Koja naselba si ako ne e tajna?Неам само интернет али коа прашав дали може само интернет ми рекоа може, ради други причини стаив и фиксен и тв.
Toa go baraat 90% od lugeto sto koristat uslugi od Cabletel.90% se zadovoluvaat i so 100GB mesecno zatoa sto prioritet im e televizijata pred internetot.Ako si tolku siguren vo tvoite tvrdenja daj da stavime paricen oblog zaveren na notar i eve ke posetime naselba po tvoj izbor kade sto operira Cabletel i ke anketirame 1000 ispitanici na prasanjeto sto vi se dopaga kaj Cabletel a sto ne i sto bi sakale vo idnina od segasniot Blizoo.A 2000 denari e preskapo za taa televizija koja ja dava Telekom bidejki realnata cena e maksimum 1200 denari.
Значи не ми сте јасни. Имате нешто што се вика ПОНУДА. Во таа понуда имате ТО ТО ТО и ТО за ТОЛКУ и ТОЛКУ пари. Ако не ти чини понудата, одиш во друг оператор и си бараш подобра понуда, и толку. Не можиш ти да му кажуваш на фирмите ова, ова и ова сакам за толку пари.Слушај брат сигурно дома на моите родители ќе му биди поважна повеќе телевизијата од интернетот, а пак на мене ќе ми биди поважен интернетот од телевизијата што значи дека не можеш да го земиш во предвид само интернетот,тогаш нека нудат само интернет што мора и тв да нудат ако не се способни да предложат квалитет а и за тоа што викаш користи само мобилен и решен проблем не е точно фикесн си е за фиксен мобилен за мобилен секој свои предности и негативности на крај да сумирам значи јас се решавам да ги користам трите пакети од близоо и од нив очекувам да добијам квалитет бидејќи за тоа си плаќам а не како погоре на дечкото што му рекол вработениот свичот е расипан барај си го чарето каде така бе за мои пари да ме прави будала!
П.С Ги разгледав услугите на близоо и ништо посебно,ќе треба да понудат подобри пакети!
Da i jas go imam istiot problem od vceraХмм...кога симињам торенти иде со добри 1,3 MB/s, арно ама кога си сурфам обично со browser се е споро, не знам зошто. Некој да не има сличен проблем?
dali ima nekoj problem so netot denes? mene do vcera Frequency power mi bese 4.2 - 4.5dBmV se javiv u k.centar toj mi rece nemalo vrska frekvencijata .aj ako se razbira nekoj povekje u ova neka objasni ,fala
RF Parameters
Downstream
Frequency Power 1.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 42 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 36.5 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM16
Toa znaci deka Sportklub e glavniot igrac vo celava igra na operatorite i od nego zavisi tekot na site nastani.Значи не ми сте јасни. Имате нешто што се вика ПОНУДА. Во таа понуда имате ТО ТО ТО и ТО за ТОЛКУ и ТОЛКУ пари. Ако не ти чини понудата, одиш во друг оператор и си бараш подобра понуда, и толку. Не можиш ти да му кажуваш на фирмите ова, ова и ова сакам за толку пари.
Згора на се, ако некој оператор треба да се почитува тоа е Cabletel/Blizoo. Оти ако не беа тие, сега уште ќе бевме на 1мбпс, со по 15 гига трансфер.
И шо е најтрагично, ако гледаме реално, сите овие срања што се пишуваат против Cabletel се заради една ебана СПОРТ КЛУБ. Оти ако го тргниме спорт клуб настрана ги убива во поим другиве телевизии во однос на програмите.
Не значи тоа. Тоа значи дека, или сакаш Спорт Клуб, и одиш на Телекабел/Тхоме, или сакаш интернет 10 пати подобар во однос цена/услуга, програми далеку подобри од другите оператори(само што ја нема Спорт Клуб) и одиш во Близоо.Toa znaci deka Sportklub e glavniot igrac vo celava igra na operatorite i od nego zavisi tekot na site nastani.
Znaes li ti sto bi se slucilo ako Blizoo ja vovede Sportklub vo nivnata programska sema?Не значи тоа. Тоа значи дека, или сакаш Спорт Клуб, и одиш на Телекабел/Тхоме, или сакаш интернет 10 пати подобар во однос цена/услуга, програми далеку подобри од другите оператори(само што ја нема Спорт Клуб) и одиш во Близоо.
Знам. Мислиш тие не знаат? Си имаат некоја стратегија тие, шо ни јас ни ти појма немаме. Меѓутоа што е тука е. Моментално според мене, а и многу мина, најдобар оператор на пазарот.Znaes li ti sto bi se slucilo ako Blizoo ja vovede Sportklub vo nivnata programska sema?
Ne deka nemaat strategija tuku kako Cabletel finansiski ne bea mokni i plus operiraat samo vo 5 ili 6 gradovi a ne vo cela drzava kako ostanatite 3 operatori.So kupuvanjeto od strana na sveganite mislam deka so pobrzo tempo ke se prosirat niz cela drzava i so toa ke imaat pogolem broj na pretplatnici a so toa i da si dozvolat da kupat skap paket kako Sportklub i da go vovedat vo nivnata programska sema.Vaka so samo 160000 pretplatnici napravile matematika deka pretplatata treba da se zgolemi za najmalku 100 denari ako go kupat toj paket i so toa da vlezat vo rizik deka pretplatnicite ke pocnat da im otkazuvaat.Edinstveno ne mi e jasno so optickiov kabel sto ke go postavuvaat.Vikaat do 300 metri najmnogu od sekoj dom ke stavale koaksijalen kabel a potoa ke bil opticki namesto do sekoj dom da stavaat optika.Tuka se mesaat babi i zabi.Знам. Мислиш тие не знаат? Си имаат некоја стратегија тие, шо ни јас ни ти појма немаме. Меѓутоа што е тука е. Моментално според мене, а и многу мина, најдобар оператор на пазарот.
Само друго ми е муабетот. Вчера кажуваш ти, демек телевизијата им значела многу на постарите, затоа се бунењава. Да, ако гледаше некој од твоите(поготово од женскиот дел) фудбал, а не шпански серии. Дај не заебавај брат, целиот проблем е во младите, што ем сакаат супер интернет, ем сакаат англиско првенство. И јас сакам, не велам не, ама сум задоволен и со тоа што го имам, затоа што тоа што го плаќам сметам дека е и малку во однос на тоа што го добивам.
Броусерот? Антивирусот? Firewall-от? Оперативниот систем? Вирус?Веке преку к*р од спортклуб дискусијава, од доверливи информации ви кажувам дека кога беше кејблтел они не ни сакаа да пуштат спортклуб бидејки спортклуб бараше приближно 1 милион евра за права на емитување, и доколку земеа спортклуб цените ке се зголемеа за 200-300 денари. Што ке прави близоо незнам ама за кејблтел и спортклуб е 100% сигурно ова што ви го пишувам.
Сеа нека ми каже некој дали има решение за мојот проблем пред 2 - 3 поста?