Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување
M

marsovka

Гостин
Види вака... со секс сме опстанале... знаеш машко женско... секс - ДЕТЕ, ДЕЦА итн. И зарем желбата за немање секс треба да ни биде замислива?
исо акоо што е замисливо некој да е хомосексуалец или фетишист и е веќе проголтано да речеш да прават нешто ужасно ама ова е интересно

Причините се непознати ама мора да има за се причина ?Мора ли секој да сака да има секс и да има секс?
И да треба исто како и на тебе понекогаш не ти се ебе

Филозофка некои од нив пробале секс знаат како изгледа и притоа сватиле дека пак не сакаат секс има убаво во статијата

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Тоа е вештачка теорија и такво нешто не постои. Очигледно тоа го прават можеби од сосема други причини, па можеби и за приходи.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Филозофка некои од нив пробале секс знаат како изгледа и притоа сватиле дека пак не сакаат секс има убаво во статијата
Ама они викаат дека кога ги прашале за мастурбација одговориле потврдно, значи мастурбираат имаат потреба нагон за сексуално општење, нели мастурбацијата и сексот влијаат слично врз организмот?
така значи ова ќе му дојде дека одбираат да бидат различни од другите или пак имаат некоја траума на психо база им е или пак се хипохондрици(ко мене:icon_lol:)

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
И хомосексуалците според мене се асексуалци тие ја немаат склоноста кон спротивниот пол како повеќето обични луѓе.

R

RAYTHEON23

Гостин
Кој рече фетишите дека се нормална појав иако стануваат секојдневие споменати се во поинаков контекст

Иначе ќе ти пастирам дел од текстот во контекст на физиолошки проблеми

- Мислев дека во мене ќе процвета некоја скриена сексуалност, но тоа едноставно не се случи, па по неколку месеци врската со девојката ни заврши токму поради разликите во сексуалниот апетит - вели Холанд.Многу е необично, особено за маж, да нема никаков сексуален порив, па тој решил да провери што не е во ред со него од медицински аспект. Многу е важно асексуалецот да провери дали постои некаква скриена причина, бидејќи многу луѓе сметаат дека зад таквата ориентација стои проблем. Тоа ми беше важно за да се чувствувам посигурно во својата асексуалност - вели Холанд.

Д-р Дејвид Едвардс од Клиниката за машко здравје во Чипинг Нортон, Оксфордшир, прво сакал да провери дали е Холанд депресивен зашто таа состојба и лековите за нејзино лекување го потиснуваат либидото. Но, Холанд немал никаков психолошки проблем, а и нивото на тестостерон, машкиот секс-хормон, му бил на нормално ниво. Не најдов ништо што би можело да биде фактор или причина за неговата асексуалност. Разбирливо е и некој да има либидо, а да нема сексуален порив. Тука нема ништо необично - вели д-р Едвардс.

Инстинктивен нарив е размножувањето!!!!:helou:

И хомосексуалците според мене се асексуалци тие ја немаат склоноста кон спротивниот пол како повеќето обични луѓе.
ако мислиш така тогаш некрофили педофили травестити шо се????

Тоа е вештачка теорија и такво нешто не постои. Очигледно тоа го прават можеби од сосема други причини, па можеби и за приходи.

целибат е професија:vozbud:

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
и тие се асексуалци ама нив заборавив да ги кажам

R

RAYTHEON23

Гостин
сега треба гејовите да докажуваат дека и ова е приридно:nesum::nesum::nesum::nesum:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Тестостерон во гзот секој ден да видиш дали нема да почуствуваат желба за секс, ебате беља, тоа не е целибат тоа е неприродно. Господ рекол кој може да го издржи тоа свака час : ))))

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Причините се непознати ама мора да има за се причина ?
Мора,а ако се непознати,значи сепак постојат.

Мора ли секој да сака да има секс и да има секс?
Не мора,ама природно и нормално е така.

И да треба исто како и на тебе понекогаш не ти се ебе
Да,ама овде станува збор за постојано.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Грешка си. Постојат асексуалци и сочинуваат еден посто од вкупната човекова популација и кај нив е изразено тоа што воопшто немаат желба за секс.

Инаку асекуалноста воопшто не може да биде сметана за сексуална ориентација. Затоа што технички асексуалец не е човек што е во целибат и што решил дека нема да има секс. Асексуалец е човек кој не може воопшто сексуално да се возбуди и тоа е од медицински и биолошки причини, можеби и психолошки до некаде.

Не може да биде сексуална ориентација, не можноста сексуално да се возбудиш.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Напишано од Crazy in Love
Асексуалец е човек кој не може воопшто сексуално да се возбуди и тоа е од медицински и биолошки причини, можеби и психолошки до некаде.
Не е така. Се возбудуваат сексуално само што не сакаат да ја споделат таа возбуда со никого освен со самите себеси:smir:
Напишано од marsovka
- Се' уште чувствувам сексуална желба, но никогаш не сакам да дејствувам согласно со неа - вели Теса.
овој цитат е доказ дека асексуалците имаат желба за секс, само што не сакаат да ја споделат со никого(не сакаат секс со друга личност) освен со самите себеси, преку мастурбација.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не е така. Се возбудуваат сексуално само што не сакаат да ја споделат таа возбуда со никого освен со самите себеси:smir:

овој цитат е доказ дека асексуалците имаат желба за секс, само што не сакаат да ја споделат со никого(не сакаат секс со друга личност) освен со самите себеси, преку мастурбација.
Еве што вели дефиницијата:
Asexuality is a sexual orientation describing individuals who do not experience sexual attraction or do not have interest in or desire for sex. Sometimes, it is considered a lack of a sexual orientation. One commonly cited study placed the incidence rate of asexuality at 1%.
Дури има и подвидови:

Asexuals, while typically lacking in sexual desire for either sex, may engage in purely emotionally based relationships; terms concerning this are:

• heteroromantic - romantic attraction primarily or solely towards person(s) of the opposite sex.
  • biromantic - romantic attraction towards person(s) of either sex.
  • homoromantic - romantic attraction primarily or solely towards person(s) of the same sex.
  • aromantic - lack of romantic attraction towards anyone of either sex.
Тој во дефиницијата на марсовка е wannabe асексуалец, тоа е веќе сакање да се биде во целибат и сакање да се биде посебен. Вистински асексуалец и да сака не може да се возбуди.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Хмммм епа видиш не ми текна да гуглам на оваа тема, а и моја грешка што фактите напишани тука ги зедов за релевантни без да размислам дека можат дополнително да бидат едитувани:smir:
во право си ондак ова се wannabe асексуалци т.е wannabe центар оф атеншн :icon_mrgr
само не ми се јасни изјавите на овие што се претставуваат како такви а притоа не ни прочитале што заправо значи тоа за кое што се претставуваат :icon_lol: глупи американци хаха како оваа Теса што се издаде осеќала сескуална возбуда

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Целибатот е избор, а асексуалноста е ориентација. Тоа не е нешто што одбирате да бидете, туку нешто со што сте се родиле - вели таа.
Нема шанси некој човек да се роди без желба за секс.
Лично во тоа не верувам.
Самиот човек во себе има нагон за секс и инстинкт за размножување.
Да се раѓаа луѓето без овие нагони, немаше да опстоиме.
Не верувам ни дека е некоја девијација или мутација..
Единствено што може ваквите луѓе да имаат е повреда на центрите во мозокот..
Или некој психички проблем.
Очигледно девојкава има желба да и се инати на сопствената сексуална желба.
- Се' уште чувствувам сексуална желба, но никогаш не сакам да дејствувам согласно со неа - вели Теса
Барем кај нејзе не е состојба на асексуалност туку на вана би асексуална.

Многу асексуалци имаат сексуален порив, но различни се по тоа што нивното либидо не е поврзано со сексуалната привлечност. За нив имањето сексуален порив не значи дека треба да се сака секс.
Самата асексуалност претствавува немање сексуален порив, така да самата реченица е контрадикторна сама по себе..
Т.е целата изјава на девојкава ми е огромна контрадикторност.

Зарем сите паднати на глава успеале да се соберат и да бараат здружение за некоја нус појава од падот???
Зашто да не.
Ако можат хомосексуалците, зашто да не и они?
Јез да според мене не постои такво нешто како вродена асексуалност, така што автоматски не може да биде ориентација/правец ватевер, туку личен избор или едноставно потреба за внимание.
Плус, на цела популација 1% се асексуалци и сакаат некое посебно внимание:nesvest:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зашто да не.
Ако можат хомосексуалците, зашто да не и они?
Јез да според мене не постои такво нешто како вродена асексуалност, така што автоматски не може да биде ориентација/правец ватевер, туку личен избор или едноставно потреба за внимание.
Плус, на цела популација 1% се асексуалци и сакаат некое посебно внимание:nesvest:
Нели секој човек има право да се здружува во било какви организации без притоа да загорзува нечии права?Нели секој човек има право да се чувствува како сака?Доколку некој го силуваш,доколку некој не е созреан да каже дали сака секс,доколку силуваш коњ кој незнае да зборува или мртовец кој неможе да проговори,во ред е да ти забранат бидејќи во чинот учествува само една особа.Но ако ти не загрозуваш никој и си го тераш својот живот,кој може да ти забрани да се групираш или да искажуваш мислења.Макар 0,001% биле имаат право да кажат што сакаат.
Лично не разбирам како може да бараат како сексуална ориентација состојба во која немаат секс.Но не ми сметаат и да бидат како ориентација,бидејќи мене не ми менува ништо во животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom