Дали некој знае како да се промени пинот на сим картичка? Мора да се оди во салон или има и друг начин? Пред 20 год на телеком го сменав пинот со внесување код...
Raboti samo problemot e so vo A1 moras da im se javis vo kontakt centar i da im kazes da ti uklucat VOLTE, ne te prepoznava samata mreza. Drugar se javi, mu rekoa gi nemaat xiaomi, ama posle se javi i im kaza deka ima samsung s9 i mu aktiviraa, i eve si raboti najnomarno na volte na xiomi... ne znam zosto ne im e avtomatski vkluceno, gluposti, mnogu go imaat a ne znaat deka treba da se javat...
Автоматски споено мислење:
p.s. na Mojot A1 ima podarok 15GB ili roaming, da si birate, a ne go reklamiraat... iskoristete
ako imate poveke broevi na edna smetka, za da aktivirate na sekoj broj posebno podarok ili usluga, isklucete wifi i pustete se na mobilen internet, potoa otvorete MOJOT A1 i kliknete BRZA NAJAVA... ke ve prepoznae i ke vi dade opcii samo za brojot sto go koristite.
mrezata ne e sekade ista za zal... primer skopje koga sum mi dava 200/80 download/upload ama koga sum na vikend vo Ohrid, tamu najcesto e 10/2... celosno go imaat zapostaveno Ohrid, na nekoi mesta duri i nema voopsto internet... katastrofa... sum primetil i na nekoi dr se slucuva ali so koronava deka postojano sme Ohrid i gledam stvarno e za nikade... da se nadevame so 5G ke se smenat rabotite. BRZ NET ZA SEKOGO!
volte некаде а активиран некаде не, видов на Редми 8 активиран (женска особа тапа за технологија така да не е јавена да бара активирање) моментално сум со редми 4џ ама ке се префрлам на ми 11 lite 5g (да го дочепкам телефонот па да ставам сим) и ќе видам за волте како е, инаку мора од а1 или телеком да ти го активираат не се активира автоматски ова го читав на српски форум. тотална глупост. И да работи ако им кажиш подржан мобилен кај нив или евентуално сим картичката да се стави во поджан телефон да те активиртаат па после да се врати во оригиналниот телефон...во секој случај Малтретирање
Добра им е можноста за размена на неискористен интернет, но штета што е само за роаминг, би било добро да имаат некои партнерства, пример замени 50гб за ХплореТв 2 недели бесплатно, или Дизер, Нетфликс, ХБО Го и слични услуги.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.