Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Нели секој човек има право да се здружува во било какви организации без притоа да загорзува нечии права?Нели секој човек има право да се чувствува како сака?Доколку некој го силуваш,доколку некој не е созреан да каже дали сака секс,доколку силуваш коњ кој незнае да зборува или мртовец кој неможе да проговори,во ред е да ти забранат бидејќи во чинот учествува само една особа.Но ако ти не загрозуваш никој и си го тераш својот живот,кој може да ти забрани да се групираш или да искажуваш мислења.Макар 0,001% биле имаат право да кажат што сакаат.
Лично не разбирам како може да бараат како сексуална ориентација состојба во која немаат секс.Но не ми сметаат и да бидат како ориентација,бидејќи мене не ми менува ништо во животот.
Зашто не ми стига пп за цитат:mad:

Ама мене воопшто не ми сметаат.
Ако сакаат да се здружат во некоја организација-слободно.
Јез да според мене се премногу мала бројка за да ги стават во категорија на посебна ориентација.
10 years from now:
Што си? Стрејт, Геј, Би, или Асескуален?
it doesn't make any sense...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Blah blah fucking blah.

Британциве станаа полоши од америте, значи британски батаци ЈОК. Што ќе направиш за популарност или подобро што се прави за да се прикрие изпоачената страст кон одредени предмети, во случајов маустреп од Трансформерс. Ја стаам кур на трупче дека ова чудово се самозадоволува со Мегатрон и пиштолот негов.

Кур асексуалност, сексот преовладува во главата на луѓето, само кај некои ептен а кај некои малце помалце од ептен.

aleksandar13

Супер Админ во наводници
Член од
18 април 2009
Мислења
91
Поени од реакции
3
аууу ние деца сто сме имаме потреми со незнаеме со е скес со се вика а овие нз алалдаим е како издруваат :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Е зш ако имаш желба за секс да ја потисниш? И наместо секс да одбериш мастурбција? Лошо... :icon_conf

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Асексуалството се појавува кај личности кои се склони на него само во одредени периоди, на пример од неколку месеци, при стресови и при други проблеми. Ако некој е склон на асексуалство не значи никогаш не го интересирал или нема да го интересира сексот.

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Хмм... за Холанд пишеше дека бил прегледан од некој доктор и увидел дека не е под депресија и сл и утврдил дека причините поради кои не е заинтересиран за секс се непознати... Како можи тогаш да се објасни зш се јавува то кај некои луѓе? Не вервам од ништо да е.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A be edno vreme ne gi vikaa katolicki popoj i kalugjerki vakvite asexualni karakteri??

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
A be edno vreme ne gi vikaa katolicki popoj i kalugjerki vakvite asexualni karakteri??
Ке да не... не ти текнува со аферите кај што попови злоставуваа малолетници?

Инаку, мислам дека тоа е психичко пореметување. Едноставно луѓето се откажале од таа работа и толку. Нити ми сметаат нити ги осудувам.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не ја сфати поентата, они имаат желба да имаат секс но ја потиснуваат, па наместо небезбеден секс одбираат безбедна мастурбација, е сега тоа што измислиле поим и за таков тип на луѓе е нешто ново:smir:
Мислиш како во филмот Секс лаги и видео ленти?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е зш ако имаш желба за секс да ја потисниш? И наместо секс да одбериш мастурбција? Лошо... :icon_conf
Ке да не... не ти текнува со аферите кај што попови злоставуваа малолетници?

Инаку, мислам дека тоа е психичко пореметување. Едноставно луѓето се откажале од таа работа и толку. Нити ми сметаат нити ги осудувам.
Луѓе значи грешка сте, луѓето од постот на marsovka не се асексуалци. Асексуалноста е медицински проблем, значи нема можност за сексуално возбудување. И да сакаат, асексуалците не можат. Едноставно не можат. Асексуалците не бираат дали ќе имаат или немаат секс или само ќе мастурбираат. Тие техничики не можат ни тоа да го прават затоа што не можат да се “напалат“.

