T
Torchyrus
Гостин
Се јавив сега и сакав да го продолжам договорот бидејќи бев информиран дека тоа може да се направи онлајн и преку телефонски разговор. Но, имам некои нејаснотии околу купувањето на нов телефон. Бидејќи од таму ми рекоа да го нарачам прво онлајн па они ќе ме контактирале во рок од 48 часа. Пакетот кој го користам е A1 Neo M и треба да продолжам договор за два броја со кои како што знам ми следуваат по 5000 ден. за еден. Телефоните кои сакам да ги земам се Xiaomi Redmi Note 8 Pro со цена во A1 Neo M од 10 999 ден. Прашањето ми е каде се тука вклучени тие 5000 ден. кога и за некој друг да сака да го купи телефон во A1 Neo M цената која му се покажува на веб сајтот е истата од 10 999. Нели е нелогично да ми го продаваат телефонот по основната цена, а на сајтот им стои нешто друго.
Поедноставно и некој што не е корисник на А1 да сака да го купи телефонот и да направи договор во A1 Neo M тарифа ќе му биде наплатен 10 999 и мене како редовен корисник на кој му следуваат тие 5к за продолжување договор и повеќе од 10год. корисник на нивните услуги сакаат да ми наплатат исто.
Поедноставно и некој што не е корисник на А1 да сака да го купи телефонот и да направи договор во A1 Neo M тарифа ќе му биде наплатен 10 999 и мене како редовен корисник на кој му следуваат тие 5к за продолжување договор и повеќе од 10год. корисник на нивните услуги сакаат да ми наплатат исто.