A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
После две години успешна дружба со АДСЛ, од денеска корисник на CableTel...се надевам дека нема многу разлика да има...
Ќе има, не се секирај. Пробај да играш некоја онлајн игра од 6 до 12 поручек.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
После две години успешна дружба со АДСЛ, од денеска корисник на CableTel...се надевам дека нема многу разлика да има...
Каде живееш?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Каде живееш?
Прилеп

Ќе има, не се секирај. Пробај да играш некоја онлајн игра од 6 до 12 поручек.
А бе 20 мб имав на АДСЛ, ама сакпо многу пичкаму, 4000 денари ми идеше сметка за тел...сеа за 999 имам 200 гига трансфер, 8 даунлоад и 3-4 аплоад(шо ми е мн битно).... Ја очекувам дека ќе има разлика голема, ама барем стабилен да е...

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Прилеп

А бе 20 мб имав на АДСЛ, ама сакпо многу пичкаму, 4000 денари ми идеше сметка за тел...сеа за 999 имам 200 гига трансфер, 8 даунлоад и 3-4 аплоад(шо ми е мн битно).... Ја очекувам дека ќе има разлика голема, ама барем стабилен да е...
Могуче е да имаш проблеми на почетокот затоа што како што разбрав Cabletel неодамна го купиле провајдерот во Прилеп кој немал доволно стабилна мрежа, ама ќе се среди сето тоа. Тестирај го нетов неделава и пиши пак. Но сепак, за тие пари и тој пакет - баш и нема многу простор за бунење, нели :smir:

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
И во Штип „лета“. Вчера си помислив да не е некоја првоаприлска шега. Денес гледам продолжуваат со изненадувањето.
torrent_upload.png
П.С. Исто приметив дека и не се брои сообраќајот од торентиве!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
И јас сум од прилеп и го имам пакето 8Mbps 200GB 4 месеци и досега сум немал никаков проблем ретко некогаш да падни брзината... сметнувај од замунда со 900-950кбпс .

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
И во Штип „лета“. Вчера си помислив да не е некоја првоаприлска шега. Денес гледам продолжуваат со изненадувањето.
Прегледај го приврзокот 42003
П.С. Исто приметив дека и не се брои сообраќајот од торентиве!
да бе и кај мене гледам лета,можеби сме лан со бугарија :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
а преку модем ви е нетот или лан ?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
А како е то ЛАН ако можиш да ми објасниш? Директ од централа в компјутер ти влегува кабел? Без модем?
Баш како иде таа технологија не знам али во зградата на секој спрат си имаат од Кејбтел кутии ставено и од таму директно кабел на компјутер и си имаш интернет :) .До пред недела дена овие брзини знаеа да се појават чат пат (изгледа тестирале нешто) али еве недела дена торентите фучат максимално еве сега гледам и кај другите корисници е исто така да што друго да се каже.Само напред :)

Kajgana Shop

На врв Bottom