...а ќе ме земеш ли.

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.616
Поени од реакции
15.449
Локација
Skopje
Некогаш беше многу тешко,да се дојде до п....,поточно повеќето од старата генерација до
такво нешто доаѓаа после свадбата,некој не и таа прва вечер,туку понатака има време за тоа
ќе ти одговори невестата ако веднаш запнеш.
Кога кажувам беше многу тешко,не велам де ка не се доаѓаше и до победа.
Туку напротив тоа го знаат оние кој тоа го барале пред половина век.
До таа победа или добивање п.... се одела полека, етапно.
Женската буквално се освојувала во делови,таа се предавала во парчиња,едно по едно и не така брзо,
штафетно,туку временски,пролет едно,лето друго,есен нешто трето и зимо дали ќе добиеш п.... е прашање,
или пак ќе почне идната година со пролет.
Прво доаѓа бендисувањето-погледот-меркањето, па праќаш абер и понекогаш нишан
дека си фрлил мерак на таа и таа,преку некој нејзин поблизок.
Ако прифати средба,е тогаш прво се освојува раката-ДАЛИ ЌЕ МИ ДОЗВОЛИ.
Е ако не ја веднаш тргне ако дозволи, леле каква среќа и така рака за рака се прошетувавме
по улиците и накај паркот, а рацете горат како рингла улкучена на 3.
Потоа се напаѓа-освојува лицето а тоа значи дека почнува борбата за бакнеж после едно годишно време.
А таа женската ја затворила устата како пред забар и ги стиска тоа забите како да е булдог.
Било невозмошно долго време да и ја отвориш устата,па дури и да тоа беше чиста,верна голема љубов.
За тоа било потребно да применат трикови како во боксот, замавнуваш со лева а удараш со десна.
Првиот бакнеш бил така изненаден,ТАА-женската се опуштила заталкала со мозокот некаде,
кај стоката,нивјето,чејзот...заборавила во тој момент дека си тука покрај неа и оп БАКНЕЖ.
Ја бакнуваш во уста, така и мене ми успеа оваа борба за првиот бакнеж.
Тогаш таа-женската ќе почне да турка,да клоца, море и да каса но бадијала и е иако крие,
и таа тоа го сакала и нема повеќе враќање назад,секое слатко е слатко па и за неа.
Е дури после доаѓа редот на колената,кога ќе се изредат трите годишни времиња во низа.
До сега беше,за рака може - за колено НЕ. И таа логока знае да потрае и над година-две.
Е дури потоа временски,долго колку еден воен рок во тоа време,доаѓа на ред соблекувањето.
И таа е доста долга и силна борба како во боксот во 12 рунди, а победата секогаш неизвесна,
и најчесто завршува нерешено на поени. Преку блуза може, ама на ГОЛО НЕ, ќе рече таа.
Додека се дојде до тоа рака да фати голо тврдо женско Ц.. многу кесиња карамели ќе се поарчат.
Лека полека и таа етапно се предава,во делови како што спомнав и една вечер е целосно
под тебе(мене) како од мајка родена, и таман си го наумил последниот удар како во боксот,
и целта ти е само на неколку милиметри,слушаш на увце: ... А ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ЛИ
СЕ стаписуваш што понатаму дали да продолжиш со борбата-ударот за нокаут или да одговориш.
Кај мене, остана женската без одговор но и јас без победа, паднав психолошки.
Го фрлив пешкирот,не бев спремен на прашањето. Еве сега ме вика на ручек.
...Ако е љубовта стварно така искрена и чиста,тогаш се закажува и средба со родителите.
...Тоа ние го викавме ДАВАЊЕ ЗБОР, некаде велеа СЕ АРМАСАЛА таа, а некаде пак веридба.
Но тоа и после овој чин,не значи дека е готово завршена работата. И дека ете дојдов до П....
Тоа понекогаш,односно почесто беше дури откако ќе се испратат гостите и видат подароците.
--------------------
Дали сега кога доаѓате до овој чин,го слушате прашањето: А ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ЛИ.
--------------------
денес пред малку ме викнаа на работа да си ги земам „Парталите“,па така разочаран,
ај да пишам нешто,можеби и да има грешки при оваа нервоза и брзо пишување.

Drag Ancho, deneshno vreme niti taa saka nekoj da ja zeme, dur da ti kazam pravo mashkive sega i imaat maka so prashanjeto dali ke zeme nekoja da ja vkukji i da ostare so nea, ne se krivi ni ednite ni drugite, jbga napred ide opshtestvovo, se otvara svesta na mladite deka brakot ne e krajna i najvisoka cel, tuku zelba da delis dom so nekoj, shto nemora ni da bide so pempele i pop da te prochati, ako neshto treba da bide i se saka, sekako mozhe da se odrzhuva, e sea bas me fati smea za sexot, baba mi moja stalno ni vikase od polovina nagore mozhe od pola nadole nikako, i mashko e da bara zensko da ne dava :D Denes e vekje smeshka toa Ancho, site si opshtat i udovoluvaat potrebi, e sea normalno sekoj so srekjata i izgledot i dzebot.

