Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.748
- Поени од реакции
- 27.750
А таман сакав да ја клонирам твојата мак адреса, глеј сеа што ми направи...Доколку имаш и рутер може и таму да се провери
Прегледај го приврзокот 174772
А таман сакав да ја клонирам твојата мак адреса, глеј сеа што ми направи...Доколку имаш и рутер може и таму да се провери
Прегледај го приврзокот 174772
Штета...А таман сакав да ја клонирам твојата мак адреса, глеј сеа што ми направи...
so gi mavna sega Dns da manuvaat .....Штета...![]()
Само они знаат... Инаку и старите работат сеуште без проблем (.8/.51 и .30).so gi mavna sega Dns da manuvaat .....
Solved.Ми се зезна рутерот и морав да го ресетирам. Имам тп-линк и вип лајт адсл, кои параметри треба во VPI VPC да ги внесам и connection type?
Најдобрите поставки ти се Интернет преку мрежен кабел наместо преку Wi-Fi, или втор рутер кој ќе емитува безжичен мрежен сигнал, а ќе го превзема Интернет сигналот од Technicolor рутерот.Technicolor рутер имам,како да го подесам во сетингс да го извлечам максимумот од него,некако ко споро да ми ги лоадира страниве на интернет,ме интересира кои се најдобрите поставки и за Ви-Фито![]()
Преку мрежен кабел го користам ама некако споро лоадира иако е 50/3,а ова со друг рутер ми е во втор план пошто не сум толку во можност сега да набавувамНајдобрите поставки ти се Интернет преку мрежен кабел наместо преку Wi-Fi, или втор рутер кој ќе емитува безжичен мрежен сигнал, а ќе го превзема Интернет сигналот од Technicolor рутерот.
Е па за таков проблем треба да се јавиш во контакт центарот на Вип и да се пожалиш поради слабата брзина.Преку мрежен кабел го користам ама некако споро лоадира иако е 50/3,а ова со друг рутер ми е во втор план пошто не сум толку во можност сега да набавувам![]()
Technicolor e prilicno slab i e namenet prvestveno za da bide modem i voip resiver i e nadograden so wi-fi, bar da imase nadvoresna antena mozebi ke bese nesto podobar.... za da imas max od nego kako pod br1 namesti OBSS Coexistence da bide na Disable.i mestigo na wi-fi kanal ili 1 /6 /11 na ostanatite gubi paketi iako vo moja okolina ima jaka gustina na wi-fi ruteri/modemi....eve ti slika od wi-fi na 7/8metri od modem preku 1 zidTechnicolor рутер имам,како да го подесам во сетингс да го извлечам максимумот од него,некако ко споро да ми ги лоадира страниве на интернет,ме интересира кои се најдобрите поставки и за Ви-Фито![]()
mislam deka ne mozes da smenis bidejki zema po dhpcКако да сменам ДНС во Техниколов?
Можеш тоа се лан порти за користење секако.Пошто сакам да зимам ТВ Бокс,а има препораки да се користи со ЛАН конекција,пошто побрзо ќе отвара и стримови и такви ствари,ама јас ЛАН конекцијата ја користам за компјутерот од техниколорот,дали можам да закачам уште еден лан кабел на техниколоров на некој од портовиве и да го приклучам боксот со него?