A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Има некој одовдека што се префрлил од Т-хоум на Кејблтел?

Изнервиран сум од Т-хоум со пакетиве, па можно е у скоро време да барам друг провајдер. :nerv:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Има некој одовдека што се префрлил од Т-хоум на Кејблтел?

Изнервиран сум од Т-хоум со пакетиве, па можно е у скоро време да барам друг провајдер. :nerv:
Т-Хоум е убедливо најдобриот провајдер кај нас, најпрофесионални се и имаат најстабилен интернет генерално. Е сега три работи,

1. Скапи се, најскапи во Македонија
2. Трансферот е мал
3. Во споредба со Кејбелтел се многу по не исплатлива инвестиција 1800 денари за 120GB вс 1000 денари за 200GB.

Значи ако си мераклија на данлоудирање и не се замараш со стабилност на брзината, и успорување на истата во временскиот период од 19.00 до 23/24.00 тогаш Кејбелтел е далеку подобар избор, друго се случува и проблеми со телефонот да има за разлика од Т-Хоум, крчи неможат да те добијат и слично, значи компромис и релативност е во прашање, пред се зависи од твоите лични потреби.

Ако симнуваш од Замунда брзината и на двата провајдера ке биде иста со исклучок на временскиот период кој го нагласив 19/24.00...за игри онлајн исто така подобар избор е Т-Хоум, ако сакаш да хостираш.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ок фала што ми ги појасни работиве околу Кејблтел. На нет најактивен сум баш во тој период... па изгледа нема да се префрлувам. Веројатно ќе им текне на Т-Хоум да ги зголемат пакетите.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Т-Хоум е убедливо најдобриот провајдер кај нас, најпрофесионални се и имаат најстабилен интернет генерално. Е сега три работи,

1. Скапи се, најскапи во Македонија
2. Трансферот е мал
3. Во споредба со Кејбелтел се многу по не исплатлива инвестиција 1800 денари за 120GB вс 1000 денари за 200GB.

Значи ако си мераклија на данлоудирање и не се замараш со стабилност на брзината, и успорување на истата во временскиот период од 19.00 до 23/24.00 тогаш Кејбелтел е далеку подобар избор, друго се случува и проблеми со телефонот да има за разлика од Т-Хоум, крчи неможат да те добијат и слично, значи компромис и релативност е во прашање, пред се зависи од твоите лични потреби.

Ако симнуваш од Замунда брзината и на двата провајдера ке биде иста со исклучок на временскиот период кој го нагласив 19/24.00...за игри онлајн исто така подобар избор е Т-Хоум, ако сакаш да хостираш.
За ова мислам дека може е твој личен проблем или проблем во твојот реон.Искрено лично во 24 саата не се осеќа намалување на брзината ни на сурфање ни на даунлоад кај мене :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
За ова мислам дека може е твој личен проблем или проблем во твојот реон.Искрено лично во 24 саата не се осеќа намалување на брзината ни на сурфање ни на даунлоад кај мене :)
Ако симнуваш од Замунда не т.е. помалце се приметува, меѓутоа од Рапидшер или Мега аплоуд и слично..осетно е помала брзината во овој период, и кај мене а и кај мој другар од друга населба..

Eдит, еве и видеава на Youtube кочат...и тоа доста..

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Ако симнуваш од Замунда не т.е. помалце се приметува, меѓутоа од Рапидшер или Мега аплоуд и слично..осетно е помала брзината во овој период, и кај мене а и кај мој другар од друга населба..
Сум приметил понекогаш е сега колку е тоа поврзано со Кејбтел не знам.Бидејќи имам хотфајл акаунт знае да се случи да симињам фајл со помала брзина него таа што треба.Али кога ке пуштам 2 или 3 фајла одеднаш да се симнуваат максималната брзина се добива.Само кон тоа имам примедби е сега чива кривица е тоа не знам...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Сум приметил понекогаш е сега колку е тоа поврзано со Кејбтел не знам.Бидејќи имам хотфајл акаунт знае да се случи да симињам фајл со помала брзина него таа што треба.Али кога ке пуштам 2 или 3 фајла одеднаш да се симнуваат максималната брзина се добива.Само кон тоа имам примедби е сега чива кривица е тоа не знам...
Ти гарантирам дека е до Кејбелтел, истиот линк кај другар се симнува 2x побрзо, јасно ми е дека зависи од хостот/временскиот период (после 12 пуштаат поголема брзина и за free корисници) но во случајов проблемот е со Кејблтел, после 12 брзината полека си доаѓа во нормала за после 1 да лета :)

Eдит, уште еден минус од Т-Хоум е што ако земеш дигитална телевизија трансферот ти паѓа за уште 2мб пример од 800кбс на 600кбс...незнам како е за Кејбелтел кога се работи за дигитална телевизија?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Eдит, уште еден минус од Т-Хоум е што ако земеш дигитална телевизија трансферот ти паѓа за уште 2мб пример од 800кбс на 600кбс...незнам како е за Кејбелтел кога се работи за дигитална телевизија?
Нема врска дигиталната со интернето :) брзината си е иста :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Има врска, т.е. чекај за Кејбелтел збориш?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Нема врска дигиталната со интернето :) брзината си е иста :)
Има врска, т.е. чекај за Кејбелтел збориш?
и има и нема, зависи кај кого како :)

еве ако не ве мрзи овде може да прочитате што се му се случувало на човекот

иначе кај мене, јас имав од т хоум само интернет и брзината беше 7-8мбпс а откако ставив и дигитална телевезија од нив брзината падна на 5-6мбпс

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
и има и нема, зависи кај кого како :)

еве ако не ве мрзи овде може да прочитате што се му се случувало на човекот

иначе кај мене, јас имав од т хоум само интернет и брзината беше 7-8мбпс а откако ставив и дигитална телевезија од нив брзината падна на 5-6мбпс
На кејблтел дигиталната и интернето се на различни кабли т.е ресиверо е поврзан на кабело од кабелската...
барем така е во прилеп :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745

Scirea

ZARDOZ
Член од