A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ако на сплитерот имате поврзано и телевизор кој си работи најнормално (добра слика/сигнал), тогаш сплитерот е во ред. Можно е да е од модемот. Јас имав сличен проблем пред околу една година, го пријавив во техничка поддршка и за два дена дојдоа момци од Телекабел со нов модем.

Имаат Кејблтел број за техничка поддршка? Нека си ја завршат од таму работата :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Добро а како сакате интернет кога Кејбл Тел има бугарски линк од 150Мегабита, а нуди 4Мега на јузер???? Ова 150Мега не е рандом ставено разговарав со еден од таму.....чкарт

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
Здраво,

Вчера бев до Кабелтел, во главната дирекција и побарав да ме префрлат на мрежна конекција, да пробам така, да сменам од USB. Арно ама пак исто срање, се гаси модемот сам и пак си се реконектира после некое време. Дали е можно да е до модемот, да е нешто расипан? Гледам да ги видам сите работи кај мене дома. После тоа, дали има врска сплитерот нешто со самата конекција?

Дечки не ти е до модемот и нема везе дали си преку усб или етернет (јас сум преку етернет) поврзан. Истото и кај мене се дешава, а и на уште други двајца другари што се на Кејбл тел во Кисела Вода. Имаат проблеми нешто со мрежата, префрлање ова она а у, али како што ми е познато до Нова Година најкасно треба да биде се ОК.

Инаку бројот на тех подршка на Кејбл тел е 089011011.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Имаа т број за поддршка кој мора да се бара од фиксен телефон а ако користиш само мобилен не моеш да се јавиш ни нмоеш сообраќај дапровериш колку си напрајл

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
089011011

повели јави се...стисни 2 и почекај...

Биди УПОРЕН!

Ќе ти завршат работа...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
CableTel се ОК ама мислам дека Телекабел се подобри! Слушнав дека кога врнело дожд ви снемувало Интернет! Кај нас тогаш снемува кабловска (интернетот ни е на ОнНет). Читав во весник дека ИП-адресите биле бугарски и поради тоа не можеле правилно да се логираат на некои страници... Инаку преводите на Дискавери итн. беа на бугарски па се побунија, ги тргнаа и сега имате Дискавери без никаков превод... Се надевам барем српскиот ќе го вратат, ако не за друго

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Инаку преводите на Дискавери итн. беа на бугарски па се побунија, ги тргнаа и сега имате Дискавери без никаков превод... Се надевам барем српскиот ќе го вратат, ако не за друго
Го тргнаа бугарскиот зашо не е македонски шо значи дека и српскиот е страснки така да ако нема македонски нема никаков :)

Ама напредува Кејблтел ке биде за година дена боље од телекабел

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ако ова е кабловски интернет и тоа неограничен,незнам јас што сум...Срцето ми попушти веќе од нервози, 2-3 минути чекав само од кога кликнав на Одговор...и така сите имаат интернет па и ние:pos2:.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Eпа тоа е...

Неограничен и што ќе симнеш со 128 брзина поправо со 14 кб/с што ќе симнеш една песна неможеш да симнеш:)...

Ама тоа е...бар вака неможат да ме крадат...

Да го ставам тој од 2048 место 950 месечно 1500 месечно ќе ми дојде...:)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Додека бев на "неограничен" а плакав по 1500 симнував од 40 до 90 гига месечно и имав иста брзина,сега од кога дојдоа овие неписмениве,демек на неограничен не успевам ни по 10 гига да симнам од што немам интернет по 10 саати дневно а кога го имам посакувам ич да го нема таков:tapp:.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
[FONT=&quot]DU Meter Monthly Report[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Period (Month)[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Download[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Upload[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Both Directions[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Dial-Up Time[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]November 2007[/FONT]
[FONT=&quot]39.69 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]21.79 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]61.49 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]N/A[/FONT]​
[FONT=&quot]December 2007[/FONT]
[FONT=&quot]5.19 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]2.15 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]7.35 GB[/FONT]​
[FONT=&quot]N/A[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
Ne se zalam od netot, ama me ku*ci sto ne siminja torrenti kako sto treba! Im se javil li nekoj da gi prasa sto im e filmot sto ja namaluvaat brzinata na p2p???

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
И јас имам интернет пакет од 950 ден од Каблетел. Паѓа нетот у п***у матер. Многу се срање, а за тој СОС бројот да не зборам. Не дигаат намерно, а ако се јават лажат и се вадат цело време. Нормално не сум задоволен и ако некој знае да ми каже кој дава најдобра понуда за интернет и кој интернет е најреален(тоа што е понудено тоа да го исполнат). Значи чив интернет не паѓа толку и ја има таа пропишана брзина(или барем приближна). Фала.

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
ДНС сервери на CableTel

Кои ДНС ги користите?

Јас сум со 80.77.144.11 и 80.77.144.10.Интернетот ми е нестабилен, час го има, час го нема, а и кога го има подобро да го нема, на торент неможе да крене повеке од 350 кила, го ресетирам модемот фабрички мин. 2 пати во денот...:tapp:

Со еден збор, плаќам за 4 мбитна конекција а добивам 2 мбитна.:drk:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
ja u zadnje vreme dobivam odvaj 1 mbitna, ti dobar si so 2! Utre ke im se javam preeku takvoto vise, torrentive ne mrdaat!!!

A mene dns-to avtomatski mi e podeseno, treba da go cepkam ili nema nikakva znacitelna razlika?

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
Ако не ти е мака...

ja u zadnje vreme dobivam odvaj 1 mbitna, ti dobar si so 2! Utre ke im se javam preeku takvoto vise, torrentive ne mrdaat!!!

A mene dns-to avtomatski mi e podeseno, treba da go cepkam ili nema nikakva znacitelna razlika?

Да ѕирнеше кои ти се ДНС, ме интересираше има ли разлика во брзина.
Start--->Run--->cmd (Enter)--->ipconfig/all (Enter)

Kajgana Shop

На врв Bottom