Леле сите го грешат оваЌе пуштат, пошто чим Гази баба, Чаир, Топана имаат пуштено, следен е Бутел
Мислам дека е можно да го успорува интернетот бидејќи ги блокира рекламите и со тоа прави страните поспоро да се лоадираат.Dali nekoj znae dali e mozno kasperski da go usporuva internetot?
Pred nekolku dena go instalirav 2011 i pocna problemi da mi pravi dodeka bese uklucen torrentot, po 5min i prai reload na stranata i ne ja pusta se dodeka ne go isklucam torrentot
Голем дел од антивирусите ги блокираат страните, но најчесто само оние кои што се во датабазата/cloud означени како малициозни. Е сега, проблемот е што Касперски прави по детална анализа од другите антивируси, и пред се е потежок антивирус, многу по робусен со повеќе слоеви на заштита....згора на тоа користи по застарен метод на инспекција на системот/мрежата или генералната работа со компјутерот при што системот се повеќе се успорува но и заштитата е поголема.Мислам дека е можно да го успорува интернетот бидејќи ги блокира рекламите и со тоа прави страните поспоро да се лоадираат.
Ако мислиш дека антивирусот ти прави проблем тогаш избриши го и повторно инсталирај го. Но според ова што кажуваш јасно се гледа што е проблемот. Кога симнуваш некој торент со фул брзина секогаш ќе имаш бавно отварање на страните. Доколку сакаш да симнуваш торенти и да ти отвара брзо страници тогаш ќе мораш да ставиш лимит ( Download Speed ) во програмата преку која симнуваш торенти. Секако лимитот ќе зависи од твојата моментална бризна на интрнетот. Ако торентот максимум ти оди до 2мб/с тогаш стави му лимит да симнува со брзина 1 до 1,5мб/с. Тоа е тоа!Dali nekoj znae dali e mozno kasperski da go usporuva internetot?
Pred nekolku dena go instalirav 2011 i pocna problemi da mi pravi dodeka bese uklucen torrentot, po 5min i prai reload na stranata i ne ja pusta se dodeka ne go isklucam torrentot