- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 1.645
- Поени од реакции
- 1.009
- Локација
- Severo Jug
- Веб-сајт
- www.youtube.com
А1 има мака со мрежата скоро 1 година не е од вчера проблемот
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bato drugo mi bese nasokata na muabetot.....uka buka za Lycamobile se krena so 2 ispadi od po 4 casa posledniot ispad bil septemvri 2020.... Znaci uste malce 3god,Се прави модернизација на мобилната мрежа во цела Македонија со нова посовремена опрема која би требало да има поголем капацитет и да понуди поголема стабилност. Во Охрид ова лето освен корисниците на македонски телеком, ќе имаат можност и корисниците на А1 да сурфаат со новата генерација на мрежи 5G +постабилен 4G сигнал за разлика од минатите години. Наскоро би требало да се осети таа разлика, инаку еве кај мене дома комбо боксот беше со лимитирана брзина и спор беше, арно ама еве го сега со 2 црти комодно оди до 20/1 Mbps или на мобилна мрежа од телефонот оди некаде околу 20-25Mbps down/up. Знам дека има испади, ама бидете стрпливи ве молам, еве и јас имав мака со интернетот и се потсреди по подолго време.
Koj internet....??Дали сте задоволни од интернетот на А1?
Телеком кога правеше надградба праќаа СМСи на корисниците во тие региони. Овие А1 тешка дупка се, нит да известат нит ништо па ти мисли се дал местат ил е дефект па да пријавиш.Нека има испади што е нормално со толку корисници ама барем едно килаво соопштение да напишат на фејсбук. За телеком може кратко било и некој не приметил, и сите се вадат кога има некој дњефект демек места 5Г и ставаат нова опрема бла бла. Нека кажат сите Местиме нова опрема можни се пречки и прекини во мрежата (за сите оператори важи).
Мрежата на оне/цосмофон нормалчно дека била поистабилна, тогашните корисници на рака се броеја ама ако се секаваж имаш големи проблеми цосмофон со мрежата то време, те немаше ич те 1-2 црти, в планина никаков сигнал ама тоа беа почетоци што е јасно
Презадоволен сум, 4G имаш сега по ново кај што можиш да фатиш, на останати места 3G. Ако прашуваш за домашен интернег најдобра ти е кабловската и оптика, VDSL зависи како ќе ти се погоди исто и ADSL, а комбо боксот зависно од локацијата. Ако имаш кабловска или оптика на твоето место одма ставај оптика, на кабелска праваат Double nat и немаш пристап до некои работиДали сте задоволни од интернетот на А1?
599, za 200/200 optika.....Налог имам од март месец да ми опнат оптика .... Њама ги![]()
btw , kaj a1 e sekogas istiot problem, ova e samo za novi i za obnova/ koj naceka naceka, koj mue po 18meseci obnova ke dremi ....599, za 200/200 optika.....
Do kade ti e dogovorot? Mozes vo salon da podneses baranje za porano obnovuvanje dogovor i obicno dobivas odgovor uste istiot den. Drugarce taka 6 meseci porano si go obnovi mobilniot. Vazi za site tarifi. Plus proveri na Mojot A1 dali dava promena na tarifa.599, za 200/200 optika.....
Автоматски споено мислење:
btw , kaj a1 e sekogas istiot problem, ova e samo za novi i za obnova/ koj naceka naceka, koj mue po 18meseci obnova ke dremi ....
jas sakam izmenivo fiksniot del, od 50/3 na 100/10 kombo M ,ne za mobilnaDo kade ti e dogovorot? Mozes vo salon da podneses baranje za porano obnovuvanje dogovor i obicno dobivas odgovor uste istiot den. Drugarce taka 6 meseci porano si go obnovi mobilniot. Vazi za site tarifi. Plus proveri na Mojot A1 dali dava promena na tarifa.