A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Имаат неодолива понуда. Т-хоме би ги мењал само за Близу. Овие брзини што ги гледам горе по сликите ме оставаат без здив, сонувам за такви брзини. Доста беше со еб*аниот лимит од 30 гб бакарни каде линијата не држи повеќе од 4,5 мб/с и сметката од 1460 денари секој месец. Е сега има само еден проблем кај мене во Бутел. Јас имам кабловска од нив, но линија за нет сеуште немаат пуштено. Им се јавив пред некој ден и ми рекоа за месец-два ќе биде. Епа ајде да видиме... :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ќе пуштат, пошто чим Гази баба, Чаир, Топана имаат пуштено, следен е Бутел

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ќе пуштат, пошто чим Гази баба, Чаир, Топана имаат пуштено, следен е Бутел
Леле сите го грешат ова :D Хаха, која црна Топана, Топанско Поле бре :D
Бутелџии, брзо ќе дојдат кај вас, башка шо сме си комшии :D

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој да не има наслушнато за евентуално ширење накај капиштец/козле?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Dali nekoj znae dali e mozno kasperski da go usporuva internetot?
Pred nekolku dena go instalirav 2011 i pocna problemi da mi pravi dodeka bese uklucen torrentot, po 5min i prai reload na stranata i ne ja pusta se dodeka ne go isklucam torrentot

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Pred nekolku dena go instalirav 2011 i pocna problemi da mi pravi dodeka bese uklucen torrentot, po 5min i prai reload na stranata i ne ja pusta se dodeka ne go isklucam torrentot
Мислам дека е можно да го успорува интернетот бидејќи ги блокира рекламите и со тоа прави страните поспоро да се лоадираат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Мислам дека е можно да го успорува интернетот бидејќи ги блокира рекламите и со тоа прави страните поспоро да се лоадираат.
Голем дел од антивирусите ги блокираат страните, но најчесто само оние кои што се во датабазата/cloud означени како малициозни. Е сега, проблемот е што Касперски прави по детална анализа од другите антивируси, и пред се е потежок антивирус, многу по робусен со повеќе слоеви на заштита....згора на тоа користи по застарен метод на инспекција на системот/мрежата или генералната работа со компјутерот при што системот се повеќе се успорува но и заштитата е поголема.

Спас за ова, или барем делумно убрзување на системот, е full scan веднаш што ќе инсталирате антивирус, се разбира после абдејтот.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Ако мислиш дека антивирусот ти прави проблем тогаш избриши го и повторно инсталирај го. Но според ова што кажуваш јасно се гледа што е проблемот. Кога симнуваш некој торент со фул брзина секогаш ќе имаш бавно отварање на страните. Доколку сакаш да симнуваш торенти и да ти отвара брзо страници тогаш ќе мораш да ставиш лимит ( Download Speed ) во програмата преку која симнуваш торенти. Секако лимитот ќе зависи од твојата моментална бризна на интрнетот. Ако торентот максимум ти оди до 2мб/с тогаш стави му лимит да симнува со брзина 1 до 1,5мб/с. Тоа е тоа!
Поздрав

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Avira Antivir, да ве види господ, што ќе ви се Касперски, итн..? Случајно FBI фајлови да не чувате дома, па ви треба некоја ултра добра заштита и не знам каква енкрипција? :P...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Аваст е подобро решение од Авира.

Kajgana Shop

На врв Bottom