јас пријавив за тв, сервисерот се зафати со цела каблатура и конектура. Кога ќе го притиснеше кабелот од нет или од тв, сигналот многу варираше, воглавно многу беше лош. Ако каблите ти се постари (од други провајдери, од пред икс години, со изгорена изолација..или ако доаѓа сервисер да го замолиш да ги провери каблите и конекторите, за да елиминирате загуба во лоши кабли.
добро е ако има проблем да се има и друг мерач. Вчеравечер (навечер е поспоро) на Fast ми измери еднаш околу 5, вторпат 14 Мбпс. Сега вредностите ми се исти. Од speedtest
од Fast
само што јас имам постар пакет со максимум 15 Мбпс. Сега баш симнувам филм со 1.5-1.7 Мб/с. Е сега, дали игра улога што завчера од близоо-вип ми беа сменети комплетно кабли и конектори, и од тв и од интернет конекција па мереше па се јавуваше кај колегите да направат тестови на сигналот...инаку секоја чест за човекот. Сега сликата ми е џам, конекцијата (сега сум на docsis) само одвреме навреме намалува што изгледа зависи и од други фактори.
Ми сменија и рисивер (досега користев од првите прастари од близоо), сега имам некој Gospell dvb-c hd 1800 па сакав да прашам друго. За преводи за филмови на усб и за каналите
дали со копчето ОК може да се наместат да не се преместуваат? Оти се измачивме со местење па моравме да ги ставаме во фаворити па...оти дома ќе ме убијат ради ова
што прифатив нов рисивер.
Во ред, сега засега со ОК работи, ги сортира по желба (со сорт по име).
И второ прашање, дали на некого му успеа да стави преводи со ист назив со филмовите и тие да се прикажат како на двд плеерите? Со такви преводи ми излегува текст на 1-2 секунди, т.е. како да нема превод па морам во видеата во MKV формат да вградувам српски и мак преводи, а тоа бара време и често не е синхронизирано. А, да, и MP4 форматот вели е поддржан, ама немаше звук.
Ако некому успеале овие работи, да напише прирачник, на близоо-вип нигде не најдов