- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 14.363
- Поени од реакции
- 3.069
Go nema toj bend 3Gs-ot. Na 800 megahertci im e mrezata na VIP.
На 3G не може, не на 3Gs.
Еве ти структуиран и точен одговор, не ко Корун "епа ја како можам"...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Go nema toj bend 3Gs-ot. Na 800 megahertci im e mrezata na VIP.
На 3G не може, не на 3Gs.
Го изменив мислењето, на 900 мегахерци работи 3G мрежата на ВИП. iPhone 3G и 3Gs го немаат тој бенд во радиото за 3G. Дискусија повеќе тука.Не е точно и нема логика.
Зошто тогаш јас имам 3G на мојот 3GS преку Т-Мobile, ONE и VIP?
Го изменив мислењето, на 900 мегахерци работи 3G мрежата на ВИП. iPhone 3G и 3Gs го немаат тој бенд во радиото за 3G. Дискусија повеќе тука.
Од GSMArena: 2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 850 / 1900 / 2100
Од ВИП (екстракт): Дополнително, Вип прими Решение од АЕК со кое се врши измена на Одобрението за користење на радиофреквенции во копнено мобилна служба и за опсезите 880-890MHz/1710-1720MHz и 925-935MHz/1805-1815MHz, кои може да се користат и за терестријални IMT-2000/UMTS системи.
Извор.
Јас не користам ајфон, сопругата има 3Gs (Поздрав Торте!), и сакав да и активирам интернет кога веќе даваат без пари 100 мега. Ама знам дека имаше заебанција со 3G баш на тие два модели, затоа и прашав.
Ај пробај тестирај брзина кај тебе па кажи како иде.
Еве кај мене на 3G на Галакси Нексус од пред некоја минута како иде. Малку тапа, обично е подобар.
![]()
Ќе ми биде драго ако си во право. Ќе пробам вечер па ќе пријавам резултати.Немам сега во мене VIP картица, ама викендов преку неа игравме Diablo 3 од 3 лаптопи, ајфонот го користев како рутер без никаков проблем.
Брзината беше некои 5-6 Mbps кога тестирав.
Фала за „структуираниот“ одговор. Постои воопшто ваков збор или го измисли сабајлево?На 3G не може, не на 3Gs.
Ќе ми биде драго ако си во право. Ќе пробам вечер па ќе пријавам резултати.
Фала за „структуираниот“ одговор. Постои воопшто ваков збор или го измисли сабајлево?
![]()
Сони Ериксон Зило, имам 3Г, како да користам интернет? Навистина не знам како да отварам нет преку мобилниов, а гледам има апликација за ФБ Месинџер и Јутуб.
![]()
Сони Ериксон Зило, имам 3Г, како да користам интернет? Навистина не знам како да отварам нет преку мобилниов, а гледам има апликација за ФБ Месинџер и Јутуб.
Фала Корун го средив со тоа.Види дали ова ќе ти помогне.
Не знам за Прилеп, али во Битола си е ок, еве јас цел ден сум на интернет преку тетеринг, и брзината ми е доста солиднаmrezata vo Prilep i bitola pak rikna .... demek nova =3G bla,bla..ova/ ona ama nisto od Vip!![]()