А1 Македонија

Дали се мисли на гигабитен 5г до тој датум или тоа само за Скопје е моментално

нема да има секаде гигабит. За тоа им треба оптика до сите базни станици што ја немаат.

нема да има секаде гигабит. За тоа им треба оптика до сите базни станици што ја немаат.
Барем во поголемите градови да имаат гигабит како: Битола,Прилеп,Велес,Куманово и сл.

Барем во поголемите градови да имаат гигабит како: Битола,Прилеп,Велес,Куманово и сл.
Бежичен пристап им е највеќе потребен во селата, во големите градови секако има оптика, мислам дека логично им е да ги покријат селата за да понудат интеренет како замена за оптика и конкурентни пакети во споредба со конкуренцијата.

Бежичен пристап им е највеќе потребен во селата, во големите градови секако има оптика, мислам дека логично им е да ги покријат селата за да понудат интеренет како замена за оптика и конкурентни пакети во споредба со конкуренцијата.
Drugarce, a1 eks Vip,namesto da ja sredi mrezata tie ja rasipaa, znaci reon Prilep/pelagonija,Krusevo,Bitola i toj posirok reon mrezata e 0,sporedbeno toa sto bese do kraj na 02.2023 bidejki vo cel reon mariovo samo a1 kombo ima i total tv, od lani i Msat(za tv, bidejki boom nema tamu), ama do fevruari Lte bese super ,sega e unisten, telekom na baznite kade ima 3 paneli/anteni stava +3, A1 kade imase bazna ja iskluci/demontira i potoa baras mreza,za vo centar na gradot site imaat ...

Роденденската од А1 беше многу добра оваа година

за 2700 негде комбо м
2 мобилни линии со се неограничено
2 пакети за избор на телевизија
100/10 или 1000/1000 оптика за интернет

само уште да пуштат на физички корисници ама и вака не е лошо

Do tolku li da nema tv predavatel vo mariovo ccc
Не се само Мариово, има и други места без DVB-T сигнал и заради тоа кажуваат при склучување на договор ако нема покриеност да не прават договор или откако ќе го направиш договорот да го раскиниш. Сателит е за вакви места единствена опција и друго ништо нема.

Не се само Мариово, има и други места без DVB-T сигнал и заради тоа кажуваат при склучување на договор ако нема покриеност да не прават договор или откако ќе го направиш договорот да го раскиниш. Сателит е за вакви места единствена опција и друго ништо нема.
Ne sum ni znael mislev deka cela mk e pokriena so dvbt

Ne sum ni znael mislev deka cela mk e pokriena so dvbt
ne samo sto nema dvbT, nema ni mrt,1 porano imase analogna.!

I sega vo taa poranesna opstina mariovo,so sediste vo s, Vitoliste-vo blizina na rodnata kujka na Stale Popov, vo seloto ima redovni do kaj 100 ziteli ama sega so pocetok na lovot tamu ima +100 ( 90% se na A1,) poradi kombo box, tv do sega na total gledaja sega gledam 2 satelitski od msat,
i sega tamu ke bidi aloo aloo me slusas, pred 2 god, 7/8dena nemase voopsto mreza bidejki baznata e na vrv ,nemalo struja agregatot izgorel i baznata OffLine.!
A1 i see mozno ! a problemot e sto telekom (finansiran so narodni pari)voopsto ne se zamara....!
Steta trpat site i posle mladite se iseluvale epa i starite ke zaminat !
inaku za ilustracija ova e na pola pat kade sto ke se pravi branata Cebren, pa se nadevam deka A1 i Telekom ke porabotat na mrezata,ama ova se moi nadezi realnosta e 0!
Автоматски споено мислење:

Tesko nas e,posle se iseluvale....epa

ne samo sto nema dvbT, nema ni mrt,1 porano imase analogna.!

I sega vo taa poranesna opstina mariovo,so sediste vo s, Vitoliste-vo blizina na rodnata kujka na Stale Popov, vo seloto ima redovni do kaj 100 ziteli ama sega so pocetok na lovot tamu ima +100 ( 90% se na A1,) poradi kombo box, tv do sega na total gledaja sega gledam 2 satelitski od msat,
i sega tamu ke bidi aloo aloo me slusas, pred 2 god, 7/8dena nemase voopsto mreza bidejki baznata e na vrv ,nemalo struja agregatot izgorel i baznata OffLine.!
A1 i see mozno ! a problemot e sto telekom (finansiran so narodni pari)voopsto ne se zamara....!
Steta trpat site i posle mladite se iseluvale epa i starite ke zaminat !
inaku za ilustracija ova e na pola pat kade sto ke se pravi branata Cebren, pa se nadevam deka A1 i Telekom ke porabotat na mrezata,ama ova se moi nadezi realnosta e 0!
Автоматски споено мислење:

Tesko nas e,posle se iseluvale....epa
Чисто друго:
-Патишта необновени колку сакаш,
-Патот го копаат и тураат песок оти не било убо цврство долу
-Се караат браќа/сестри за глупости
-Ги рмбаат по 8 саати по фабрикиве луѓево за смешни плати, а треба да ги зголемат
-Политиката си е друга работа, а главните причини за лоша економија е крадењето.
И така уште ред друг работи, ама прост народ не можеш да го описмениш нормално и заради тоа пропаѓаме ние.
Јас ако се ставам на чело на А1/Телеком или бидам во тие тимови, по неколку години ќе предложам масивно инвестиции, во секој дел на државата да има мрежа и да им се понудат на сите корисници врвна технологија.

A1
Pukna prvata puska vo Prilep i Kumanovo ,padna mrezata na A1.!

Attachments

• Screenshot_2023-10-10-19-53-01-075_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-10-10-19-53-01-075_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    251 KB · Прегледи: 27

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom