A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
денес ке ми монтираат од кабелскава ова новио пакет за 1000че. 200 гига нет аналогна и дигитална ТВ и телефон.. мислам дека за парите се исплати па сега ке видиме..

П.С у сметката пошо посебно ги пушува вика дека нетот е 500 денара! 500 денара 200 гига Удри батееее :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Денес го земав и ја пакетов шо е 999 денара 3 во 1 т.е денес го монтираа дечкиве арно ама интернетов... НЕМОЖАМ ДА СЕ КОНЕКТИРАМ НИКАКО!!!

значи проверив дали е истата мак адреса што е пријавена таму ОК е. истата си е.
ми рекоа јузер и пас нема да иам него директна конекција ке ми даваат без логирање и слични срања - да пообјасниме ЛАН мрежа е кај мен у бутел.
пробав рестартирав ПЦ па после бутнав тоа кабелот у мрежна и не бе брате несака никако да уклучи нет па шо сака нека е... незнам дали е до компиутеров или е до кабелтел нешо. помагајте дајте некое решение што би можело да биде проблемов !!!

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Зошто кога ке пуштам на дигиталната, ми се пренесува звукот од аналогната. Чаре како да средам

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Денес го земав и ја пакетов шо е 999 денара 3 во 1 т.е денес го монтираа дечкиве арно ама интернетов... НЕМОЖАМ ДА СЕ КОНЕКТИРАМ НИКАКО!!!

значи проверив дали е истата мак адреса што е пријавена таму ОК е. истата си е.
ми рекоа јузер и пас нема да иам него директна конекција ке ми даваат без логирање и слични срања - да пообјасниме ЛАН мрежа е кај мен у бутел.
пробав рестартирав ПЦ па после бутнав тоа кабелот у мрежна и не бе брате несака никако да уклучи нет па шо сака нека е... незнам дали е до компиутеров или е до кабелтел нешо. помагајте дајте некое решение што би можело да биде проблемов !!!
Што модем имаш и кои статусни диоди светат/трепкаат/не светат на него?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
рестартирај го рутерот рестартирај го компиутерот извади кабел уклучи кабел јави им се на операторите таму.. овие постапки да не претерам ама едно 20 пати ги напраив.. од интернет ни И немаат.. пробав директно со кабелот од бандера у мрежна несака ни така. донесов друг компиутер сменив МАК адреса таму и на другиот ПЦ несакаше. једино остануваат 2 можности. од тоа кабелот што оди од бандера до апаратчево... или пиновите не се убаво стегнат т.е некоја жица не фатила убаво (се дешава) или имаат проблем со апаратчето што е на бандера.. трето НЕМА дефинитиво! проблемот им го пријавив и 100 пати запишаа таму па сеа се надевам утре или задутре дека ке помине екипа. ако не успеат да ми средат ова срањево ке ги тужам !!! од Оне избегав отидов кај овие со цел за подобра понуда на крај нишо не испадна. тапа се !!!

Член од
10 јули 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Дали има некој иформација кога ќе се проширува покриеноста со интернет и на кои реони??

П

Паган-др

Гостин
Некој? Овие у кабловска не работат деновиве за да ми објаснат
Види дали ти е све добро поврзано првин или пробај намали го до крај тонот на аналогната и попушти го на дигиталната.

Кај мене е се во ред...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
рестартирај го рутерот рестартирај го компиутерот извади кабел уклучи кабел јави им се на операторите таму.. овие постапки да не претерам ама едно 20 пати ги напраив.. од интернет ни И немаат.. пробав директно со кабелот од бандера у мрежна несака ни така. донесов друг компиутер сменив МАК адреса таму и на другиот ПЦ несакаше. једино остануваат 2 можности. од тоа кабелот што оди од бандера до апаратчево... или пиновите не се убаво стегнат т.е некоја жица не фатила убаво (се дешава) или имаат проблем со апаратчето што е на бандера.. трето НЕМА дефинитиво! проблемот им го пријавив и 100 пати запишаа таму па сеа се надевам утре или задутре дека ке помине екипа. ако не успеат да ми средат ова срањево ке ги тужам !!! од Оне избегав отидов кај овие со цел за подобра понуда на крај нишо не испадна. тапа се !!!
Сменија ја IP на рутерот од 192.168.1.1 во 192.168.2.1
Кај мене ова помогна еднаш кога немав интернет и оп дојде :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
PPV каналиве гага се за празнициве или ќе ни ги остаат и после... и успат тие шо имате дигитална за 300та Discovery со македонски превод фурате?

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Види дали ти е све добро поврзано првин или пробај намали го до крај тонот на аналогната и попушти го на дигиталната.

Кај мене е се во ред...
Брат не го поврзував јас, туку тие од кабловска. Си мислев да не има некое подесување за тоа?

П

Паган-др

Гостин
Брат не го поврзував јас, туку тие од кабловска. Си мислев да не има некое подесување за тоа?
Тоа ти викам. Провери сите кабли дали се убаво ставени, може од брзање или нешто да не е до крај стаен некој кабел.

Можеш и упатството да го разлисташ, може има нешто за тоа.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.228
Поени од реакции
6.283
Najprvo dali imas signal za televizija i dali ti raboti telefonot?

Kajgana Shop

На врв Bottom