоп има проблеми.
битно се изнавикавте :)
хахахахаха

а јас викам дека кејблтел има сериозни проблеми оти нели поставуваат оптика како шо викаат самите тие ама викам кога ќе се среди мрежата ќе биди одлично,викам дека ќе биди намбр уан оператор (а можи и единствен со флет нет) викам :)

и друго шо викам јас, слаб им е аплоадот :(

1 Мбит = срање
викам барем 10 мбит да беше аплоадот
ама тие друго викаат....

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Исто се случува и во Бутел 1 на Марко Крале.Првпат кога го поставија интернетот пред некој месец беше стварно топ,ама сега последниве недели е брука жива ,де нема интренет или ако го има тој е со слаба непостојана брзина и непостајан ping кои варира од 12-13 до 88-190.Кога интернетот е во рамките на договорите што ги потпишувавме соCabletel стварно е број 1 во Македонија ама како и се друго нема кој да ги притисне интернет провајдериве со санкции од надлежните структури во Македонија за да работат онака како што земаат пари од граѓаните па тогаш ќе видиме дали Cabletel,One,T-Home,Telekabel и сите други да не ги набројувам,нема да работат како што треба.ПОЗДРАВ ДО МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ставаат оптика Кејблтел, се јавив и ми рекоја дека од 1ви јули ќе се сределе сите проблеми и стартуваат новите пакети.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Денеска не знам што се случува.ОГРОМНА ПОФАЛБА до Cablete

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
за во Македонија и Бугарија таа е реалната брзина, но за надворешни линии, према европа или америка тешко малце, али секако во секој случај задоволува многу повеќе него т-лоповине, иначе од која населба си ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Да не знаете кои се тие реони кои имаат техничка можност и што е со нас оние со старите пакети (4 мегабита / 40 гига трансфер / 500 денари)

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Таман ги пофалив денеска.Сега вечер во Бутел 1 е оваа брзина

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
за во Македонија и Бугарија таа е реалната брзина, но за надворешни линии, према европа или америка тешко малце, али секако во секој случај задоволува многу повеќе него т-лоповине, иначе од која населба си ?

eve ti i so bugarija i so evropski server e so amerikanski i avstraliski da ne sakas istata brzina da bidi koj saka operator neka e nema da bidi istata brzina daleku e avstralija :)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170

Тест на пакетот од 50 мегабита во секунда. Конекцијата не е директно во компјутер, туку преку Netgear домашен рутер, на кој има уште еден корисник.

Мандроид

Гледам Калифорникејшн
Член од
1 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Здраво кејблтел колеги корисници ( да не речам напатени души од снемување интернет).

Може ли некој да ми каже дали има некој начин да се смени статичка ај пи адреса, бидејќи таква е како што знам ја за сите кејблтел корисници. Или пак дали може да се замоли операторот да ја смени ај пи адресата. Исто така додека бев во стариот стан, а се преселив пред 6 месеци, октрив начин на мењање статичка ај пи, која ја имав 3-4 години. Тоа го правев со мануално сетирање на адресите во Local Area Connection--->Properties--->Select Internet Protocol Version--->Properties. Во IP Address ја ставав мојата моментална адреса, само што ги мењав бројките после последната точка, во Subten Mask, Default Gateway и Preferred DNS Server ги ставав моменталните адреси кои ги наоѓав во CMD--->ipconfig /all. Потоа мојата ај пи адреса беше променета, но не успеваше тоа секогаш, со некои бројки рандом изберени, некогаш можеше а некогаш не, со некои никогаш неможеше, а најчесто ја враќав на старата основна ај пи адреса која секогаш беше валидна. Но, кога се преселив во новиот стан, веќе не ми успеваше со ниедна ај пи адреса освен основната. Фала однапред :)

Поздрав

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Здраво кејблтел колеги корисници ( да не речам напатени души од снемување интернет).

Може ли некој да ми каже дали има некој начин да се смени статичка ај пи адреса, бидејќи таква е како што знам ја за сите кејблтел корисници. Или пак дали може да се замоли операторот да ја смени ај пи адресата. Исто така додека бев во стариот стан, а се преселив пред 6 месеци, октрив начин на мењање статичка ај пи, која ја имав 3-4 години. Тоа го правев со мануално сетирање на адресите во Local Area Connection--->Properties--->Select Internet Protocol Version--->Properties. Во IP Address ја ставав мојата моментална адреса, само што ги мењав бројките после последната точка, во Subten Mask, Default Gateway и Preferred DNS Server ги ставав моменталните адреси кои ги наоѓав во CMD--->ipconfig /all. Потоа мојата ај пи адреса беше променета, но не успеваше тоа секогаш, со некои бројки рандом изберени, некогаш можеше а некогаш не, со некои никогаш неможеше, а најчесто ја враќав на старата основна ај пи адреса која секогаш беше валидна. Но, кога се преселив во новиот стан, веќе не ми успеваше со ниедна ај пи адреса освен основната. Фала однапред :)

Поздрав
Мислам дека го сменија типот на адресите од статички во динамички.
Бар јас имам приметено по мојава адреса.

Ако грешам, нека ме поправи некој.

Мандроид

Гледам Калифорникејшн
Член од
1 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0

Не сум ни јас сигурен сега, дали е до промената на локацијата на живеење, или до промената на типот, али знам дека и они врска немаат што прават, зашто ми се сменила оваа адреса неколку пати за овие 6 месеци, сега што ја имам моменталната ја имам околу 1 месец. Значи ја мењаат, али нерамномерно. И исто така бев пред 2 месеца во кејблтел да ги прашам и да ги замолам да ми ја сменат, и ми рекоа дека автомацки се мења кога ќе рестартирам компјутер и модем. Тоа го направив кога стигнав дома шес пати, а ај пи адресата си останата иста.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Грешиш дебело.

Kajgana Shop

На врв Bottom