Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.744
- Поени од реакции
- 18.494
шо симнал: па симињан ДВД снимки по 4 гига или блу реј по 10тина гига и ке видиш како се трошат одмаБраво! Што симна жити се за 340 GB!?
Т-Хоум е убедливо најдобриот провајдер кај нас, најпрофесионални се и имаат најстабилен интернет генерално. Е сега три работи,Има некој одовдека што се префрлил од Т-хоум на Кејблтел?
Изнервиран сум од Т-хоум со пакетиве, па можно е у скоро време да барам друг провајдер. :nerv:
За ова мислам дека може е твој личен проблем или проблем во твојот реон.Искрено лично во 24 саата не се осеќа намалување на брзината ни на сурфање ни на даунлоад кај менеТ-Хоум е убедливо најдобриот провајдер кај нас, најпрофесионални се и имаат најстабилен интернет генерално. Е сега три работи,
1. Скапи се, најскапи во Македонија
2. Трансферот е мал
3. Во споредба со Кејбелтел се многу по не исплатлива инвестиција 1800 денари за 120GB вс 1000 денари за 200GB.
Значи ако си мераклија на данлоудирање и не се замараш со стабилност на брзината, и успорување на истата во временскиот период од 19.00 до 23/24.00 тогаш Кејбелтел е далеку подобар избор, друго се случува и проблеми со телефонот да има за разлика од Т-Хоум, крчи неможат да те добијат и слично, значи компромис и релативност е во прашање, пред се зависи од твоите лични потреби.
Ако симнуваш од Замунда брзината и на двата провајдера ке биде иста со исклучок на временскиот период кој го нагласив 19/24.00...за игри онлајн исто така подобар избор е Т-Хоум, ако сакаш да хостираш.
Ако симнуваш од Замунда не т.е. помалце се приметува, меѓутоа од Рапидшер или Мега аплоуд и слично..осетно е помала брзината во овој период, и кај мене а и кај мој другар од друга населба..За ова мислам дека може е твој личен проблем или проблем во твојот реон.Искрено лично во 24 саата не се осеќа намалување на брзината ни на сурфање ни на даунлоад кај мене![]()
Сум приметил понекогаш е сега колку е тоа поврзано со Кејбтел не знам.Бидејќи имам хотфајл акаунт знае да се случи да симињам фајл со помала брзина него таа што треба.Али кога ке пуштам 2 или 3 фајла одеднаш да се симнуваат максималната брзина се добива.Само кон тоа имам примедби е сега чива кривица е тоа не знам...Ако симнуваш од Замунда не т.е. помалце се приметува, меѓутоа од Рапидшер или Мега аплоуд и слично..осетно е помала брзината во овој период, и кај мене а и кај мој другар од друга населба..
Ти гарантирам дека е до Кејбелтел, истиот линк кај другар се симнува 2x побрзо, јасно ми е дека зависи од хостот/временскиот период (после 12 пуштаат поголема брзина и за free корисници) но во случајов проблемот е со Кејблтел, после 12 брзината полека си доаѓа во нормала за после 1 да летаСум приметил понекогаш е сега колку е тоа поврзано со Кејбтел не знам.Бидејќи имам хотфајл акаунт знае да се случи да симињам фајл со помала брзина него таа што треба.Али кога ке пуштам 2 или 3 фајла одеднаш да се симнуваат максималната брзина се добива.Само кон тоа имам примедби е сега чива кривица е тоа не знам...
Нема врска дигиталната со интернетоEдит, уште еден минус од Т-Хоум е што ако земеш дигитална телевизија трансферот ти паѓа за уште 2мб пример од 800кбс на 600кбс...незнам како е за Кејбелтел кога се работи за дигитална телевизија?
Нема врска дигиталната со интернетобрзината си е иста
![]()
и има и нема, зависи кај кого какоИма врска, т.е. чекај за Кејбелтел збориш?
На кејблтел дигиталната и интернето се на различни кабли т.е ресиверо е поврзан на кабело од кабелската...и има и нема, зависи кај кого како
еве ако не ве мрзи овде може да прочитате што се му се случувало на човекот
иначе кај мене, јас имав од т хоум само интернет и брзината беше 7-8мбпс а откако ставив и дигитална телевезија од нив брзината падна на 5-6мбпс
абе за т хоум зборевмеНа кејблтел дигиталната и интернето се на различни кабли т.е ресиверо е поврзан на кабело од кабелската...
барем така е во прилеп![]()