A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
вака сега, лани на крајот од октомври уклучив интернет од кејблтел и склучив договор на 1 година кој истекува за еден месец. е сега, не сакам да склучувам нов договор, односно сакам да имам интернет, ама ако платам месецов да имам, ако не платам да немам. во договорот пишува дека доколку не го продолжам договорот се продолжува на неопределено време. по моето сфаќање, тоа значи токму тоа што ми треба на мене. меѓутоа, ме интересира, ако некој веќе бил во ваква ситуација, односно, по договор од една година, да си продолжи да има месец за месец, да каже како оди плаќањето? ќе ми стигнува сметка за секој месец како досега или? и ако на пример користам во ноември и ми е платено, а во декември не сакам? дали ќе стигне сметка и јас нема да ја платам па ќе ми го исклучат или како оди? и дали треба да се купи модемот во ваков случај или?
за кејблтел не знам, ама знам дека за телеком договорот на неопределено најчесто се плаќа цена повисока за околу 30%
најубаво е да си го продолжеш договорот

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
за кејблтел не знам, ама знам дека за телеком договорот на неопределено најчесто се плаќа цена повисока за околу 30%
најубаво е да си го продолжеш договорот
абе јас знам дека е тоа најубаво, ама живеам тука како кираџија, и не знам дали и догодина ќе бидам пак тука, а од кај знаеш тие по мене дали ќе сакаат итн итн, и ќе произлезат проблеми со газдата. затоа ми треба да знам дали може кога сакам, тогаш да го прекинам интернетот. јас ќе си прашам и во кејблтел, ама пак ако има некој од искуство што знае, тоа е подобро, затоа што тие таму можат и да ме излажат без проблем.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
абе јас знам дека е тоа најубаво, ама живеам тука како кираџија, и не знам дали и догодина ќе бидам пак тука, а од кај знаеш тие по мене дали ќе сакаат итн итн, и ќе произлезат проблеми со газдата. затоа ми треба да знам дали може кога сакам, тогаш да го прекинам интернетот. јас ќе си прашам и во кејблтел, ама пак ако има некој од искуство што знае, тоа е подобро, затоа што тие таму можат и да ме излажат без проблем.
на телекабел(роби) можеш во секое време да го откажеш

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
вака сега, лани на крајот од октомври уклучив интернет од кејблтел и склучив договор на 1 година кој истекува за еден месец. е сега, не сакам да склучувам нов договор, односно сакам да имам интернет, ама ако платам месецов да имам, ако не платам да немам. во договорот пишува дека доколку не го продолжам договорот се продолжува на неопределено време. по моето сфаќање, тоа значи токму тоа што ми треба на мене. меѓутоа, ме интересира, ако некој веќе бил во ваква ситуација, односно, по договор од една година, да си продолжи да има месец за месец, да каже како оди плаќањето? ќе ми стигнува сметка за секој месец како досега или? и ако на пример користам во ноември и ми е платено, а во декември не сакам? дали ќе стигне сметка и јас нема да ја платам па ќе ми го исклучат или како оди? и дали треба да се купи модемот во ваков случај или?
Ќе ти стига сметка секој месец, кога ќе сакаш да го ислучиш неплаќај и готово:wink:

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Dogovorot ti se prodolzuva na neopredeleno vreme i mozes koga sakas da go isklucis, pritoa cenata ne ti e povisko kako na telekom ako e na neopredeleno vreme.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
топ се бе зашо ја имам 15 гига лимит и ми ја намалија брзината дури на 25 гигаrulez

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Вчера на дигиталната телевизија на секогаш ваш Cabletel:nenene:, на каналите HBO:uvo:, Sport klub :uvo:и Sport klub +:uvo: одеше текст дека истите ке бидат заменети за други, дали некој знае што канали во замена ке одат наместо истите? Ако се заменат за подобри би било супер но ако повторно пуштат некој музички со видовити жени за прорекување на судбина нека одат у ....... Штета што во договорите нема кој канали треба да ги гледаме со тоа ке може и некоја казна да попијат вака само ке ги губат муштериите.

Член од
23 септември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
1
Ме интересира кој е најефтиниот пакет телевизија интернет што можи да се најди од Cabletel. Дали со аналогна телевизија можи да се приклучи и интернет? И мора ли да се вклучи едногодишен договор?

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
луѓе како може овие морониве да се добијат на тел.цел ден вртам и никој не се јавува.ни на мобилните на на тој бројот 08ХХХХХ...какви морони се не ми се верува.
истото се случува и со моби битола

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
топ се бе зашо ја имам 15 гига лимит и ми ја намалија брзината дури на 25 гигаrulez
Па да добри се, не викам не, тебе ти ја намалија на 25, а мене на 92 па види сеа ти.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.792
CableTel Велес-Интернетот е закон имаме 15 гига за трошење со брзина од 4 mbps- цена 500 денари.
го користам веќе 4 години и досега интернет нема само кога има страшно лошо невреме(скоро никогаш).
дополнително што е за фалење е мрежата на која се поставени вкупно 1600 филмови+ секој месец редовно се отвара фолдер во кој се ставаат сите најнови филмови. Мрежава содржи и игри,софтвер,музика,клипови и секакви работи кои немора да ги симињате од нет.
на крајот од месецот ми остануваат по 12-13 гига од целиот пакет...

е сега за телевизијата. Телевизијата наводно содржи 70 канали од кои јас фаќам 40.Од тие 40 20 се со снег а другите 20 ги фаќам и без кабловска.Покрај тоа што има тотално непотребни канали, како пајнер планета и уште 2-3 бугарски турбофолкерски и уште 5-6 со миле китич и сејо калач, имаме шанса барем да гледаме најосновното МТВ,А1,Сител и Телма овие програми се стакло чисти во секое време.
Сакам да ја откажам телевизијата ама неможе пошто ако ја откажеш нејзе мора и интернетот така да се наоѓам во заебана ситуација.

што се однесува до Интернетот еден заебан момент што морам да го кажам.
на Кутијата што стои на бандерата јас сум прв приклучен а потоа следат сите комшии што си ставија интернет 6-7 месеци после мене.Еднаш им се расипа најверојатно нешто во неа и сите немаа интернет освен јас, ама каков Интернет, брзината појма неам колку се качи од што бев среќен не ни ја проверив ама сигурно беше огромна.пуштив да се симиња торент филм од 700 мб и отидов до вц кога се вратив веќе беше симнат за 3 минути 700 мб. кога им седнав цела ноќ симињање филмови игри музика и што уште не 150 гига потрошив. добро е што над лимитот не наплаќаат инаку ке морав да ги платам. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike
Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
што се однесува до Интернетот еден заебан момент што морам да го кажам.
на Кутијата што стои на бандерата јас сум прв приклучен а потоа следат сите комшии што си ставија интернет 6-7 месеци после мене.Еднаш им се расипа најверојатно нешто во неа и сите немаа интернет освен јас, ама каков Интернет, брзината појма неам колку се качи од што бев среќен не ни ја проверив ама сигурно беше огромна.пуштив да се симиња торент филм од 700 мб и отидов до вц кога се вратив веќе беше симнат за 3 минути 700 мб. кога им седнав цела ноќ симињање филмови игри музика и што уште не 150 гига потрошив. добро е што над лимитот не наплаќаат инаку ке морав да ги платам. :)
Mnogu zabean moment toa HAHAH. I jas bi sakal takvi "zaebani" momenti da imam

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
CableTel
дополнително што е за фалење е мрежата на која се поставени вкупно 1600 филмови+ секој месец редовно се отвара фолдер во кој се ставаат сите најнови филмови. Мрежава содржи и игри,софтвер,музика,клипови и секакви работи кои немора да ги симињате од нет.
на крајот од месецот ми остануваат по 12-13 гига од целиот пакет...
Апла Нелегално е тоа горе споменатото :)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.792
Апла Нелегално е тоа горе споменатото :)
и ние знаеме и они знаат единствено што никој незнае е зошто уште стои :)
како и да е мене и на цел град ни одговара :)

А

Ајсшутер

Гостин
Порано премногу зафркаваа интернетот беше тиња, секој ден паѓаше по 5-6 во денот сега во последно време 6-7 месеци не памтам кога последен пат сум немал интернет и сл, FTP серверот е уште подобра работа секојдневно се качуваат филмови, игри, музика и останати работи кои можеш да си ги превземеш, телевизијата средно жалосна али мора да ја користиш ако сакаш и интернет пакет нивни да имаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom