Apple
It's good to be good
Дали се мисли на гигабитен 5г до тој датум или тоа само за Скопје е моментално
нема да има секаде гигабит. За тоа им треба оптика до сите базни станици што ја немаат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали се мисли на гигабитен 5г до тој датум или тоа само за Скопје е моментално
Барем во поголемите градови да имаат гигабит како: Битола,Прилеп,Велес,Куманово и сл.нема да има секаде гигабит. За тоа им треба оптика до сите базни станици што ја немаат.
Бежичен пристап им е највеќе потребен во селата, во големите градови секако има оптика, мислам дека логично им е да ги покријат селата за да понудат интеренет како замена за оптика и конкурентни пакети во споредба со конкуренцијата.Барем во поголемите градови да имаат гигабит како: Битола,Прилеп,Велес,Куманово и сл.
Drugarce, a1 eks Vip,namesto da ja sredi mrezata tie ja rasipaa, znaci reon Prilep/pelagonija,Krusevo,Bitola i toj posirok reon mrezata e 0,sporedbeno toa sto bese do kraj na 02.2023 bidejki vo cel reon mariovo samo a1 kombo ima i total tv, od lani i Msat(za tv, bidejki boom nema tamu), ama do fevruari Lte bese super ,sega e unisten, telekom na baznite kade ima 3 paneli/anteni stava +3, A1 kade imase bazna ja iskluci/demontira i potoa baras mreza,za vo centar na gradot site imaat ...Бежичен пристап им е највеќе потребен во селата, во големите градови секако има оптика, мислам дека логично им е да ги покријат селата за да понудат интеренет како замена за оптика и конкурентни пакети во споредба со конкуренцијата.
Nema, nisto samo 2 bazni koi se linkovski nema optika do niv,Nema boom? Zarem nema dvbt predavatel
Do tolku li da nema tv predavatel vo mariovo cccNema, nisto samo 2 bazni koi se linkovski nema optika do niv,
Не се само Мариово, има и други места без DVB-T сигнал и заради тоа кажуваат при склучување на договор ако нема покриеност да не прават договор или откако ќе го направиш договорот да го раскиниш. Сателит е за вакви места единствена опција и друго ништо нема.Do tolku li da nema tv predavatel vo mariovo ccc
Ne sum ni znael mislev deka cela mk e pokriena so dvbtНе се само Мариово, има и други места без DVB-T сигнал и заради тоа кажуваат при склучување на договор ако нема покриеност да не прават договор или откако ќе го направиш договорот да го раскиниш. Сателит е за вакви места единствена опција и друго ништо нема.
ne samo sto nema dvbT, nema ni mrt,1 porano imase analogna.!Ne sum ni znael mislev deka cela mk e pokriena so dvbt
Tesko nas e,posle se iseluvale....epaНе се само Мариово, има и други места без DVB-T сигнал и заради тоа кажуваат при склучување на договор ако нема покриеност да не прават договор или откако ќе го направиш договорот да го раскиниш. Сателит е за вакви места единствена опција и друго ништо нема.
Чисто друго:ne samo sto nema dvbT, nema ni mrt,1 porano imase analogna.!
I sega vo taa poranesna opstina mariovo,so sediste vo s, Vitoliste-vo blizina na rodnata kujka na Stale Popov, vo seloto ima redovni do kaj 100 ziteli ama sega so pocetok na lovot tamu ima +100 ( 90% se na A1,) poradi kombo box, tv do sega na total gledaja sega gledam 2 satelitski od msat,
i sega tamu ke bidi aloo aloo me slusas, pred 2 god, 7/8dena nemase voopsto mreza bidejki baznata e na vrv ,nemalo struja agregatot izgorel i baznata OffLine.!
A1 i see mozno ! a problemot e sto telekom (finansiran so narodni pari)voopsto ne se zamara....!
Steta trpat site i posle mladite se iseluvale epa i starite ke zaminat !
inaku za ilustracija ova e na pola pat kade sto ke se pravi branata Cebren, pa se nadevam deka A1 i Telekom ke porabotat na mrezata,ama ova se moi nadezi realnosta e 0!
Автоматски споено мислење:
Tesko nas e,posle se iseluvale....epa