Asexuality is a sexual orientation describing individuals who do not experience sexual attraction or do not have interest in or desire for sex. Sometimes, it is considered a lack of a sexual orientation.One commonly cited study placed the incidence rate of asexuality at 1%.
Asexuality is distinct from celibacy which is the deliberate abstention from sexual activity

МнмлЧупе

Форум зависник
Член од
9 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
6
Луѓе значи грешка сtе, луѓето од постот на marsovka не се асексуалци. Асексуалноста е медицински проблем, значи нема можност за сексуално возбудување. И да сакаат, асексуалците не можат. Едноставно не можат. Асексуалците не бираат дали ќе имаат или немаат секс или само ќе мастурбираат. Тие техничики не можат ни тоа да го прават затоа што не можат да се “напалат“.

Asexuality is a sexual orientation describing individuals who do not experience sexual attraction or do not have interest in or desire for sex. Sometimes, it is considered a lack of a sexual orientation.One commonly cited study placed the incidence rate of asexuality at 1%.
Asexuality is distinct from celibacy which is the deliberate abstention from sexual activity
Епа океј, не е до нив т.е не се тие криви шо се родиле такви со медицински проблем... Значи и да сакат да имат секс нема да можат?! Заради то шо ништо не ги пали... Уфффф! А можи то некако да се лечи, ублажи и сл? :raz:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Епа океј, не е до нив т.е не се тие криви шо се родиле такви со медицински проблем... Значи и да сакат да имат секс нема да можат?! Заради то шо ништо не ги пали... Уфффф! А можи то некако да се лечи, ублажи и сл? :raz:
Не знам, според некои извори и дефиниции на кои налетав, има одредени асексуалци кои можат да имаат секс, но во слаба форма и без многу возбуда, едноставно сексуалната возбуда ја нема.

И да, нормално дека не е до нив, не можат луѓето да бираат и да кажат од денес сум асексуалец и нема да имам секс, едноставно луѓето си го имаат тој проблем.

Еве и пример од една студија дошле до поделбата:
"The asexual woman...has no sexual desires at all [but] the autoerotic woman...recognizes such desires but prefers to satisfy them alone.

Значе асексуалната жена воопшто нема ни желба за секс.

А за лечење...мислам дека не се лечи, пред се затоа што не се дефинира како болест, туку како сексуална ориентација. Многу малку се истражува на оваа тема од причина што ги нема многу и во претходниот пост реков дека се само 1 процент од светската популација, па затоа и некој не се потрудил подлабоко да влезе во таа тематика.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Искрено не верувам во ова, сешто се прави за внимание

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Општеството не може на крај да излезе со нови и нови извитоперени (не)ориентации. Што сакаат нека прават, тешко на нив. И тешко на оној што ќе ги земе (ако воопшто се зимаат со некого или остануваат стари моми и ергени). Да ми простат живи а неживи. Со часови да верглаш, а џабе, хм.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ееее сега ми е се појасно, значи мастурбираат, имаат сексуален порив, хормоните нормално им работат, се им е нормално само одбираат да немаат секс со друга личност. мхммм
епа тука можам и јас да се вбројам :kesa: видиш не сум знаела дека сум асексуална:icon_lol:
Не е така. Се возбудуваат сексуално само што не сакаат да ја споделат таа возбуда со никого освен со самите себеси:smir:
овој цитат е доказ дека асексуалците имаат желба за секс, само што не сакаат да ја споделат со никого(не сакаат секс со друга личност) освен со самите себеси, преку мастурбација.
Ima razni pricini za vakvite pojavi. Moze osobite koi se deklariraat kako aseksualni samo ja racionaliziraat nemoznosta da dojdat do seksualen partner. Moze se debeli,grdi,vakvi ili onakvi,problem so samodoverba,teska narcisoidnost i slicni raboti.

Доколку некој го силуваш,доколку некој не е созреан да каже дали сака секс,доколку силуваш коњ ?! кој незнае да зборува или мртовец кој неможе да проговори
Ako na konjot (kobilata,de...) ne mu cini ke go razbie zoofilot so kopitata. Plus tesko kobila ke go oseti maskiot polov organ koj e daleku pomal od konjskiot. Taka da nema siluvanje.
Лешот не може да каже не. Правно гледано тоа не е силување.

Еве на пример девојкава

Или типов

Еве на пример овие особи би имале течкотија во пронаоѓањето на партнер при что за да привлечат внимание би се декларирале како...

Kajgana Shop

На врв Bottom