А1 Македонија

Се прави модернизација на мобилната мрежа во цела Македонија со нова посовремена опрема која би требало да има поголем капацитет и да понуди поголема стабилност. Во Охрид ова лето освен корисниците на македонски телеком, ќе имаат можност и корисниците на А1 да сурфаат со новата генерација на мрежи 5G +постабилен 4G сигнал за разлика од минатите години. Наскоро би требало да се осети таа разлика, инаку еве кај мене дома комбо боксот беше со лимитирана брзина и спор беше, арно ама еве го сега со 2 црти комодно оди до 20/1 Mbps или на мобилна мрежа од телефонот оди некаде околу 20-25Mbps down/up. Знам дека има испади, ама бидете стрпливи ве молам, еве и јас имав мака со интернетот и се потсреди по подолго време.
Bato drugo mi bese nasokata na muabetot.....uka buka za Lycamobile se krena so 2 ispadi od po 4 casa posledniot ispad bil septemvri 2020.... Znaci uste malce 3god,
Ovde nikoj nisto ne kazuva,pred nekoja nedela i telekom imase nojken ispad(ne najaven)nikoj nit napisa ni oficijalno se izvini see zataskano.....( Infoo se mesti 5g)
Znam deka se raboti, samo na momenti namesto da pravat tie rasipuvaattt.....
A mozam da potvrdam deka mrezata na cosmofon/One bese 10 pati postabilna dali bese od Zte ili huawei ne se sejkavam,situacijata bese sto baznite im bea postaveni na vistinska lokacija i visoko a panelite pod blag agol navednati / nasoceni kakosto treba,a Vip mestese bazni po kujki i zgradi .... A1,da bese pameten ke si gi koristese baznite od One ,i del od svoite...

Нека има испади што е нормално со толку корисници ама барем едно килаво соопштение да напишат на фејсбук. За телеком може кратко било и некој не приметил, и сите се вадат кога има некој дњефект демек места 5Г и ставаат нова опрема бла бла. Нека кажат сите Местиме нова опрема можни се пречки и прекини во мрежата (за сите оператори важи).
Мрежата на оне/цосмофон нормалчно дека била поистабилна, тогашните корисници на рака се броеја ама ако се секаваж имаш големи проблеми цосмофон со мрежата то време, те немаше ич те 1-2 црти, в планина никаков сигнал ама тоа беа почетоци што е јасно

Нека има испади што е нормално со толку корисници ама барем едно килаво соопштение да напишат на фејсбук. За телеком може кратко било и некој не приметил, и сите се вадат кога има некој дњефект демек места 5Г и ставаат нова опрема бла бла. Нека кажат сите Местиме нова опрема можни се пречки и прекини во мрежата (за сите оператори важи).
Мрежата на оне/цосмофон нормалчно дека била поистабилна, тогашните корисници на рака се броеја ама ако се секаваж имаш големи проблеми цосмофон со мрежата то време, те немаше ич те 1-2 црти, в планина никаков сигнал ама тоа беа почетоци што е јасно
Телеком кога правеше надградба праќаа СМСи на корисниците во тие региони. Овие А1 тешка дупка се, нит да известат нит ништо па ти мисли се дал местат ил е дефект па да пријавиш.

Дали сте задоволни од интернетот на А1?
Презадоволен сум, 4G имаш сега по ново кај што можиш да фатиш, на останати места 3G. Ако прашуваш за домашен интернег најдобра ти е кабловската и оптика, VDSL зависи како ќе ти се погоди исто и ADSL, а комбо боксот зависно од локацијата. Ако имаш кабловска или оптика на твоето место одма ставај оптика, на кабелска праваат Double nat и немаш пристап до некои работи

Последно уредено:
599, za 200/200 optika.....
Автоматски споено мислење:

btw , kaj a1 e sekogas istiot problem, ova e samo za novi i za obnova/ koj naceka naceka, koj mue po 18meseci obnova ke dremi ....
Do kade ti e dogovorot? Mozes vo salon da podneses baranje za porano obnovuvanje dogovor i obicno dobivas odgovor uste istiot den. Drugarce taka 6 meseci porano si go obnovi mobilniot. Vazi za site tarifi. Plus proveri na Mojot A1 dali dava promena na tarifa.

Do kade ti e dogovorot? Mozes vo salon da podneses baranje za porano obnovuvanje dogovor i obicno dobivas odgovor uste istiot den. Drugarce taka 6 meseci porano si go obnovi mobilniot. Vazi za site tarifi. Plus proveri na Mojot A1 dali dava promena na tarifa.
jas sakam izmenivo fiksniot del, od 50/3 na 100/10 kombo M ,ne za mobilna
Dog,pred 6 meseci prodolzen, 13.dek, poradi pogolemiot budzet na novaM za kombo to drugi izmeni ne se praveja......

Има ли некоја опција на А1 да се гледа колку интеренет трошам месечно?
Знам порано близоо кога беа имаа ама сеа да не може некако преку она страната за рутерот кај што се менува падворди итн или некој друг начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom