Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?
Ваљда може ако е опичен во мозок, мислам да се возбудуваш, маструбираш и уживаш а неќеш секс.... то или од сиромаштија прават или нешто не е во ред со психата

Член од
28 март 2014
Мислења
81
Поени од реакции
46
А дали асексуалецот може да чувствува потреба и задоволство додека мастурбира, а да не чувствува потреба од секс?
Како што знам и тоа спаѓа,според некои поделби.Но,сепак најчистата и најправилната дефиниција на асексуален човек е оној човек без сексуални потреби.Еве го моментот - - -
3.Асексуалноста не значи дека личноста не мастурбира. Многу асексуалци имаат сексуален нагон но тој не се манифестира како желба за секс со некого.

Последно уредено:
N

NikolaMKD91

Гостин
Ваљда може ако е опичен во мозок, мислам да се возбудуваш, маструбираш и уживаш а неќеш секс.... то или од сиромаштија прават или нешто не е во ред со психата
Што има врска сиромаштијата со сексот ? :D

N

NikolaMKD91

Гостин
Никој не рече дека е тешко да се прочита,прочитано е.Работата е како гледате на тие луѓе. :)
Тебе ти се случува асексуалност ? Немам што да гледам на нив, луѓе како и сите останати, нивната интима е нивна приватна работа, исто како што е мојата.

N

NikolaMKD91

Гостин
Ми се случува,да.
Во ред, ништо страшно . Претходно не сум сретнал асексуалец на форумот. Бидејќи си ти асексуална, мене ме интересираат неколку прашања поврзани со тоа, а ми треба одговор од прва рака.

Дали покрај недостатокот од потребата за полов контакт чуствувате и недостаток на љубов ? Мислам на тоа дали се заљубувате ? Или сте тотално рамнодушни на се ? Затоа што човек некогаш може да се заљуби во некого без да почуствува потреба за полов однос.

Член од
28 март 2014
Мислења
81
Поени од реакции
46
Да,исто така сум и аромантична.Не се заљубувам.Практично кажано не можам да градам релации.Не чувствувам блискост.Но,сепак,притоа сум многу комуникативна и социјализирана личност.

N

NikolaMKD91

Гостин
Аха разбирам, тоа се бараше . (y) Ова ти е откако знаеш за себе т.е цел живот или подоцна во животот ти се појави асексуалноста ? :)

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Јас мислам дека не е ориентација него Expansion Pack на веќе постоечките. На секој може да му се случи да има асексуален период. Мене ми се има случено но не трае повеќе од 2-3 недели :)

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Ми се има десено 2 месеца да не помислам на секс ама буквално.

Kajgana Shop

На врв Bottom