А1 Македонија

Супер.. ми стигна порака.. сега пак кога пробувам.. Ми вели Authorisation failed

Ова ми го пратија од Вип кога неможев да се конектирам на интернет (претпоставувам дека користиш андроид):
Интернет & MMS подесуваља за OS Android

• Притиснете го Menu копчето
  • Одберете ја опцијата Settings
  • Одберете Wireless controls
  • Одберете Mobile networks
  • Одберете Access Point Names
  • Притиснете го Menu kопчето
  • Одберете New APN
  • Во текст полето Name внесетеVip internet и OK
  • Во текст полето APN внесете vipoperator и OK
  • Одберете Proxy иво текст полетовнесете 78.40.0.1 и OK
  • Одберете Portво текст полето внесете 8080и OK
  • Одберете Username во текст полето внесете vipoperator и OK
  • Одберете Password во текст полето внесете vipoperator и OK
  • Кај мене тука има "Server" поле, што да му пишам?
  • Одберете MMSC во текст полето внесете http://mmsc.vipoperator.mk и OK
  • Одберете MMS proxyво текст полето внесете 78.40.0.1 и OK
  • Одберете MMS port во текст полето внесете 8080и OK
  • Одберете MCC во текст полето внесете 294и OK
  • Одберете MNC во текст полето внесете 03и OK
  • Во полето APN type одберете internet & mms
  • На крај се притиска Menu kопчетои се одбира Save
  • Автоматски ке ве врати на креираниот профил “Vip internet’’ и зелена точка ке се појави билиску профилот.
Откако ќе го направиш сето ова, се враќаш во претходното мени и штиклираш Data enabled. После тоа можеш да сурфаш

И кај мене има Server поле, остави го празно т.е not set.
Следи ги инструкциите и потполнувај ги САМО полињата што се напишани.

Се средив и пак не работи? инаку тел е лг оптимус500

На постпејд тарифиве, овој бесплатниов интернет, пишува ли некаде (знае ли некој) колку MB/GB, која брзина, лимит, кога, како, што...?

Се средив и пак не работи? инаку тел е лг оптимус500

Јави се на 077 1234
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 19:13 ---
На постпејд тарифиве, овој бесплатниов интернет, пишува ли некаде (знае ли некој) колку MB/GB, која брзина, лимит, кога, како, што...?

Само остварен сообраќај, а во детален приказ можеш да видеш кога и колку.

Attachments

• kgn.JPG
    kgn.JPG
    139,3 KB · Прегледи: 43
Јави се на 077 1234
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 19:13 ---

Само остварен сообраќај, а во детален приказ можеш да видеш кога и колку.

Мислев, тој бесплатниот интернет што го нудат, колку МВ нудат и која е брзината, зашто не го најдов ова на официјалната страна.
Гледам 100 МВ дека е, само не знам дали за сите тарифи е волку или како им се пресметува, ништо не пишале да ги мочам.

Мислев, тој бесплатниот интернет што го нудат, колку МВ нудат и која е брзината, зашто не го најдов ова на официјалната страна.
Гледам 100 МВ дека е, само не знам дали за сите тарифи е волку или како им се пресметува, ништо не пишале да ги мочам.

Сликата што ја ставив исто се однесува за остварен интернет сообраќај од тој бесплатниот, а сообраќајот (100 мб) се однесува за сите пакети, без разлика на висина на претплатата (така ми кажаа од контакт центарот).

многу срање овој интернетот многу е бавен
јас го конфигурирав така што за ММС не ставив податоци али мање битно

зошто не можам да си проверам сообракај на online bill
имам user i password штракам на online bill и ми вика да ставам телефонски број
го пишам и ми вика This number does not exsist. Please, try again. For example: 38970000000
треба ли да ме внесат во системот од вип па да можам да се регистрирам што е финтава

Уште еднаш, ќе сака некој што знае кратко и јасно да каже

Овие ВИП Фрее тарифи што им се промотивните сега , велат дека имаш бесплатен интернет заскогаш, епа прашањето е

Колку МБ/ГБ има сообраќај месечно пред паѓање на брзина/наплата за поминати XY mb/gb? бидејќи не верувам дека е нелимитирано.

Уште еднаш, ќе сака некој што знае кратко и јасно да каже

Овие ВИП Фрее тарифи што им се промотивните сега , велат дека имаш бесплатен интернет заскогаш, епа прашањето е

Колку МБ/ГБ има сообраќај месечно пред паѓање на брзина/наплата за поминати XY mb/gb? бидејќи не верувам дека е нелимитирано.

100 мб, потоа ти паѓа брзината или имаш опција да доплатиш 129 денари за 250 мб ;)

100 мб :( три пати фб да отвори човек и крај значи. А недај боже да треба да користи некоја апликација како Currents. А по намалувањето на брзината за колку врска зборуваме ? 10кб/с? 5 помалку ?. И која брзина е пуштена на нормално ?

100 мб :( три пати фб да отвори човек и крај значи. А недај боже да треба да користи некоја апликација како Currents. А по намалувањето на брзината за колку врска зборуваме ? 10кб/с? 5 помалку ?. И која брзина е пуштена на нормално ?

Тековната кај мене е 1Mbps download / 800 Kbps upload , а инаку брзината по надминувањето на сообраќајот е 64/64 Kbps

Добро барем не се доплаќа. ( Стално може бетер да биде ) :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom