Здраво дечки, ми треба ваш совет посебно доколку некој бил во слична ситуација.
Вчера купив Samsung Galaxy J7 (2017) со обнова на Договорот во VIP во продажниот салон во Штип. И ги побарав на продавачката сите бои за да си одберам една и си земав црна. За моја несреќа останал само еден уред на залиха со црна боја, баш тој кој таа ми го покажа. Но кога се обиде да го помине на касата ми кажа дека истиот бил повлечен од продажба и не може да ми го продаде. И ѝ реков на продавачката да направам нарачка па кога ќе стигне да ми се јави, и она дека нема потреба за такво нешто, и дека ќе проба овој да го внесе во системот рачно само ќе почекам 20-тина минути. Ја прашав да нема некој проблем со тој уред и зошто бил повлечен, а таа ми кажа дека уредот нема никаков проблем туку дека бил повлечен како повлекување на роба од Скопје.
И откако го земав уредот и го однесов дома на него забележав 3 гребнатини на задната страна на уредот. Со оглед дека не сум од Штип, веднаш се јавив на 1234 им го пријавив проблемот и им пишав е-маил со приговор.
Очигледно беше дека станува збор за гребнатини направени пред да го купам, најверојатно бидејќи истиот беше отворен, стоеше во фиока и се користеше за демонстрација пред корисниците кои го побарале претходно да го видат.
Не зафатија неработни денови и не можам да и го однесам во салон но приговорот преку еимаил им е пратен и примен во ВИП Скопје само 1 ипол час од моментот на купување, откако се вратив дома и го видов проблемот.
Дали некој бил во ваква ситуација, и дали има шанса да направат замена на уредот бидејќи согласно Законот за заштита на потрошувачите Член 9 производи кои имаат недостаток не смеат да се продаваат како нови, истите треба да бидат одвоени на страна со јасен натпис дека станува збор за уред со недостаток, и член 43 од истиот закон кој вели дека доколку таков производ биде продаден на купувач, истиот има право по негова желба да бара обештетување или целосна замена на производот.