A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Dorne е пустинска земја, и да, личи на некоја јужноевропска.
Имаше едно доделување улоги на земјите од поранешнаЈугославија и ние бевме означени како Дорн.

шо, си ги прочитал книгите?

Да. Ме изнервиравте со спојлерите и ги исчитав последните 3 книги а првите 2 ќе ги оставам за друг слободен период. Искрено, не знам што толку чекав. Книгиве даваат поинакво доживување од серијата.

Сите вие ги имате прочитано книгите одамна а јас сеа сум уште под влијание па морам да пишам нешто.

Мистериите кои се провлекуваат низ книгите ми се омилени, за кои постојат многу теории од фановите а уште се чека одговор за нив. Пример:
- Кој ќе биде Азор Ахаи? (според мене тоа е Џон Сноу)
- Кој го напиша Розевото писмо? (добро, ова е тазе клифхенгер а мислам дека тоа е Менс за да го повлече Џон и другите доле со што би нападнал пак)
- Дали Младиот Гриф е стварно Аегон? (Не, туку е Блекфир, ваљда вака е транслацијата)
- Кој е Валонгар на Серсеи и која е помладата кралица која ќе ја смени? (Џејми и ова другово не би била Марџори)
- Што е со Бенџен Старк? (The Other)
- И секако теоријата R+L=J. (Тоа е.)

Може сте правеле муабет на овие прашања ама може да се видат мислењата пак на едно место.

Со дивјаците можеби?
Има работи што иницираат дека Менс го напишал писмото али секако неможе да бидеме сигурни.
Дивјаците?
LoL, кои дивјаци ги има Менс на располагање?

Дел се мртви и изгорени.
Дел се разоружани и победени, зад ѕидот (од нивна перспектива). Тоа е главнината.
А тие што останаа пред ѕидот (повторно од нивна перспектива), неколку илјади, отидоа со Мајката Кртица у Хардом.

Дел се разоружани и победени, зад ѕидот (од нивна перспектива). Тоа е главнината.
Епа овие што се зад ѕидот или пред ѕидот ако гледаме од југ кон север.
Можеби си мисли дека Џон ќе ги навооружа и ќе ги спреми за битка :D
Али па не знам што толку Менс би се замарал да ги носи неговите луге во опасност...

У стил - не им верувам на дивјаците кои Џон ги прими како негови, некако премногу лесно испадна тоа.

Види, они бегаа од The Others. Кој и да ги примеше кај и да имаа место, ќе бегаа.
Пошто ова носи све пред себе, и животни, и луѓе.

Малце паѓаат у вода тие муабети со теории за овој ќе го нападне оној и оние ќе се свртат ваму, пошто било какви раздвижувања на поголема воена сила, како минува време, полека паѓаат у вода: Снег има и у Кингс Лендинг, а кај Винтерфел више не ни може нормално да се шета по дворот. Битката под Винтерфел е задње нешто што може да се деси, после ќе биде тоа што у еден дел од пета книга, Вал и Нори им го зборат на станисовите луѓе.

10552644_767796483271273_2039015881026691960_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom