A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
17 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Да, Истиот проблем и кај мене веќе неколку дена, на секои минута ипол има 100 посто загуба на пакети во траенје од 3 сек. Најлошо е ако играш онлине игра, ликот ти се укочува за тоа време и најчесто гинеш. Проблемот им е во серверот(гјетвејот) што опслужува нет.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Мислев дека техн. поддршка на One е најнеписмена ама овие ме демантираа експресно o_O
Богами, тие од One се најнеписмени... Ќутат, незнаат што да ти кажат, и тоа за најситен проблем :ROFLMAO:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мислев дека техн. поддршка на One е најнеписмена ама овие ме демантираа експресно o_O
Дај повеќе детали што и како се случило.

Богами, тие од One се најнеписмени... Ќутат, незнаат што да ти кажат, и тоа за најситен проблем :ROFLMAO:
Каков е тој наситен проблем? Многу ми се интересни бисерчиња од техничка подршка :sneaky:

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Дај повеќе детали што и како се случило.
Нејќеше да ми се конектира интернетот. Се јавувам (после 10 мин. звонење) ми крева тој, му објаснувам што како, и тој од таму си ќути, си меслев да не исклучил... го прашувам па, и овој ми вика па незнам ај ке видам што можам....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Рутер ако не е CISCO / Linksys, не е рутер :)
а D-Link не го рачунаш како добар рутер?

Инаку. шо се дешава со интернетов ( накај бутел ) веќе цела недела интернетов им е тапа. кајгана ми отвара повеќе од 20 секунди гугл 3 секунди...спидтест несака ни да ја отвори и така натака... Хелп?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е што детали, ко да не ги знаете или не можете да замислите колку се прости :)

Телефонот паѓа и не можат да ни вртат дома едно 80% од времето, нивното решение се базира на рестартирај модем цело време :tapp: Некни падна пак телефонот и им се јавив и ми вика типката рестартирај модем и јас реков рестартирав, пак по старо е. После ми вика аха, гледам дека е рестартирано, еве гледам од тука дека цело време трепка DS сијаличката, слаб е сигналот одма ќе средиме. :notworthy:

Исто ко што средуваат година уназад, телефонот ми се губи секој трет ден и лепотицава со супермоќи успеа да види дека ми трепка таа сијаличка а сите сијалички си беа ок. Пробав да се умешам и да и објаснам дека се е во ред со сијаличките, се понашаат ко што треба и дека до линијата е нешто најверојатно ама не ме остави не не ќе средиме и бап телефонот o_O Стварно ни денар не ми се трошеше од мобилен да и се јавев пак ама стварно заслужуваше махерско ребрање.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Почитувани, во текот на денешниот ден ќе има прекин на интернационалниот линк кон Бугарија во период од 10ч до 14ч. Како резултат на тоа, во овој период можно е намалување на квалитетот на сликата и на максималните брзини. Исто така, ќе има краток прекин на повеќето HD канали во дигиталната телевизија. Ви благодариме на разбирањето. Поздрав!

Истово иде и во темата за Дигитална телевизија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Вчеравечер од кај 23 ч. до денеска наутро имаше некој проблем. Конекција те имаше те се губеше, на 10-15 секунди. А инаку кога имаше конекција симнуваше ептен ок, со 1.5-2 Мб/сек
Имал некој од вас таков проблем со близоо-то во тој период?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Тогаш изгледа кај мене нешто зезало...сега е ок.

G

grande-juve

Гостин
Вчеравечер од кај 23 ч. до денеска наутро имаше некој проблем. Конекција те имаше те се губеше, на 10-15 секунди. А инаку кога имаше конекција симнуваше ептен ок, со 1.5-2 Мб/сек
Имал некој од вас таков проблем со близоо-то во тој период?
Кај мене денес инсталираа интернет со 20мбпс, и пред едно саат време имаше еден период од петнаесетина минути, снемуваше интернет за кратко, па доаѓаше. Дека гледам имало и други вакви случаи, ова само перидов се случува или цело време е ваков нетов на Близу?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
деновиве со интернетот дефинитивно има проблем кај овие педериве... паѓа конекција на 2 3 минути споро отвара упичку материну има загбуа на пакети пинг ненормален.... добро бе ке се оправат ли овие некад?

Kajgana Shop

На врв Bottom