Drag Ancho, deneshno vreme niti taa saka nekoj da ja zeme, dur da ti kazam pravo mashkive sega i imaat maka so prashanjeto dali ke zeme nekoja da ja vkukji i da ostare so nea, ne se krivi ni ednite ni drugite, jbga napred ide opshtestvovo, se otvara svesta na mladite deka brakot ne e krajna i najvisoka cel, tuku zelba da delis dom so nekoj, shto nemora ni da bide so pempele i pop da te prochati, ako neshto treba da bide i se saka, sekako mozhe da se odrzhuva, e sea bas me fati smea za sexot, baba mi moja stalno ni vikase od polovina nagore mozhe od pola nadole nikako, i mashko e da bara zensko da ne dava :D Denes e vekje smeshka toa Ancho, site si opshtat i udovoluvaat potrebi, e sea normalno sekoj so srekjata i izgledot i dzebot.
и харизмата,многу битна ствар :D

Зар и денес има такви што вака просат да ги земе некој? :eek:

napred ide opshtestvovo, se otvara svesta na mladite deka brakot ne e krajna i najvisoka cel, tuku zelba da delis dom so nekoj
И јас се надевам дека барем до толку сме еволуирале.

A @Anco , морам да прашам кога сум веќе тука :гик: ... зошто пичка и цицка не си ги допишал целосно? Или ако е цензурирано не се важи безобразното? :P

Зар и денес има такви што вака просат да ги земе некој? :eek:

И јас се надевам дека барем до толку сме еволуирале.

A @Anco , морам да прашам кога сум веќе тука :гик: ... зошто пичка и цицка не си ги допишал целосно? Или ако е цензурирано не се важи безобразното? :P

Od poshtovanje prema auditorijum.

Сексот е најинтимното зближување, доближување и доверување односно финална оценка за да знае човек со кого си има работа во танчина... И ако не го знаеш партнерот во тој дел а со бракот веке по старски терк си овековечен со личноста е проблем, особено ако не ти одговара партнерот во сексот... Мислам дека е многу многу примитивно размислувањето дека не е во ред една личност да не се секса до бракот... Партнерот треба во се да ти одговара... А како некој ке стекне сексуално искуство и став што и како сака од партнерот и сексот со него ако не се сексал никогаш ?! Сума сумарум ми се чини дека и ова е работа на свеста како и секое гледиште кон било што.

И пак имале по 7 деца...Значи кога ке се опуштеле опуштено било!

Да земам да ја поминам?

Малку ќе влезам во :oftopik: со моето мислење ама ветувам само главичката.

Бракот е за се само не од љубов. Ако сакаш семејство земи се, така вели општеството и ти го наметнува во замена за бенефиции, даночни ли, вакви-такви... Со предбрачен е уби боже за машкото при развод, можеби го заштитува до некоја мера семејството ама на крај ја ставаш раката во џеб и дознаваш дека си само со курот останат (неретко и јајцата ти ги нема). Околу бракот се е бизнис ништо од тоа не е ритуал на љубов; сиот кичерај во светот не му е рамен, дијамантската и златната индустрија си цути на грб на тоа, предбрачни патувања, медењаци, фустани и костуми, религиозни церемонии, забави... за да се прослави запишување во регистар и лист хартија. Ако згасне љубовта бракот (или ја нема воопшто) е само социјален договор, доказ: земањето за државјанство. Зошто тогаш се рекламира како ехо на љубовта помеѓу две особи и се даваат завети и заклетви, кога се очекуваат сите останати глупости, особено предбрачни договори и документации? Ете јас преку тоа неможам да поминам, неоправдано ми е.
Ако некој сака да стапи во брак, само напред. Единствено што јас неможам да направам е да се согласам да се лажеме - тоа е абнормалност наметната од општеството, и ќе си дозволам ваква филозофија: ако сме дојдени на светот без некој да ни ја наметне важноста на другарството, човекот како човек ќе се социјализира бидејќи сме природно друштвени животни. Ќе бараш другар, соработник, некоја личност со која ќе го делиш денот. Ако човек не е запознаен со бракот никогаш на памет нема да му падне дека има потреба од брак. Апсолутно оштествена структура, нималку потребна за делење на животниот пат со друга личност.

А што е до сексот... денеска единствено што е променето е што секој има камера и се блицнува што и со кого прави. Демек немало просто ебавање порано, сексот бил поетски чист ако го правиш после 5 години држење за рака. Немало методи на контрацепција господин Анчо. Ако си легнете и ви работат пливачите а нејзе рерната опааа... отидоа стадата на татко и оп кај тебе снаата. Денес можеш да се сексаш без да бидеш извор на наталитетен хаос, без било какви стеги ако ти врти хрчакот. We've reached our final frontier ladies and gents. Bless birth control and penicillin. Enjoy the view.

Што викаш, таман си го надрвил, наострил убаво и те полива со топла вода да ти се плукнам и во п.. и во сексот :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Некогаш беше многу тешко,да се дојде до п....,поточно повеќето од старата генерација до
такво нешто доаѓаа после свадбата,некој не и таа прва вечер,туку понатака има време за тоа
ќе ти одговори невестата ако веднаш запнеш.
Кога кажувам беше многу тешко,не велам де ка не се доаѓаше и до победа.
Туку напротив тоа го знаат оние кој тоа го барале пред половина век.
До таа победа или добивање п.... се одела полека, етапно.
Женската буквално се освојувала во делови,таа се предавала во парчиња,едно по едно и не така брзо,
штафетно,туку временски,пролет едно,лето друго,есен нешто трето и зимо дали ќе добиеш п.... е прашање,
или пак ќе почне идната година со пролет.
Прво доаѓа бендисувањето-погледот-меркањето, па праќаш абер и понекогаш нишан
дека си фрлил мерак на таа и таа,преку некој нејзин поблизок.
Ако прифати средба,е тогаш прво се освојува раката-ДАЛИ ЌЕ МИ ДОЗВОЛИ.
Е ако не ја веднаш тргне ако дозволи, леле каква среќа и така рака за рака се прошетувавме
по улиците и накај паркот, а рацете горат како рингла улкучена на 3.
Потоа се напаѓа-освојува лицето а тоа значи дека почнува борбата за бакнеж после едно годишно време.
А таа женската ја затворила устата како пред забар и ги стиска тоа забите како да е булдог.
Било невозмошно долго време да и ја отвориш устата,па дури и да тоа беше чиста,верна голема љубов.
За тоа било потребно да применат трикови како во боксот, замавнуваш со лева а удараш со десна.
Првиот бакнеш бил така изненаден,ТАА-женската се опуштила заталкала со мозокот некаде,
кај стоката,нивјето,чејзот...заборавила во тој момент дека си тука покрај неа и оп БАКНЕЖ.
Ја бакнуваш во уста, така и мене ми успеа оваа борба за првиот бакнеж.
Тогаш таа-женската ќе почне да турка,да клоца, море и да каса но бадијала и е иако крие,
и таа тоа го сакала и нема повеќе враќање назад,секое слатко е слатко па и за неа.
Е дури после доаѓа редот на колената,кога ќе се изредат трите годишни времиња во низа.
До сега беше,за рака може - за колено НЕ. И таа логока знае да потрае и над година-две.
Е дури потоа временски,долго колку еден воен рок во тоа време,доаѓа на ред соблекувањето.
И таа е доста долга и силна борба како во боксот во 12 рунди, а победата секогаш неизвесна,
и најчесто завршува нерешено на поени. Преку блуза може, ама на ГОЛО НЕ, ќе рече таа.
Додека се дојде до тоа рака да фати голо тврдо женско Ц.. многу кесиња карамели ќе се поарчат.
Лека полека и таа етапно се предава,во делови како што спомнав и една вечер е целосно
под тебе(мене) како од мајка родена, и таман си го наумил последниот удар како во боксот,
и целта ти е само на неколку милиметри,слушаш на увце: ... А ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ЛИ
СЕ стаписуваш што понатаму дали да продолжиш со борбата-ударот за нокаут или да одговориш.
Кај мене, остана женската без одговор но и јас без победа, паднав психолошки.
Го фрлив пешкирот,не бев спремен на прашањето. Еве сега ме вика на ручек.
...Ако е љубовта стварно така искрена и чиста,тогаш се закажува и средба со родителите.
...Тоа ние го викавме ДАВАЊЕ ЗБОР, некаде велеа СЕ АРМАСАЛА таа, а некаде пак веридба.
Но тоа и после овој чин,не значи дека е готово завршена работата. И дека ете дојдов до П....
Тоа понекогаш,односно почесто беше дури откако ќе се испратат гостите и видат подароците.
--------------------
Дали сега кога доаѓате до овој чин,го слушате прашањето: А ЌЕ МЕ ЗЕМЕШ ЛИ.
--------------------
денес пред малку ме викнаа на работа да си ги земам „Парталите“,па така разочаран,
ај да пишам нешто,можеби и да има грешки при оваа нервоза и брзо пишување.
Anco ova stvarno so go citam ko da pominale vekoj,a ne 30-40 godini.Dali rabotite se dvizat kon podobro ili poloso vremeto ke pokazi ama deka se menuvaat so golema brzina toa e fakt.

Кој го уби Рацин?
------------------------------------------вака

Во право е Луси_Лу сега ретко кој сака во брак да стапи, а ретко и кој сака деца да има. Кај и да е за ХХ години ретко кој ќе сака и во врска да биде, и така динамичново општество ќе ги натера правнуците на Анч да си тераат сингл живот без да се замараат дали ќе бидат со некоја/некого,дали ќе имаат дете или не, и дали селската алапача ќе им извади муабети.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom