A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
62.162.111.100 i 62.162.111.101, tie mi se avtomatski podeseni....

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
Проблемите со паѓањето на и-нетот односно автоматското реконектирање на модемот на секои 15-20 мин како што беше случај изминативе месец дена, од вчера се надминати кај мене. Значи од вчера и еве до сега 19 часот имам стабилна конекција, а брзината варира (од 500 кбпс до 4 мбпс). Сепак пак ќе повторам стабилноста на конекцијата е одлична.

Г

Гоццццце

Гостин
Ај аирлија работа. Уште брзината да ја лимитираат од 1 мбпс па нагоре ке биде ОК.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
И јас имам интернет пакет од 950 ден од Каблетел. Паѓа нетот у п***у матер. Многу се срање, а за тој СОС бројот да не зборам. Не дигаат намерно, а ако се јават лажат и се вадат цело време. Нормално не сум задоволен и ако некој знае да ми каже кој дава најдобра понуда за интернет и кој интернет е најреален(тоа што е понудено тоа да го исполнат). Значи чив интернет не паѓа толку и ја има таа пропишана брзина(или барем приближна). Фала.
Значи вака:
Според мене најдобра понуда има Он.нет. Ја си стаив од тој шо е со 3гб даунлоуд и супер ми е. Брзината не е којзнае шо ама 1мбпс и не е така лошо. Нетот го имам 3 месеца и до сега само еднаш ми падна. Ја сум презадоволен. Тоа шо го пишува у договорот тоа и ти го даваат.
Се надевам дека ти помогнав колку-толку во изборот.
Поздрав

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Дали знае некој како се креира корисничко име и лозинка за проверување на сметка преку интернет, и дали после поминување на лимитот се намалува брзината или се доплаќа сообраќајот?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Вчера земав КејблТел интернет и брзината е вистинска катастрофа!!!

Даунлоад во просек помеѓу 2КБ и 10КБ. Страните најчесто не се отвараат, просек на чекање по страна 4-5 минути.

Ако ви треба стабилен интернет и даунлоад повеќе од 3МБ по фајл, заборавете!

Дајл Ап од пред 5 години беше побрз.

Ќе видам следните денови но почетокот е тотално разочарување.

Јас бев навикнат на 100КБ даунлоуд и линија која никогаш не паѓа така да за мене ова е враќање во неолит. Ужас!!! Инаку цените се катастрофално високи! Просечна цена во ЕУ е 20 Евра за 16 MBit/s со вклучена фиксна телефонска линија. Па сега видете дали кај нас е евтино.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Silen, рано е, ќе биде полошо... :wink:
Фала за подршката :helou:!

Сите планови што ги имав за мојот престој во МК (поврзани со стабилен и брз интернет) пропаѓаат. После зашто не ни чинела државата. Се осеќам како да сум се вратил во 1900 година.

Ах, пуста линија од 100КБ што ми се чинеше бавна :wink:.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Ах, пуста линија од 100КБ што ми се чинеше бавна .
Е така е секад друже треба да се цени се што се имало добро.

Член од
18 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
21
Здраво,

Последниве недели да ( во кисела вода ) дисконектирањето секои 5 мин престана ама од петокот па наваму интернет има по едно саат време а после тоа јок. Некој од Кабелтел со истиот проблем?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Здраво,

Последниве недели да ( во кисела вода ) дисконектирањето секои 5 мин престана ама од петокот па наваму интернет има по едно саат време а после тоа јок. Некој од Кабелтел со истиот проблем?
Минатата (а и оваа) недела немаше интернет по повеќе часови а и инаку беше многу бавен.

Дури вчера имаше цел ден (со полчасовен прекин) но и кабелската телевизија многу често откажува. Дали ќе поправат господ знае.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Здраво,

Е,вака јас од петокот од 15 часот,дури пред некој саат добив конекција,значи воопшто немав интернет не по неколку саати или слаба конекција.На оној "бесплатниот " број неписмените тетки не се јавува па и зошто би кога поима немаат ни кај работат а не пак што работат и после 4 пријавувања дека 5 дена нема конекција денес од нигде никаде светнаа зеленките...немам зборови.Што и да кажам повеќе ќе се изнервирам...

Cable Tel шитот.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја имам скоро еден месец.Многу ретко паѓа.Денес немав негде пола сат после тоа да не се урочам .Има цело време немам проблеми.

За проверка на сметка стави го бројот на договорот и во јузер и во пасс и буква к мала
вака:
пр:јузер 1234к
пасс 1234к

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Вчера и денес беше добар интернетот и немаше прекини. Даунлоуд одеше 150 до 200Кб. Само вака нека остане.

Kajgana Shop

На врв Bottom