Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Воени магови всушност постои како термин, во епска фантастика. WarMages, би било тоа.Така ги преведов Warlocks, не ми текнуваше како би можел подобро да го преведам името.![]()
Ништо не укажува, според мене, на тоа дека јајцето било од маговите.. За јајцето е претпоставка, иако може да го има најдено/украдено и во Ашаи.
Што мислите, ќе умре ли Игрит во деветтава епизода?
Воени магови всушност постои како термин, во епска фантастика. WarMages, би било тоа.
Warlock нема врска со war. Тоа со наш речник понекогаш го преведуваат како некромансер. Не сум сигурен колку е адекватно.
Ништо не укажува, според мене, на тоа дека јајцето било од маговите.
Да. Јас мислам дека детето ќе ја убие.Што мислите, ќе умре ли Игрит во деветтава епизода?
Да. Јас мислам дека детето ќе ја убие.
Тоа што е веројатно стаено место Сатен, што било најбољи стрелец у негова колиба, што ги виде родителите како му ги убиваат Игрите & co., Тењаните што го испратија у КеслБлек.Кое дете?
Не мора да значи дека е Jagen но физичкиот опис на алхемичарот е сличен на тој на Јagen кога ја напушта Арија и го менува лицето.Според мене алхемичарот е дефинитивно Faceless Man, но тоа не мора да значи дека е Jaqen.
Имаш право. Одамна ги имам читано книгите па сум заборавил на тој детал. Од awoiaf:Не мора да значи дека е Jagen но физичкиот опис на алхемичарот е сличен на тој на Јagen кога ја напушта Арија и го менува лицето.
The Alchemist has a hooked nose and thick, black, curly hair, with a slight scar on his right cheek.[1] This is an identical description to that of the identity assumed by the Faceless Man assassin known to Arya Stark as Jaqen H'ghar.
И кога прв пат ја сретна, во прва сезона, го смени лицето.... е сличен на тој на Јagen кога ја напушта Арија и го менува лицето.
.
SoonСпремен бев за сите да го засакаат Станис. Ќе плачам сега.